Samsung SSD 970 Evo İncelemeleri

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
2 Mayıs 2018
Mesajlar
598
Reaksiyon puanı
602
Puanları
93
SSD'ler açısından, Samsung yıllardır bir pazar lideridir ve bu noktada, çok geniş bir portföyü kendi başına güncellemektedir. Yeni SSD 970 Evo ile, yüksek performanslı bir M.2 SSD arayan işletmeleri ve özel müşterileri hedefliyor. Testimiz, yeni modelin yüksek performansını doğrulamakta ve rakiplere olan mesafeyi de göstermektedir.

Teknik olarak, yeni SSD, yeni nesil V-NAND'a dayanmaktadır. Bunu basitçe açıklamak için, depolama hücreleri birbiri üzerine yığılır, bu da aynı alanda daha yüksek bir depolama kapasitesine ve dolayısıyla (dolaylı olarak) daha düşük bir fiyata olanak sağlar. Ayrıca, her bir hücre 3 bit depolar, Samsung ise Pro modellerinde hücre başına 2 bit ile NAND kullanır.

1528127404502.png

Yeni bir Phoenix kontrol ünitesinin Evo modeli için yüksek hız sağlaması gerekiyordu ve ayrıca entegre bir DRAM önbelleği ve bir sözde SLC önbelleği de mevcut. Her iki yöntem de yıllardır uygulanıyor ve önbellek olmaktan çok daha yüksek veri hızları sağlıyor, ancak sadece belirli bir miktar veri için. SSD 970 Evo, dört PCIe 3.0 şeridi üzerinden uygun şekilde bağlanır ve NVMe 1.3 protokolü veri aktarımı için kullanılır.

Kıyaslamalar
Bu kısa test, yeni SSD 970 Evo'nun hızını değerlendirmek için son derece popüler iki CrystalDiskMark ve AS SSD benchmark uygulamalarını kullanmaktadır. Her iki gösterge aracı temel olarak sentetik olduğundan, elde edilen sonuçlar SSD'nin günlük kullanımındaki davranışları için sonuç çıkarmamıza izin vermez - gerçekte, SSD'lerde artık gözle görülür farklılıklar ve hatta geniş ölçekteki ölçütler ile ilgili değildir. Bir SSD'nin gerçek hız avantajını ölçmek isteyenler, genellikle herhangi bir farklılık göstermeyen sonuçlar sunarlar.

Maalesef, sonuçlar sadece eski SSD testlerimizle karşılaştırılabilir sınırlı bir seviyededir. Bunun nedeni, Hayalet ve Erime güvenlik sorunları için geçerli yamalar. Ölçülen performans düşüşlerinin öncelikli olarak bazı özel senaryolarla sınırlı olmasına rağmen, tamamen güvenilir bir karşılaştırma artık verilmemektedir. Fiyat açısından oldukça karşılaştırılabilir bir referans. Bu 3D-TLC depolama alanı ve dört şeritli bir PCIe 3.0 bağlantısı da var.
1528127256254.png


CrystalDiskMark
SSD 970 Evo en azından CrystalDiskMark'ta Intel SSD 760p'yi yenerek, en azından sıralı veri aktarımı açısından sorun yaşamadı. 970 MB / s hızında, Evo, Intel rakibinden 500 MB / sn daha hızlıdır ve yazarken neredeyse iki kat daha hızlıdır. Avantajı, sorgu derinliğinde ve sekizinci iplik sayısındaki kazara yüklenmelerde hala aynıyken SSD 760p, özellikle okuma sırasında bir sorgu derinliği olan kazara yükler sırasında 970 Evo'yu geçebilir.

CrystalDiskMark kullanılarak ölçülen dayanıklılık performansının tahmini (2 ve 32 GB'lık bir beş saniye arayla dokuz kez yazma), 970 Evo'nun yüksek, sıralı hızını koruyabildiğini gösterirken, Intel SSD 760p ise Bunu yapmak için. Samsung 960 Evo'ya kıyaslayın, sadece ardışık veri aktarımını dikkate alırsanız, testlerimize göre yaklaşık% 5'lik bir hız avantajı vardır.

AS SSD
Beklendiği gibi, AS SSD'nin tamamen sentetik ölçütü Samsung SSD 970 Evo'nun mükemmel görüntüsünü doğruladı. Bununla birlikte, kopyalama testi, Intel modelinin oldukça küçük veri miktarlarını aktarırken çok iyi bir şekilde çalışabileceğini göstermektedir. Aktarılacak veri miktarı büyüdüğünde, resim değişir ve SSD 970 Evo, Intel modelini açıkça atlatır.

Kaynağı görüntülemek için tıklayın...
 
Üst