Saç Ekimi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Bu konuyu okuyanlar

zheyna

Öğrenci
Katılım
19 Mayıs 2016
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
47
Merhaba arkadaşlar,
Doktor Gökhan Gür ün bi röportajına denk geldim. Bu saç ekimi, kellik, ameliyat gibi konularda soru cevap şeklinde en çok merak edilen şeyleri cevaplamış. Günümüzde herkesin sorunu olduğu için saç dökülme sorunu yaşayanlar okusun bilgilensin.


KİMLERE SAÇ EKİMİ İŞLEMİ UYGULANIR?
Saç ekimi işlemi, erkek tipi saç dökülmesi ve saç kaybi teşhisi konan kişilere yapılır. Erkek tipi saç dökülmesi, saç kökünün doğumdan ölüme kadarki döngüsel hayatının çok hızlandırılmış halidir.

SAÇ EKİMİ İŞLEMİNDEN ÖNCE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Saç ekimi yaptıracak kişi, girişimden önce eğer kullanıyorsa kan sulandırcı ilaçların başında gelen Aspirin vb ilaçları 1 hafta önceden kesmeli, alkol almamalıdır. Doktorun önermediği ilaçları da kullanmamalıdır.

FUE SAÇ EKİMİ SIRASINDA TÜM SAÇLARIM KESİLECEK Mİ?
Saçlar 1 mm uzunluğunda kesilir. Bazen, ekilmesi planlanan greft sayısına bağlı olarak saçların tümü kesilmeyebilir.

SAÇ EKİM SÜRECİNDE BENİ NELER BEKLİYOR?
Saç ekimi yaptıracak kişiden kan alınarak, rutin kan ve biyokimyasal testler yapılır. Hastanın başı anti septiklerle yıkanır. Saç ekimi işleminin yapılacağı operasyon odasına alınır. Lokal anestezi altında ya ense donör ya da başka bir donör alandan saç kökleri alıncaksa o alandan greftler FUE tekniği ile manuel veya mikromotor yardımı ile toplanır. Toplanan greftler cam kaplarda steril ve uygun koşullarda biriktirilir.
Toplama işlemi bittikten sonra; hastanın ekim alanı da lokal anestezi verilerek uyuşturulur. Ekim yapılacak alana alınan saç kökü- greft adedi kadar deri içine kanallar açılır. Kanal açma işlemi bitince, açılan kanalların içine tek tek saçlar, greftler yerleştirilir. Stick and Place (Del ve Yerleştir)- yuvarlak iğne tekniği kullanılacaksa kanal açma işlemi tek tek yapılarak, açılan tek kanalın içine saç kökü anında yerleştirilir.

SAÇ EKİM İŞLEMİ NE KADAR SÜRÜYOR?
Bu işlemin toplamı nakledilecek saç kökü sayısına bağlı olarak, seçilen tekniğe ve hastanın saç yapısına göre farklılıklar gösterebilir. Ama bir zaman vermek gerekirse ortalama 8-9 saat sürebilir.

PEKİ SAÇ EKİMİ SONRASI?
Saç ekimi işlemi bittikten sonra hastanın işlem yapılan bölgelerine sargı yapılır. Sargı 12-24 saat kalır, daha sonra çıkartılır.

İYİLEŞME SÜRECİM NE KADAR SÜRER?
FUE işleminde donör alan 5-7 gün içinde, ekim alanı ise 8-10 gün içinde tamamen iyileşir.

OPERASYON YAPILAN BÖLGEYİ GİZLEYEBİLİR MİYİM?
Bu dönem içinde saç ektiren kişi şapka kullanarak oluşan kabuklu görüntüyü gizleyebilir.

FUE YÖNTEMİ SADECE SAÇ EKİMİ İÇİN Mİ GEÇERLİDİR?
FUE teknik ile aynı zamanda kaş ekimi de yapılabilir. Aynı prensiplere dayanır, iyileşme süresi daha kısadır.


KAYNAK: www.gursacekimi.net
 

erdivtn

Öğrenci
Katılım
24 Mayıs 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba ben mayıs ayında Mega Hair Trans’da saç ekimi yaptırdım. Benim saçlarımın aralarında çok açılmalar vardı. Buda saçlarımı çok seyrek gösteriyordu. Bende ekim yaptırmaya karar verdim. Araştırdım Mega Hair Transı buldum. Bana önce ücretsiz saç analizi yaptılar. Sonrasında fue yöntemi ile ekimim yapıldı ertesi günde saçlarımın ilk yıkanması yapıldı. Çok başarılı geçti operasyonum. Mega Hair Trans sahibi Gülten Ünveren hanımda Mega Hair Transın doktorlarıda beni rahat ettirmek için ellerinden geleni yaptılar hasta memnuniyeti çok güzeldi. Ben memnun kaldım ekim yaptırmak isteyen arkadaşlar var ise tavsiye ederim.
 

erdigunduz

Öğrenci
Katılım
10 Ağustos 2018
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
41
Arkdaşlar selam.
Yaklaşık bir sene oluyor saç ekimi yaptıralı. Almanyadan geldim saç ektirmek için estecentera. Size süreci anlatayım. Öncelikle saçlarımı fue yöntemiyle ektirmeyi tercih ettim doktorlar öyle önerdi. Çünkü ense üstü bölgemde çok saç yoktu kulak üstünden falan da donör alınıyormuş bu teknikte. İlk önce saçınızı kazıyolar ve anesteziyle uyuşturuyorlar. Daha sonra belirledikleri yerden saç allıyorlar boş olan bölgeye ekmek iiçin. Daha sonra açık olan bölgelerinizde kanallar açılıyor ve alınan saçları bu bölgelere ekiyorlar. Bu işlemler toplamda bir gün içinde oluyor. Sonra antibiyotik verdiler enfeksşyon riskine karşı .Ekilen bölgede 1 ay içeirisnde bir uzama gerçekleşti saçlar uzmaaya başladı. Ama sonra dökülmeye başladı saçlarım. Doktorlar da bunun normal bir süreç olduğunu söyledi saçlar kırıllıyormuş kökler duruyormuş. Sonra yine bir ay içinde dökülen saçlarım uzamaya başladı ve zmaan geçtikçee daha da sağlamlaştı ve şu an baya doğal gözüküyo saç ekimi yaptırdığım belli bile değil. Bu konuda ibrahim bey beni çok yönlendirdi ve çok ilgilendi. Herkes çok ilgiliydi, otelde kalmamı bile karşıladılar. Estecenter kesinlikle saç ekimi konuusnda güvenebileceğiiz bir merkez. ben çok memnun kaldım.
 

memduh78

Öğrenci
Katılım
22 Kasım 2018
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
41
iki sene önce saç ekimi yaptırdım şimdi pişmanım çünkü saçlar çıkmadı .şimdi para biriktirmeye başladım koray erdoğana saç ektirmek için.fiyatı biraz yüksek ama tr de bu işi hakkıyla yapan bir tek o var bence . AsmedHairTransplant Dr Koray Erdoğan bu forum sitesinde onunla ilgili her şey var.keşke başkalarıda onu takip etselerde örnek alsalar belki bu mağduriyetleri yaşamamış olurduk.
 

kurti3519

Öğrenci
Katılım
21 Ağustos 2017
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
28
Ben 1 sene önce Bilgehan Aydın'a bu saç ekimi yaptırdım. Benim lokal bir bölgeye yapıldı, çok detaylı bir işlem değildi. Ama sonuç olarak çok ilgili bir doktor ve ciddi anlamda memnun kaldım. En azından bir görüşmenizi tavsiye ederim. Sitesi
 
Son düzenleme:

birdsu19

Öğrenci
Katılım
3 Eylül 2021
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
34
Promed Clinic benim ekim yaptırdığım yer. Memnunum, sedasyonlu paket tercih ettiğim için acı falan hissetmedim. Kendime tamamen geldiğimde işlem bitmişti. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz bence. Kuzenim de önümüzdeki ay ektirecek anlaştılar.
 
Üst