Reeder P10S Hakkındaki En Geniş İnceleme

Bu konuyu okuyanlar

Josef Szászy

Öğrenci
Katılım
16 Ağustos 2016
Mesajlar
38
Reaksiyon puanı
9
Puanları
8
Yaş
31
Şimdi telefonu bir süredir kullanan ben artıları ve eksileri ile birlikte telefonu size kendi deneyimlerim ile harmanlayıp anlatacağım.

Kamera:

Kamerasında bir optik imaj sabitleme bulunmamakta. Gerçi bu fiyat bandında zaten çok fazla optik imaj sabitlemeye sahip bir telefon yok. Onun dışında arka ve ön diye ayırıp şöyle bahsedeyim; Ön kamerası güzel ortalamanın üstünde. Arka kamerası da tam olarak ortalama. Bu ne ya denilebilecek bir kamera ne de oha bu ne denilecek bir kamera. Yani fiyat açısından belki bir tık daha iyi olabilirdi ama bu telefon 2500 fiyat bandında bir amiral gemisi değil unutmayın.

Performans:

Reeder P10S Fiyat bandına göre ortalama kabul edilen bir işlemci ile geliyor. Şimdi bu işlemciler genelde pil katili oluyor zaten 8 çekirdekli vay babam vay diyorsun :D . Tabi buna batarya performansında değineceğim. Telefonun arayüzü akıyor. Ciddi ciddi akıyor ne bir takılma ne bir tekleme hiçbir şey yok. Yani bana kalırsa işlemcinin iyi olması tabii ki çok önemli ama her türlü tekleme takılma falan olmadığı için çok dert etmenizi gerektirecek bir şey değil. Gelelim oyun performansına. Şimdi oyun performansı iyi. Ben bir kaç oyunda test ettim ve bunlar iyi oyunlar isimlerini yazayım : GTA San Andreas, Mortal Kombat X, World of Tanks, Asphalt 8, Real Racing 3, Hungry Shark, FIFA 16, Marvel Şampiyona(Nedense bunda oyunun arayüzünde bazen yavaşlamalar oldu ama zannediyorum oyunla alakalı ki oyun yeni çıktı). Bunlar dışında çok rahat bir şekilde oynadım bir tekleme kasılma yaşamadan.

Ekran:

1080p lcd panelinde super amoled kullanıyor cihaz. Renkler falan tabii ki bir LG gibi değil fakat benim hoşuma gitti. 2k da bir fark gördüm mü gözle görülür? Hayır. Zaten 2k sıymış 4k sıymış bunları pek takmamalısınız bir vr falan kullanmadığınız sürece gözünüz bunu ayırt edemez. Parlaklığı da ortalama.

Batarya Performansı:

Özetlemek gerekirse çok iyi. Hani iyi değil gerçekten çok iyi. Başta da dediğim gibi işlemci biraz korkutuyor ama arkadaş oyun oynamadığınız sürece bataryanın azalması gerçekten çok zor. Oyun oynarkende bir telefon ne kadar şarj götürüyorsa ondan gene biraz daha düşük şarj yiyor. USB Type C 2.0 kullanıyor ama gene de çok hızlı şarj ediyor. Bu arada bakın ben McAfee kullanıyorum ve McAfee arka planda her zaman durmadan çalışır ve şarjı gözle görülür şekilde tüketir. Buna rağmen süper bir pil performansı var.

Tasarım:

Metal gövdeye sahip gorilla glass 4 ile korunan ve tatminkar ve ortalama bir performans sunan bir parmak izi sensörü bulunmakta. Telefonu elinize aldığınızda sağ altta hoparlör, ortada usb type c sağda ise kulaklık girişi bulunmakta. Sağ tarafında altta güç butonu, güç butonunun üstünde ise ses açıp kapatma düğmesi bulunmaka. Solda SIM Kart girişi ve SD Kart girişi bulunmakta. Telefonun hafızası 64GB, telefonda tamamen boş gelen hafıza ise 52,6GB ( Amiral gemilerinde bile note7 dışında 32GB hafıza olması ve telefonun kendi uygulamalarıyla birlikte bu hafızayı yeyip 24GB bırakmasının standart olduğunu düşünürsek 52GB gerçekten muazzam bir rakam. Şimdi bir kötü yanından bahsedeceğim telefonun. Telefonun size nasıl anlatsam mavi silikona benzer telefonun yanlarının şeklinde giden bir şey var. Bunlar kolayca bende 2. günün sonunda koptu. Bunlar sanırım darbelere karşı daha dayanıklı olsun ve göze hoş gelsin diye yapılmış şeyler. Fakat ben kendi adıma konuşayım HTC 10 un kenarlarına benzer bir tasarımı var telefonun ve benim gözüme ham metal gibi gözüktüğü için çok hoşuma gitti böyle telefon. Eksi diye belirtmemin sebebi hemen deforme olması ve kopması. Ayrıca tuşların ekranın içinde olmadığını, yani ekrandan yemediğini söyleyelim.

Aksesuar ve Kutu İçeriği:

İlk olarak aksesuar ile başlayayım. Ne yazık ki Reeder hem Türkiye de hem yurt dışına köklerini iyi bir şekilde telefon bazında salmamış bir marka değil. Bu yüzden Aksesuarlar orijinal ve ortalama fiyatlar ile çeşitlilik açısından eh denilecek bir biçimde kendi sitesinde mevcut. Aksesuardan kastım şarj aleti olur kablo olur bunların tedarikinde kafanızda soru işareti olmasın. Kutu içeriğinde ise sıralayayım hemen : 1 adet ortalama kulak içi kulaklık, 1 adet ekran koruyucu jelatin, 1 adet arka kısmına oturtturulan silikon yarı şeffaf bir kılıf, garanti belgesi, kullanım kılavuzu, Diğer reeder ürünleri hakkında bir bilgi içeren bir kağıt, SIM ve SD Kart yuvalarını açmak için ufak bir iğne, verilen ekran jelatinini takmak için toz alıcı bir bez ve hava boşluklarını götürmek için bir kart. Kutu içeriği bu.

Güncelleme ve Teknik Sıkıntılar:

Telefon yeni olduğundan bir kaç hata mevcut. Bunları size anlatayım. En azından benim görüp yaşadıklarımı. Bu yaşadıklarımın hepsini Reeder a e-mail olarak yolladım ve cevaplarını aldım.

1-) Nova launcher da Widget sorunu. Bunu başka bir launcher da yaşamadım. Nova launcher da bir widget atamaya çalıştığında atayamıyorsunuz ve bir hata alıyorsunuz. Bu benim için üzücü bir şey oldu çünkü ben nova launcher ı seven biriydim ama kendi arayüzü de çok sade ve güzel şu an onu kullanıyorum. Ayrıca 3 adet tema seçeneği var iconlar ve arka plan değişiyor. Buraya sonra değineceğim.

2-) Telefonla kurulu gelen tema ve bana kalırsa en güzel temada ne yazık ki bir kusur var. Sistemin kendi uygulamalarında ( Saat, Takvim vb. ) böyle bir sorun yok ama ne yazık ki indirdiğim uygulamalarda var. Uygulamanın ikonunda çok şeffaf, klasörlediğinizde gözüken bir kare var. Yani uygulanmanın ikonu yuvarlaksa gene etrafında şeffaf bir karelik oluyor. Zannediyorum bu sorunu ileride çözecekler.

3-) Bir uygulamayı kaldır dediğinizde 2 seçenek çıkıyor. ilki iptal ikincisi ise yeniden adlandır. İşte o yeniden adlandır yerinde kaldır yazıyordu arkadaş bana bir sonraki güncelleme ile düzeltileceğini söyledi.

Şimdi gelelim güncellemeye. Android 7 yi alacağı söylendi ama ne zaman alır bilemem. Ama bana kalırsa 8 i de geç bile olsa alabilir.

Bahsetmeden de geçmeyelim. Telefonun kendi uygulamalarında ( Kamera, Saati Takvim vb. ) 3d Touch teknolojisi bulunmaktadır. Normalden biraz daha sert bastığınızda karşınıza hızlı ulaşabileceğiniz seçenekler çıkmakta.

Telefonla Birlikte Gelen Uygulamalar:

Bunları yararlı ve gereksiz olarak ikiye ayıracağım ve bunlarla ilgili biraz konuşacağım. Bu arada uygulamaları dilediğiniz gibi gizleyebilirsiniz büyük yer kaplamadıkları ve herhangi bir şekilde cart curt bir şey yemedikleri için rahat olun.

Yararlı olanlar:


-Sistem Yöneticisi:

Şimdi bunu da ayırmam gerek. Ama hemen basitten mantığını anlatayım. Clean Master ın telefon için olan versiyonu ve bir kaç küçük ekleme ile.

-Ram Temizleyici: Basit mantıkla rami rahatlatıp boşaltıyor. ( Rami ben şu an hiç 3 e kadar kullanıldığını görmedim. )

-Bellek Temizleme: Önbellek, Artık dosyalar ve apk ları temizleyip gereksiz yer dolduran şeyleri siler.

-Uygulama Yöneticisi:
Adı üstünde uygulama yöneticisi. Ama çok daha detaylısı. Bu da 4 şekilde ayrılıyor ama bunları sıralamayacağım şöyle bir bahsedeyim neler olduğuna: Otomatik uygulama başlatma, Uygulama silme, Uygulama dondurma ve varsayılan uygulama seçme.

-Güç:
Güç yönetimi. Kalan zamanı gösteriyor ve 3 modu var. 1. telefona herhangi bir şey uygulanmadan klasik telefonun kendi şarj tüketimi. 2. si normal mod deniliyor. Normal moddan kastı normal güç tasarrufu modu. 3. sü aşırı mod. Aşırı mod sadece telefon kişileri ve saati gösteriyor ve çok uçuk rakamlar vaad ediyor. Telefonumun şarjı şu an %78 ve aşırı modda 263 Saat 15 Dakika gidebileceği yazıyor. Tabi ki nokta atışı olmaz ama yaklaşık böyle değerler alınır tahminimce.

-Trafik:
Çok önemli bir işlev daha. Veri kullanımını hangi uygulamaların kullanabileceğini ve aylık veri kullanımını ayarlayabileceğiniz, limite sokabileceğiniz bir yön. Tek kelime ile çok işlevsel.

-Sade:
"Uygulamalar arka planda veri kullanımı yapmazlar ve spam iletmezler. Bu özelliği açmanızı öneririz. Kapalı olan uygulamalar arka planda çalışma iznine sahip değildir 2 dakika sonra yada hafıza kapasitesi %20 den düşük olduğunda ekranı karart yada uygulamayı oyun klasöründen başlat, Mobil trafik, güç ve CPU kaynakları tüketilmez." Tam olarak böyle yazıyor. Benim oyun diye bir klasörüm var onu mu kast ediyor bilmiyorum.

-Çocuk modu:

Gerçekten çok ama çok yararlı bir program. Bu program ile çocukların kullanabileceği uygulamaları seçiyorsunuz ve sadece o uygulamalar oluyor. Bitmedi belirli bir zaman ile kısıtlayabiliyorsunuz ve sınır koyabiliyorsunuz.

-Chameleon:

Bu uygulama ile ayarlarda olsun, telefonun bir çok bölümünde çıkan yerler olsun, Arka plan olsun kameradan dilediğiniz rengi çekip o renk ile harmanlayıp çok güzel şeyler çıkartabiliyorsunuz.

-Temalar:

Yukarıda da değindiğim özellik. Şu an 3-4 tane tema bulunmakta. Zannediyorum zamanla daha fazla gelecektir.

-Pusula

Adı üstünde şık gözüken ve derece olarak bile hangi konumda olduğunuzu gösteren ufak bir çerezlik uygulama.

-Fener

Fener.

-Video Editor:

Theme ve Professional Edit olmak üzere ikiye ayrılan seçenekleri ile çok güzel ve kapsamlı bir video editleme uygulaması. Açıkçası işte tam olarak saçma sapan google play dan indirmemiz gerekmeden telefonda gelmesi böyle şeylerin beni can evimden vurdu.


Hemen bir gereksizlere göz atalım. Geçmeden önce bunlar sanıyorum bazılarının para için yapılmış olduğunu görüyorsunuz ama bazılarının da gerçekten o kategoride iyi olduğu için koyulduğu olduğunu görüyorsunuz. Mesela bu adamlara ben facebookun instagramın mesengerın whatsapp ın snapchat in vine ın falan hepsinin birden para verdiklerini düşünmüyorum :) . Google play deki dalındaki popüler uygulamaları sıralamış.

-Araçlar:

Google Play deki genellikle popüler olan araçlar kategorisindeki uygulamalar.

-McAfee Kolay Kurulum:

McAfee belli ki sponsor olmuş ve McAfee nin mobil uygulamasını kurmamızı öneren küçük uygulama. Ben zaten hem pc de hem telefonda McAfee kullandığım için beni çok zedelemedi ama tabii ki kursanız dahi orada kalıyor. Gizledim bende.

-Oyunlar:


Google Play deki genellikle popüler olan uygulamaların bir listesi.

-Sosyal Uygulamalar:

Google Play deki genellikle popüler olan sosyal kategorisindeki uygulamalar.

Kişisel Kullanıcı Deneyimi:

Bu telefon çok işlevsel bir telefon arkadaşlar. Telefonun Google Play den indirmeniz gereken bir ton saçma uygulamayı kendi içinde vererek çok büyük artılar kazanmış ki arayüz zaten akıyor arkadaş. Birçok çeşitlilik imkanı sunmuş. Valla ben çok memnunum iyiki aldım diyor muyum? Evet diyorum. Benden artı puan aldı telefon. Fakat bakın siz siz olun eğer ki marka düşkünlüğünüz var ise bu telefonu almayın. Çünkü bu telefon dışarıda görüşüyle hava atılacak bir telefon olabilir ama marka tanınmıyor ve sonrasında hava atmak için aldıysanız mutsuz olursunuz. Yok arkadaş yağdır ben bu telefonu kullanıcam diyorsan al kardeşim bu fiyat bandındaki ( Mi5 dışında ama onda da sar değeri mevzusu var valla çocuğunuz olmaz beyler toplara dikkat ) en kullanışlı telefon bu bence.




 
Son düzenleme:

Mehmet2302

Öğrenci
Katılım
20 Nisan 2016
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
Ellerine sağlık bayagi uğraşmıssın
 

sdnSamet

Asistan
Katılım
9 Mart 2016
Mesajlar
183
Reaksiyon puanı
17
Puanları
18
Yaş
26
ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM ESKİYİP BOZULAN LG G2 DEN BU TELEFONA GEÇECEĞİM SENCE G2 DEN SONRA BU TELEFON ÜZERMİ BENİ? ÇÜNKÜ LG G2 NİN KALİTESİNİ HERKES BİLİYOR.
 

Blackblue

Öğrenci
Katılım
14 Ocak 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
41
Cocuk modunu aktif ettim şifre girmedigim halde benden şifre istiyor nasıl çıkabilirim
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
şifre kullanma kılavuzunda yazar girmediysen örnek: 1234/0000 gibi abuk sabuk bişey olur.
sınırlı sorumluluk içerir haber vermksizin içerik değişebilir...
 
Üst