Modem Tavsiye Lazım

Bu konuyu okuyanlar

fthakyz

Öğrenci
Katılım
2 Şubat 2009
Mesajlar
25
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
QUAKE TW1974H1-A2+ ADSL2+ MODEM 4P KABLOSUZ MODEM

Kablosuz ADSL2/2+ Modem (54Mbps)
4 Adet 10/100 Ethernet Port, 1 Adet RJ-11 Telefon Portu
On/Off Switch
WAN / LAN Fonksiyon Desteği
IEEE 802.11b <(>&<)> IEEE 802.11g Kablosuz İletişim Standartı
128-Bit ve 64-Bit WEP Şifreleme
Türkçe Kurulum Desteği
Web Arayüzünden Yönetim
Splitter hediyeli (Kutu içinde)

Bağlantı Şekli : 4 ETHERNET
Bağlantı Şekli : WIRELESS
Tip : KABLOSUZ
Satış Garanti Süresi (ay) : 24
İnternet Erişim Tipi : ADSL
Splitter : VAR
Anten : VAR
ADSL 2+ Desteği : VAR

almayı düşündüğüm modem bu, modem konusunda bilgisi olan var mı ?
bu iyi bir modem mi ben evimde 3 pc ile paylaşıyorum sorun yaratır mı?
iyi bir modem nasıl olur?:helpsmilie:
 

captaingreen

Müdavim
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
1,579
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
İyi ama DATRON derim ben 5 senedir kullanıyorum,tık demedi sapasağlam çalışıyor.Yıldırım şimşek fasafiso sağlam.
 

myefsane

Müdavim
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
6,951
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Zyxel tavsiyemdir 2000 de aldım hala çalışıyor :D (2000 olmayabilir ama adsl ilk zamanlarında almıştım )
 

fthakyz

Öğrenci
Katılım
2 Şubat 2009
Mesajlar
25
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ilk defa kablosuz adsl modem alıyorum, neyine bakmam gerekiyor bunu bilen var mı?
bu konuda yardımcı olsun
 

myefsane

Müdavim
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
6,951
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Kablosuz Modem Satın Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Ağ veya Internet konusunda fazla bilgi sahibi olmayan kullanıcılar için kablosuz yönlendirici seçimi zor gelebilir. Deneyimli kullanıcıların bile bu yazıyı okuduklarında faydalanacakları noktalar çıkacaktır. Piyasada çok farklı özellikler sahip bir çok standardı destekleyen yüzlerce kablosuz yönlendirici bulunmakta. Bu yazıda bir kablosuz yönlendirici alırken aklınızda tutmanız gereken önemli noktalara değineceğiz.

Ara Birim
Kablosuz yönlendirici alırken pek çok kişinin yaptığı en temel hata cihazın hizmet aldıkları servis sağlayıcı tarafından desteklenip desteklenmediğini bilmemeleridir. Genişbant bağlantıların pek çoğu ADSL veya kablo üzerinden yapılmaktadır. Kablosuz yönlendiricilerin pek çoğu telefon jakı bağlanabilen built-in modemlere sahiptir bu sayede başka modem kullanmanız gerekmez.

Eğer başka bir modem ile bağlantı kuruyorsanız modemin Ethernet bağlantısı sağladığından emin olunuz çünkü kablosuz yönlendiricilerin büyük bir bölümü modem ile Ethernet portu üzerinden bağlantı kurar.


802.11b
En eski bağlantı standartlarından biridir ve 11Mbps veri hızı hızına sahiptir. Bu hız internet bağlantısı ve internet'te surf yapmak için yeterli olsa da bilgisayarlar arasında dosya transferi söz konusu olacak ise daha yüksek hıza sahip bir standardı kullanmanız tavsiye edilir.

802.11a
Kablosuz yönlendiricilerin büyük çoğunluğu bu standardı desteklemekle beraber bu standart günümüz cihazları (mesela dizüstü bilgisayarlar) tarafından artık kullanılmamaktadır.

802.11g
Şu anda dizüstü bilgisayarların desteklediği standarttır. Hemen hemen bütün kablosuz yönlendiricler bu standardı desteklemektedir. Veri transfer hızı maksimum 54 Mbps'dır.

Super G
Super G standardı sıkıştırma teknikleri kullanarak 802.11g'den daha yüksek transfer hızı ile daha geniş kapsama alanı sunmaktadır. Üreticiler 802.11g'ye göre yüzde 20 ile 30 arasında daha iyi performans elde edildiğini söylemektedirler. Bu teknolojiye sahip bir kablosuz yönlendirici alacaksanız, dizüstün bilgisayarınızın da aynı standardı desteklediğinden emin olunuz. Eğer dizüstü bilgisayarınız Super G standardına sahip değil ise yeni bir PCMCIA kart alarak bu standarda geçebilirsiniz.

MIMO
MIMO, henüz kesin olarak tasdik edilmemiş 802.11n standardının piyasadaki bilinen adıdır. Eğer hızlı bir kablosuz bağlantı istiyorsanız MIMO kullanmanız gereken tek seçenektir. Buradaki hızın Internet hızı değil cihazlarınızın ağa bağlanma hızı olduğunu hatırlatmakta fayda var. MIMO birden fazla verici ve alıcı anten kullanarak daha yüksek hız ve kapsama alanı sunar.

Günümüz modern yönlendiricilerin hemen hepsi WEP ve WPA PSK şifreleme standartlarını desteklemektedir ancak yeni WPA2 standardını destekleyen modelleri tercih etmeniz tavsiye edilir.

Ayrıca SPF (simple packet filtering) destekli güvenlik duvarı yerine SPI (Stateful Packet Inspection) destekli güvenlik duvarına sahip modeller tercih sebebi olabilir.

Kaynak


Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN
 
Üst