Periscope'un Türkiye faaliyetleri durduruldu

Bu konuyu okuyanlar

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,061
Puanları
113
Twitter'ın bünyesinde bulunan canlı yayın platformu Periscope hakkında ülkemizde açılan dava nedeniyle mahkeme tarafından ihtiyati tedbir kararı alındı. Peki, Periscope'a neden dava açıldı?

periscope.jpg

2015 yılında ilk olarak iOS ve daha sonra Android işletim sistemli cihazlar ile buluşan Periscope uygulaması, mobil cihazlar ile canlı yayın döneminin başlangıcına adeta öncülük etti.

Facebook ve diğer platformlarında canlı yayın hizmeti sunarak rakip hale gelmesi ile birlikte, geçtiğimiz yıl Twitter'a entegre hale getirilen Periscope için, bugün ülkemizde şok edici bir karara imza atıldı.

Periscope için Türkiye faaliyetlerini durdurma kararı!

Ülkemizin farklı basın kaynaklarında yer alan bilgilere göre, ülkemizde bulunan Periskop İletişim ve Prodüksiyon Hizmetleri LTD. ŞTİ isimli bir şirket tarafından marka haklarına tecavüz edildiği gerekçesiyle Periscope'a karşı dava açıldı.

periscope-1490992161.jpg


Dava açan şirketin www.periscope.tv internet sitesinin ve @periscopeco isimli Twitter hesabının yanı sıra, Periscope adı altında gerçekleştirilen tüm reklam ve tanıtım çalışmalarının engellenmesine yönelik talepte bulunduğu açıklandı.

İlerleyen saatlerde erişimin engellenmesi beklenirken, kamuoyu ile paylaşılan karar metni şu şekilde;

" İhtiyati tedbir isteyen vekili, marka tecavüzüne esas teşkil eden davalı Twitter'e ait Periscope isimli mobil uygulama diger davalılara ait Ios ve Android işletim sistemleri üzerinden kullanıcılara ulaştırıldığını ve söz konusu mobil uygulamaya erişimin engellenmesini, ayrıca yine mobil uygulamaya ait web sitesi olan www.periscope.tv internet sitesine ve @periscopeco isimli twitter kullanıcısının da dava konusu tecavüzün yer bulduğu diğer kaynaklar olduğunu ve tedbiren erişime engelleme kararı verilmesini, ayrıca yine davalıların Periscope adı altında tüm reklam ve tanıtım çalışmalarının ihtiyati tedbir yoluyla önlenmesini talep etmiştir. "
 

poncikpanda

Öğrenci
Katılım
18 Aralık 2018
Mesajlar
40
Reaksiyon puanı
12
Puanları
8
Yaş
33
Neden öyle birşey yapıldı acaba?
 

Son mesajlar

Üst