Lumia Kullananlar Kulübü (Bütün Modeller)

Bu konuyu okuyanlar

casper47

Asistan
Katılım
1 Mart 2012
Mesajlar
182
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
Selam arkadaşlar,

Nokia'nın lumia cihazlarını kullananları buraya bekliyorum.Nokia Lumia kullanıcıları burada toplanıp, fikir alışverişi yapabiliyorlar.
 

casper47

Asistan
Katılım
1 Mart 2012
Mesajlar
182
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
Arkadaşlar kimsenin nokia lumia telefonu yok mu?

753cf__nokia_lumia_620_basin_daveti..jpg
 

q0kh4y

Asistan
Katılım
3 Ekim 2012
Mesajlar
431
Reaksiyon puanı
10
Puanları
18
Arkadaşlar kimsenin nokia lumia telefonu yok mu?

var benim bir sorum olucaktı. Ücretli uygulamaları nasıl ücretsiz bulabilirim.
 

ffgul

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,183
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
>>Lumia 820 almış birisi olarak, güzel tlf.(hızı çok çok iyi...)
>>Uygulamaların bazıları zaman zaman çalışmıyor.
>>Tv turca gibi çeşitli uygulamalar güzel.
>>Fakat çalışan düzgün bir radyo proğramı yok...
 

casper47

Asistan
Katılım
1 Mart 2012
Mesajlar
182
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
Arkadaşlar sizce nokia'nın uygulamaları nasıl?
 

casper47

Asistan
Katılım
1 Mart 2012
Mesajlar
182
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
Arkadaş haklı lumia stokları tükendi.Ama forumda 2 kişiden başka lumia kullanıcısı çıkmadı.:)))
 

q0kh4y

Asistan
Katılım
3 Ekim 2012
Mesajlar
431
Reaksiyon puanı
10
Puanları
18

casper47

Asistan
Katılım
1 Mart 2012
Mesajlar
182
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
Arkadaşlar bu siteden ücretsiz indirebiliyor muyuz?
 

syktv

Asistan
Katılım
8 Kasım 2012
Mesajlar
189
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
bakıcam çok teşekkürler.



Baktım sitede uygulamaları aratınca geliyo uygulama ınstall a basınca yeni sayfa acıyo ama actığı sayfa hata veriyo nasıl yapabilirim nasıl kullanabilrim yardım edebilrmisin lütfen teşekkürler şimdidein :) Yoksa telefondanmı giricem ?

Telefondan arattır.Birkaç site daha vardı ama unuttum.
 

Jagler

Öğrenci
Katılım
15 Kasım 2010
Mesajlar
51
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Benim 1 ay öncesine kadar vardı, şu an çok şükür yok :). Hızlı, güzel falan ama çok kısıtlı. Jailbreak yahut root gibi yöntemleri unut. En azından lumia 800 ve 900 cihazlarında öyle bir imkan yoktu. Çok eskiden ya para karşılığında unlock yapma imkanı vardı (chevron unlock ara google da), ya da şanslı isen belirli bootloader var ise telefonda unlock oluyordu ama şu an bildiğim kadarıyla imkansız.

Dolayısıyla paralı uygulamaları bedava indirme lüksün yok.

Ayrıca galaxy s3 ve androida geçtiğim için mutluyum. :) (Biraz abartı gelecek ama lumia 800den sonra eşşekten inip ata binmek gibi birşey oldu)

Ama yiğidi öldür hakkını yeme: basit bir işlemciye sahib olmasına rağmen çok hızlı. E-mail ve office uygulamaları süper. Ayrıca nokia tarafından sunulan bedava haritalarla çevrimdışı navigasyon uygulaması da kayda değer.
 

incredible-1

Öğrenci
Katılım
7 Şubat 2013
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba ben lumia 820 kullanıcısıyım.. yeni geldi daha 3 gün oluyor.. Daha henüz tam kavramış değilim cihazı..
app store ddaki gibi değil çoğu uygulamalar..
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Telefonu merak edip almayı düşünenlere ben 920 kullanıcısı olarak kesinlikle önermiyorum. Telefon bi kere çok hızlı ve çok iyi navigasyon uygulaması var ama sadece bu alamak için iyi bir sebep olmasa gerek. Çünkü telefon çok sorun çıkarıyor. Aldıktan 1 hafta sonra arka kapakta çizik olduğunu farkettim ve çizik ışığa tutunca belli oluryordu çünkü ince ve boydan boya bir çizik ve kapanma sorunuda olduğu için hemen servise değişim talebi ile gönderdim ama kabul etmedikleri gibi kapakları değiştirmek için para talep ettiler. Telefonu çizmiş olamam çünkü aldığımda kılıf hediye ettiler kılıfsız kullanmadım ve düşürmedim ama kabul etmiyorlar. Ben alalı 4 ay oldu 3 defa kendi kendine kapanması sebebiyle servise verdim ve her defasında yazılım onarımı yapıp geri yolladılar. Ama sorun düzeleceği yerde telefonu daha çok bozdular. Bozdular diyorum çünkü donma ve kilitlenme olmayan telefonumda donma ve karşı taraf ses gitmeme sorunları ortaya çıkmaya başladı ve kapanma sorunu da hala giderilmedi telefon yine serviste şu an. Ne değişim yapıyorlar nede sorunu düzeltiyorlar. Portrico güncellemesi ile sorun düzelecek denildi ama oda çare olmadı ve nokia sorunu çözmek için hiç yardımcı olmuyor müşteri temsilcisine derdinizi anlatamazsınız çünkü biraz konuyu uzatırsan telefonu yüzüne kapatıyorlar.
Diğer bir sorun mağazada işe yarar bir kaç uygulama dışında uygulama yok işe yarar uygulamalarda çok pahalı hatta androidte ücretsiz sunulan bazı uygulamalar bile wp8 de ücretli ve alternatif uygulama yok. Mağazada bazen çöküyor ve uygulamaları indiremiyorsun ve bir hata kodu veriyor işin yoksa sorunu çözmek için micrososfta gir hata kodunun sebebini araştır dur. Güncelleme desteği çok yavaş koskoca microsoft wp9 çıktığı günden beri ilk defa geçen ay güncelleme yayınladı diğeride sene sonunda gelecekmiş sözde.
Diğer bir sorun bluetooth çok kötü ve yavaş mesela bluetoothla bir dosya göndereceksiniz ama bluetooth u baştan açıp göndermeniz gerekiyor çünkü gönder seçeneklerinde bluetooth görünmüyor. Zil seslerinden bahsedeyim. Zil sesini kendine göre atayanlar öyle beğendiğiniz şarkıyı hemen zil sesi yapamıyorsunuz bunun için bilgisayar bağlamak ve o şarkıyı zil sesleri dosyasına atmak gerekiyor yoksa yapamıyorsunuz. Gerçi nokia abuk sabuk bir uygulama ile bunu çözmeye çalışmış ama ben beğenmedim. Dosya yöneticisinden kopyala yapıştır yokmu diyenlerede telefonda dosya yöneticiside bulunmuyor. Gelelim kameraya kamerası da öyle reklamlarda abartıldığı gibi iyi değil benim eski xperia arc ın kamera daha iyiydi zaten onunda fiyaskosu çıktı reklamlarda gösterilen fotolar dslr makinayla çekilmiş inanmayanlar araştırabilirler aşağıda link olarak atacağım. Şarj konusuda sözde en az güç kullanan sistem ve nokianın kullandığı en iyi batarya bu telefonda mevcut ama şarj akşamı bulmuyor güncelleme ile biraz düzelsede bence yetersiz. Gelelim müzik çalara. Telefonda 2 tane müzik çalar var biri microsoftun biri nokianın ama microsoftun ki çok berbat nokianın ki de işe yaramaz. Müzik çalar hiç hoşuma gitmedi nokia mix radyo uygulaması diye birşey var ama içinde türkçe şarkı yok ve yabancı müzik dinlemeyenlerin işine yaramaz. Kendi şarkılarını dinlemek için şarkıları müzik klasörüne atman lazım yoksa müzik çalar görmüyor. Sevdiğin şarkıları zil sesi klasörünede atarsan buda aynı şarkıları 2 farklı yere atman lazım buda ek hafıza demek. Müzik çaların bir diğer sorunu karışık çalma özelliği listeden 1 şarkıyı elle seçtiğinde kendiliğinden kapanıyor ve ileri geri sarma özelliğide mevcut değil. Diğer bir sorunuda internet kapalıyken bir şarkı açıyorsunuz müzik çalar kendiliğinden ana ekrana dönüyor bu soruna uyuz oluyorum. İnternet açıkken böyle bir sorun yok.
Ve en önemli sorunlardan biri telefonda bildirim merkezi yok diyelim bir mesaj geldi mesaj bölümünü açtınız amm okumadınız mesaj uyarısı ekrandan gidiyor bu bütün bildirimlerde böyle telefonu kapadınız yine aynı. Diğer önemli sorun google wp8 e destek vermeyecek yani gmail gibi google ye bağlı uygulamalar bu sistemde yok ayrıca youtube ve facebook ve twitterinde resmi uygulaması yok. Diğer önemli bir eksikte flash player desteğide mevcut değil Şuan aklıma gelen eksikler ve sorunlar bunlar ama daha çok eksiği var bunu bilin. Ben xperia arc ı satıp aldığım güne lanet ediyorum karar size kalmış biraz yardımım olduysa ne mutlu bana herkese teşekkür ediyorum
 

ümmet:D

Öğrenci
Katılım
19 Aralık 2011
Mesajlar
72
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
820 kullanıyorum sorularınız varsa yardımcı olurum.
 

aliça

Asistan
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
349
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
620 kullanicisiyim alali 1 aya yaklasiyor. Telefon fiyat ve görünüs olara iyi fakat nette takilan ve oyun oynayan birisiyseniz 1 gün zor gidiyor. Telefon bazen kitlenip kendisine reset atiyor ve isiniyor.
 

power_24

Öğrenci
Katılım
2 Kasım 2012
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
hiçte katılmıyorum 920 kullanıcısıyım ve yazdıkların eleştirilerin çok sacma bi kere çizik olmuşsa bunda telefon firmasının suçu olamaz şansına çizikli telefonu almışssın kontrol edip öyle alsaydın.kapanma konusuna gelince şuan 3.5 aydır kullanıyorum bi kere bile desene kapanma sorunu yaşamadım.zil sesi ihtiyacı içinde nokia uygulama magazasında mevcut zil sesi programı yayınladı mağazaya hiç girmiyormusun be adam biraz araştır mağaza niçin vardır.müzik çalar konusuna gelince hem nokia hemde microsoft iki firmada eklemiş programını istediğini kullanırsın.geriye kalan eksikliklerde mevcut gelicek güncellemelerlen tedarik edilecek bu kadar karamsar olmayın derim wp8 için.telefon şahane
 

ffgul

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,183
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
>>Lumia 820 kullanıcısı olarak. Zaman zaman kapanma yapabiliyor...
>>Fakat son portiko güncelleştirmesinden sonra 2 haftadır kapanma yapmadı..
>>Lumiaların en büyük eksilerinden biri düzgün bir bar çubuğu olmayışı ve tabiki wp7 de olan radyo özelliği yok..
>>Bir sonraki güncelleştirmeyle geleceği söyleniyor fakat ne zamana gelir belli değil.
>>İşin özü şu ki windows daha yolun çok başında...
 

levent26

Asistan
Katılım
9 Mart 2013
Mesajlar
201
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
çok gezerim,kalabalık ortamlarda çok bulunurum ama yemin ederim daha bir kişinin elinde lumia telefon görmedim :) tanıdık birinde görsem alıp kurcalıcam merak ediyorum ama yok işte :)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
power 24 nerenle okuyorsun sen yazıyı ben o uygulamadan da bahsettim zil sesi uygulamasından uygulamanın adı zil sesi yaratıcı ve bi cacık olmaz 30 sn yelik bir bölümü kesiyorsun yazıyı adam gibi oku ayrıca arka kapaktaki çiziğe gelince çizik ilk farkettiğimde çok zor belli oluyordu ancak ışığa tuttuğumda azda olsa belli oluyordu bu yüzden farketmemiş olabilirim ve senin bu aptalca yorumuna gülüyorum sen hiç gizli kusur duymadın sanırsam. Gelecek güncellemelerle eksikler giderilecek denmişti sözde zil sesi bluetooth gibi sorunlar şubatta gelecek portrico güncellemesi ile giderilecekti ama noldu giderilmedi sen sorun yaşamamış olabilirsin allah yaşatmasında ama biraz araştır telefondan yana ne kadar şikayet olduğunu ve Microsoft un wp8 alan kullanıcıların telefonlarını satıp başka platformlara kaydığını tespit ettiğini ve bunu açıkladığını görürdün. Ayrıca ben telefonun iyi yönlerindende bahsettim ve eksiklerini yaşanılan sorunlarını yazdım ve almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak maksadıyla herşeyi olduğu gibi yazdım. Mix radyoya falan laf etmedim sadece Türkçe şarkı olmadığını ve yabancı şarkı dinlemeyi sevmeyenlerin işine yaramayacağını belirttim. Yazıyı doğru dürüst okusan anlardın
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
kurcala ama alma baş belası bir telefon işe yarar uygulama yok mağazada ve ne bir bluetooth nede güncelleme desteği var doğru dürüst
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar kapak deişebiliriz birbirimizle lumia 820 kullanıcısıyım
 

windows7seven

Asistan
Katılım
24 Haziran 2009
Mesajlar
467
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
1GB altı ramli sürüm lumiaları kesinlikle satın almayın benden size tavsiye. Çoğu uygulama mağazanızda yer almıyor. Temple run gibi...
Amca oğluna Lumia 620 aldık çoğu oyun ram kısıtlaması yüzünden çıkmıyor. Muhtemelen uygulamalardada eksik çıkanlar oluyordur...


Lumi 620 512 mb ram var sanırım tam bilmiyorum ama cihaz çok seri çalışıyor. Donma kasma gibi sorunlara rastlamadık. 2 hafta oldu alalı. Tek sorun oyunlar bir kaç saniye daha yavaş açılıyor. :D

Facebook uygulaması ios ve android kadar gelişmiş değil ve en önemlisi türkçe değil.
 

tuskilidi

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2006
Mesajlar
1,401
Reaksiyon puanı
17
Puanları
38
windows phone 8'de şebeke üzerinden görüntülü görüşme olmaması en büyük eksiklerin başında yer alıyor bence.
 
Üst