Nokia, Microsoft'un sistemini kullanacak.

Bu konuyu okuyanlar

Jerusalem

Müdavim
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
2,192
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
20070806152652.jpg

Microsoft'un yazılımlarında kullandığı kopya koruma sistemi bundan sonra Nokia'nın mobil ürünleri için de kullanılacak. Kablosuz eğlence araçlarındaki müzik ve videolarda yer alacak olan sistem, mobil cihazlar arası ve bilgisayarla yapılacak paylaşımlarda kullanıcıların içeriği korunan bölümleri paylaşabilmesine olanak sağlayacak.

Anlaşmaya göre Nokia, PlayReady adı verilen DRM teknolojisinin linsansını alarak cep telefonu platformunda yaygın olarak kullanılan kendi S60 yazılımına dahil edecek.

Daha önce 2005 yılında Windows Media Player'ın Nokia telefonlara yerleştirilmesi üzerine iki şirket yine bir anlaşma imzalamıştı. PlayReady teknolojisini barındıran ürünlerin ise 2008'de piyasaya çıkması bekleniyor.

Anlaşma çerçevesinde iki şirket kullanıcıların mobil cihazlar üzerinden dijital içeriğe daha rahat ulaşabilmeleri adına çalışmalarda da bulunacaklar.

Perde arkasında konuşulanlar ise Nokia'nın yakın zamanda açılması beklenen internetteki müzik ve mobil içeriğe yönelik sitesi üzerine çalışmalarda bulunduğu yönünde. Yeni sitenin Apple'ın iTunes hizmetine rakip olacağından söz ediliyor.

..ChipOnline 'den bi' derleme daha. [size=7pt]Hatta düpedüz hacılama :* [/size]
 

alperveli

Müdavim
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
1,125
Reaksiyon puanı
48
Puanları
38
nasılsa cep telefonlarını artık bilgisayar gibi oldu normaldir teknolojinin önü kesilmez güzel olmuş
 

byfelidae

Asistan
Katılım
24 Kasım 2005
Mesajlar
232
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Nokia'ın E serisi ve bazı N serisi modellerinde DRM'ye benzer bir koruma zaten bulunmakta. :) Bildirdiğin için Teşşekürler...
 

Son mesajlar

Üst