MMORPG tavsiyesi isteyenler buyrun!!!

Bu konuyu okuyanlar

depresiktroloji

Öğrenci
Katılım
9 Ağustos 2018
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
29
Eğer MMORPG ile ilgiliyseniz Revelation Online yi zaten duymuşsunuzdur. Duymadıysanız şöyle söyleyeyim içinde bolca dungeon ve her güne özel eventleri bulunan, 4 farklı para birimi ve birçok harcanabilir puan birimi olan keyifli bir oyun kendisi. Forumlarda MMORPG önerisi isteyen arkadaşların açtığı başlıkları okuduğumda bu oyunu öneren kimseyi görmedim. Nedeni oyunda Türk oyuncunun çok az olması. Zaten oynayan bütün Türkler 10 15 kişi varız yada yokuz. Onlar da bizim clandalar. Bazı forumlardaki başlıklarda da arkadaşlar bu oyunun nasıl olduğunu sormuş ve çoğu kişi ben begenmedim bence kötü bir oyun gibi yorumlar yazmış. Bu onların kendi düşünceleri saygı duymak lazım fakat oyunu birkaç saat oynayıp oyun hakkında bir fikirleri olmadığı için böyle yazdıklarını düşünüyorum.

Biraz size oyundan bahsetmek istiyorum,

Oyun zor mu?
Oyun olması gerektiği kadar zor. Zordan ziyade biraz karışık. Bunun nedeni oyunda 4 farklı para birimi var ve birden fazla kazanıp harcayabileceğiniz para gibi kullanabileceğiniz puanlar var. Aslında bu size yapmak istediğiniz şey için birden fazla yol olduğunu gösteriyor. Nasıl yapacağınız size kalmış.

Irk veya Ülkeler var mı?

Oyunda tek bir ülke içinde yaşayan birkaç ırk var. Fakat bu ırklar NPC yani sizin seçebileceğiniz bir ırk yok. Oyunda insansınız.

Karakter Sınıfları Neler?

Oyunda 7 farklı Sınıf mevcut,

Asassin; yakın ve menzilli yeteneklerı olan yüksek hasarlı bir sınıf oynaması orta seviye zorlukta. Birincil silah olarak hançer, ikincil silah olarak zincir kullanır.

Gun Slinger, Menzilli karakterlerden biri olan gunslinger fiziksel hasar odaklı bir sınıf. Çok uzun menzili ve yüksek hasarı ile tercih edilen bir DPS sınıfı. Oynaması kolay ve keyifli. Birincil silah olarak tabanca ikincil silah olarak da tüfek kullanır.

Blademaster; Bu abimiz kanser bir sınıftır. Ölümsüzlük skili vardır 10 kişinin arasına girer dagıtır çıkar. Oynaması zordur. Ama oynayan çok keyif alır. Birincil silahı ikili kılıç ikincil silahı büyük tek bir kılıçtır.

Spritshapper; Bu sınıf priest özelliklerine sahiptir. Can yenileme skilleri ile ön plana çıkar. Ama priest diye hafife almanızı tavsiye etmem yeri gelir üzerinizde ayısını zıplatır bir bakmışsınız can barınız sıfıra inmiş. birincil silahı çan ikincil silahı da yanında uçan bir peridir.

Vanguard; Bu delikanlı arkadaşlar oyunda tanklık görevini ziyadesiyle yerine getirmektedir. Bir ordu adamın içine girer hepsını bir skille kendine çeker ve gerisini takım arkadaşlarının yeteneklerıne bırakır. Zindanlarda bosslara kafa tutar, savaşlarda önden gider yolu açar... birincil silahı mızrağı ikincil silahı da kalkanıdır.

Swordmage; Bu büyücü sınıfımız elinde 3 elemeti bulunduran oynaması zor denebılecek bir sınıftır. Buz Ateş ve Elektrik kullanır. Kaçanı dondurur, yakaladığını yakar, dungeonlarda da çarpar. Birincil silahı asa ikincil silahı da elementleri kontrol etmesini sağlayan bir küredir.

Occulist; Bence oyundaki en keyifli sınıflardan biridir. Kritik kasar tek atarsın tank kasar kanser ederin nasıl oynayacagın sana kalmış. Bu arkadaş iki dünya arasında kalmıştır. Aydınlık ve karanlığı kontrol eder. Karanlık skilleri can yakar Aydınlık skılleri de Spritshapperi aratmaz. Birincil silahı orak ikincil silahı da sihirli bir küredir.

PvP ve PvE ler Nasıl?

PvP ler Haftada iki yada üç gün oluyor. Guild savaşları üzerine oluyor. Bunlar da Kale savaşı ve StarShatter eventi var youtubedan videolarına bakabılırsın. Ha bir de Snowpine Peak Battle diye bir PvP eventi var orada da iki tane ırk var birini seciyorsun ana gorevlerı yaparken, bunlardan biri ayı ırkı biri de melek ırkı. Hikayeye gore bunlar bır nedenden savasıyor. Oyun sana birini sectiriyor ve event gunlerınde diger ırkı secenlerle savasıyorsun.

PvE lere gelelim şimdide...
Oyunda 45 Lvl den sonra dungeonlara girebiliyorsun. 45 olman birkaç saatini alır zaten. 45 lwl den sonra gold itemleri craftlamak için dungeonlara girip ya itemi düşürüyorsun yada o itemin craft malzemesini düşürüyorsun. Dungeonların mekanikleri cok keyifli ve bazı dungeonlarda her classa ayrı bır gorev dusuyor. Ayrıca dungeonlara gırdıgınde demonslayer dıye bır puan kazanıyorsun. bu puanlarla da craft materyali alabiliyorsun. Bazı dungeonlar 5 bazıları 10 kişilik.

Son olarak oyuna başlamak isterseniz Moonsea serverine beklerim. Oyundaki nickim TsukiHimavari. Herkese iyi günler...
 

Samet UCA

Müdavim
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
3,277
Reaksiyon puanı
2,912
Puanları
113
Merhaba ben bu oyunun bir benzerini oynamıştım blade of soul diye bu tip oyunlar dikkat ettiğim en önemli unsur paytowin muhabbeti.
Yani belli bir miktarda para yatıran kişilerin ne olursa olsun sizden üstün olmaları. Oyuna para yatırmanın yanlış olduğunu düşünmeyen aksine gerektiği zamanlarda hiç düşünmeden yatıran biriyim. Ama bazı oyunlarda artık öyle bir seviyeye geliyorsunuz ki para yatırmadan ilerlemek mümkün değil. Örnek Silkroad.
Bu oyunda durum nasıl acaba? Sadece emek harcayarak istediklerimizi alabilirmiyiz?
 

depresiktroloji

Öğrenci
Katılım
9 Ağustos 2018
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
29
oyunda para vererek Aurum alınıyor. Aurumu oyun içindeki parayla yani imperial coins ile de alabiliyorsun. ortalama fıyar olarak 1 aurum 1k imperial coins e denk gelıyor.bu da pay to win olayında bıraz bızlere yardımcı oluyor. Her MMORPG de pay2win var ama bu oyun boyle bır cozum bulmus ve gayet basarılı bır sıstem bence. farkı hissedemiyorsun cok fazla.
 

Mortus

Asistan
Katılım
9 Temmuz 2018
Mesajlar
141
Reaksiyon puanı
95
Puanları
28
Güzel anlatım olmuş. Hocam bu oyunu Çin Açık Betası'ndan beri yaklaşık 1 sene oynadım. Oyun fazlasıyla güzel bir atmosfere, sınıflara, hikayeye ve PVE'lere sahip. PVP'ler bir hayli kolaylaştırılmış. Maximum level 69'du benim en son oynadığımda. 1 haftada rahatlıkla 69 olabileceğiniz bir oyun. ArcheAge'den geçtiğim için çok basit bir oyun olarak yer edindi bende. Casual sınıfında bir oyun. Belli bir yerden sonra sıkıldım ben, o yüzden bıraktım ama ara ara oynayasım geliyor.

En önemlisi oyunda ki kanat sistemi. 30 leveldan sonra gelen kanatlar, diğer MMORPG'lerde göremeyeceğiniz eğlenceli uçma deneyimini sunuyor. Beni en çok o cezbetmişti. Tavsiye ederim, güzel oyundur.
 

depresiktroloji

Öğrenci
Katılım
9 Ağustos 2018
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
29
Tekrar başlamak istersen bekleriz burada bir çok arkadaşla eğlenceli vakit geçiriyoruz =)
 

gprst

Öğrenci
Katılım
11 Eylül 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
30
ben de gelmek istiyorum sana nasıl ulaşabilirim
 

tatark

Öğrenci
Katılım
24 Kasım 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
Oyun hala oynanır mı, online durumu nasıl?
 
Üst