[Oneplus 6] OnePlus 6'da Bulunan Önyükleyici Koruma Baypası

Bu konuyu okuyanlar

MrOsman

Öğrenci
Katılım
2 Ocak 2018
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
38
güvenlik kolayca yanıp sönen görüntülere geçirilebilir olmasını sağlar OnePlus 6'daki bootloader bir hata var. Kötü niyetli insanlar bu sayede akıllı telefon üzerinde kolayca kontrol sahibi olabilirler.

Burada bootloader güvenliğini devre dışı kalmadan önce güvenlik açığını keşfetti ve OnePlus 6 değiştirilmiş görüntü flaş başardı zx2c4 takma ad kullanarak bir geliştirici, geliştirici topluluğu XDA Developers bir yazı bildirir. görüntü için, TWRP özel kurtarma flaş bu durumda, sayede cihazın, bir USB bağlantısı ve bir bilgisayara sadece fiziksel erişimi gerektiren USB hata ayıklama açmak için de gerekli değildi.

Güvenlik açığı, OnePlus 6 sahiplerinin özel ROM'ları kolayca yüklemelerini sağlasa da, aynı zamanda bir güvenlik riskidir. Kötü niyetli bir kişi, akıllı telefonun tam kontrolünün elde edilebileceği flaş yazılımı tutmasına ihtiyaç duyar.

OnePlus, bu güvenlik açığını gidermek için bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışacağını söyleyerek keşfe yanıt verdi. Ancak, bu yama serbest bırakıldığında henüz bilinmemektedir.

2002004923.jpeg


---- Mesajlar birleştirildi ----

Anasayfada olmasi gereken bir haber! @Hakkı Alkan
 
Son düzenleme:
Üst