LG'den yeni nesil 3D TV: CINEMA 3D SMART TV - LG FPR Gözlük

Bu konuyu okuyanlar

technomind

Müdavim
Emektar
Katılım
19 Nisan 2011
Mesajlar
4,978
Reaksiyon puanı
74
Puanları
48
2ptqt5g.jpg



Yeni Nesil 3D TV
Evinizin konforunda yaşadığınız en mükemmel, en sinematik 3D eğlencesi için hazır olun. Sıradan 3D teknolojisinin ağır, rahatsızlık veren gözlüklerinden ve baş dönmesine neden olan görüntü kalitesinden kurtulun. Artık aynı sinemalardaki gibi gerçek 3D dünyasına adımınızı atın. LG CINEMA 3D TV : 3 boyutlu mükemmelliğin yeni standardı.


Göz Sağlığınızı Düşünen 3D Gözlükler
Artık baş dönmesi, bulantı veya rahatsızlık yok. LG CINEMA 3D TV teknolojisi, gözlüklerdeki titreşimi ortadan kaldırarak baş dönmesi veya yorgunluk olmadan size özgürce 3D izleme olanağı sağlar. LG CINEMA 3D gözlükleri çapraz karışmayı fiilen ortadan kaldırırken, Yeni Nesil paneli daha net görüntüler sağlar. Görüntüler üst üste binmeden ve sıradan 3D teknolojisine bağlı baş dönmesi olmadan daha üstün 3D izleme deneyiminin tadını çıkarın.


Rahat Cinema 3D Gözlükleri
LG CINEMA 3D gözlükleri yalnızca 16 gram, yani sıradan 3D gözlüklerin neredeyse yarısı ağırlığındadır. Şarj etme işlemi gerektiren sıradan 3D gözlüklerin yerine, LG CINEMA 3D gözlükleri ile şarj etme konusunda endişe etmenize gerek yok. LG CINEMA 3D gözlükleri bataryasız çalışır ve sizi rahatsız etmez. Sıradan 3D gözlüklerin yüksek maliyetinden kaçının. LG CINEMA 3D gözlükleri son derece ekonomiktir, böylece aileniz ve arkadaşlarınızla 3D deneyiminin tadını çıkarmak için gerektiği kadar çok satın alabilirsiniz.


Müthiş 3D Görüntüler
Sıradan 3D TV’lerden neredeyse iki kat daha parlak. LG CINEMA 3D TV, 3D Boost teknolojisi ile daha parlak ve daha net görüntüler üretiyor. LG CINEMA 3D TV ayrıca 2D’de de son derece net ve canlı görüntüler sağlıyor.


Rahat TV İzleme Pozisyonu
LG CINEMA 3D TV size her açıdan daha net ve parlak görüntüler izleme özgürlüğü sunar. Sıradan 3D TV’lerin aksine, LG CINEMA 3D TV görüntü kaybı olmadan uzanmanıza veya arkanıza yaslanarak 3D içeriklerin keyfini çıkarmanıza olanak tanır. LG CINEMA 3D TV’nin sıradan 3D TV’lerden daha geniş bir izleme açısı vardır, böylece tüm yakın arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte filmlerin, spor karşılaşmalarının ve diğer 3D içeriklerin keyfini çıkarabilirsiniz.


Limitsiz 3D İçerik
3D içerik sıkıntısına son! LG Cinema 3D teknolojisi, daha gerçekçi 3D görüntüler sunan yüksek performanslı 2D’den 3D’ye dönüşüm fonksiyonunu içinde barındırıyor. LG Cinema 3D TV ile 2D formatındaki herhangi bir içeriği 3D derinliğinde izleyin ve televizyon izleme keyfinizi arttırın.


Home Dashboard
LG olarak teknolojiyi sadeleştirerek sizi eğlendirmek ve hayatınızı kolaylaştırmak önceliğimiz. Bu yüzden eğlendirici seçenekler arasında hızlı ve kolay bir şekilde gezinmenizi sağlayan, yüksek sezgisel kullanıcı ortamını, benzersiz Home Dashboard’u tasarladık. Premium içeriklere bir göz atın, yüzlerce uygulamayı keşfedin, favori menünüzü seçin ve bunların hepsini tek bir ekrandan yapın. Home Dashbord, LG Smart TV’nin ana menüsüdür ve size istediğiniz herşeye kolayca ulaşma imkanı sağlarken, kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaracak şekilde tasarlanmıştır.


Magic Motion Kumanda
Bilgisayar faresi gibi işleyen hareket sensörlü bir televizyon kumandası. Eğer televizyonunuzu kontrol etmekte zorlanıyorsunuz, Smart TV’nizin o kadar da akıllı olduğu söylenemez. Magic Motion Kumanda, LG Smart TV’nizi en kolay biçimde kontrol etmenizi sağlıyor. Sadece gösterin, tıklayın ve kontrol edin. Basit hareketler ile, yön tuşları ve diğer tuşlara basmanıza gerek kalmadan görüntüleri sürükleyebilir, hızlıca oynatabilir ve LG Smart TV fonksiyonunda istediğinizi yapabilirsiniz.


Smart Share ile Kolay İçerik Paylaşımı
Dijital kameralar, cep telefonları, tablet bilgisayarlar ve kişisel bilgisayarlarınıza, yani tüm dijital aygıtlarınızdaki içeriklere kablosuz olarak ulaşın ve onları basit bir tıklama ile evinizin en büyük ekranına getirin. LG Smart TV’nin Smart Share özelliği ile evinizi karmaşık kablo bağlantılarından kurtarın.


Eğlence Diyarı
Kişisel ve ailece eğlence için tasarlanmış yüzlerce kaliteli uygulamanın ve interaktif oyunların keyfini çıkarın. Hemen LG Smart TV’nizdeki uygulama dükkanına erişebilir ve istediğiniz uygulamayı kolayca televizyonunuza indirebilirsiniz. Home Dashboard menüsünü istediğiniz favori uygulamalarınız ile kişiselleştirip, bu uygulamalara istediğiniz zaman direkt olarak erişmenin keyfini çıkarabilirsiniz.


Motion Clarity Index
Motion Clarity Index, en iyi hareketli görüntü çözünürlüğünü ve yüksek kare hızını belgeleyen bir göstergedir. LG'nin detaylı arkaplan taraması, gelişmiş local dimming teknolojisi ve müthiş XD motoru, geliştirilmiş netlik ve hızlı görüntülerin gerçekçiliğine mükemmel bir katkı sağlıyor.


Micro Pixel Control
Micro Pixel Control teknolojisi televizyonunuzun ekranındaki her LED bloğu ayrı ayrı kontol ederek, en derin, en koyu ve en doğal renklerin açığa çıkmasına olanak tanır. Sınırsız kontrast oranı sağlayarak, koyu siyah ve doğal renkleri en uygun enerji tüketimiyle sağlar.


TruMotion 200Hz
TruMotion 200Hz, görüntü bulanıklığını en hızlı aksiyon sahnelerinden dahi silerken saniyede 200 kare görüntü değerine çıkıyor. Yüksek çözünürlüklü 2D görüntülerin yanı sıra, TruMotion 200Hz en keskin 3D görüntülerin oluşumuna da yardım ediyor.


Metnin alındığı yer: http://www.lg.com/tr/tv-ses-video/3d-tv/LG-LW6500.jsp


----------------------------------------------------------------------------


Arkadaşlar, LG yeni nesil 3D LED TV sini Türkiye pazarına sürmüş bulunuyor. Bu Cinema 3D serisinde FPR gözlük teknolojisini kullanıyor ve bu teknolojiyi kullanan şu anki tek TV firması kendileri. 3D görüntü motorunun farklı bir mantıkla çalışıyor ve bu yüzden 3D izlemeye yarayan gözlükler daha farklı.

Cinema TV serisi Full HD 3D TV lerde Smart TV özelliği standart. Yeni 3D görüntü motoru ile 3D görüntülerin yanında 1080p 2D yüksek çözünürlüklü yayınlarda da görüntü kalitesi ve parlaklığı arttırılmış. Ayrıca, herhangi bir 2D yayını 3D ye çeviri fonksiyonunu LG Cinema 3D TV ler içerisinde barındırıyor, bu sayede kısıtlı olan 3D içerik sınırsız bir dünyaya dönüşüyor. Yenilenen 3D motorıunun 2D görüntülerin de görüntü kalitesini arttırması büyük bir gelişme.

Önceki nesil 3D TV lerden kuşkusuz en önemli fark kullanılan gözlükler. Şu an kullanılan gözlükler aktif gözlük olarak adlandırılıyor, teknik adı ise Shutter Glass (SG). Bu teknolojide 3D TV ile SG gözlük kızılötesi bağlantı kuruyor ve görüntü şu şekilde iletiliyor.

30cbx4i.jpg


TV görüntünün aynı karesini sol göze 1 görüntü ve 1 siyah perde, sağ göze 1 görüntü ve 1 siyah perde şeklinde atıyor. Bu şekilde insan beyni görüntüyü derin algılıyor ve 3D olarak görüyor. Bu teknolojinin kullanıcılar tarafından sürekli bahsedilen olumsuzlukları var. Bunların başında baş dönmesi, bulantı, gözlükler ağır olduğu için rahatsızlık vermesi, crosstalk (3D görüntülerin üstüste binmesi sorunu), dar izleme açısı, ekran titremesi geliyor. Bunların üzerine fiyatlarının yüksek düzeyde olması (150 TL - 200TL arası) 3D TV lere genel bakış açısını olumsuz düzeye itmekteydi.

Yeni nesil LG 3D LED TV lerde ise FPR gözlük teknolojisi kullanıyor. FPR gözlük 3D görüntü izlenirken aktif olarak çalışmadığı için SG gözlüğün tüm olumsuz etkilerinden arınmış durumda. 3D görüntü oluşumu tamamiyle panelde gerçekleştiği için gözlük standart polarize camlar ile görüntüyü alıyor. Ve bu görüntü alımı doğal olduğu için görüntüler son derece yüksek kalitede, parlak, overlap olmadan (görüntünün üstüste binme sorunu), daha derin 3D görüntüler izlenebiliyor. FPR gözlüklerin fiyatı da çok uygun, şu anda piyasada 15-20 TL arası satılıyor. SG gözlüklerden yaklaşık 10 kat düşük fiyata satıldığını düşündüğümüzde aile, arkadaş grupları, partiler vb. kalabalık ortamlarda 3D video, film, maç, spor kanalları izlemek ya da oyun oynamak çok daha hesaplı olmakta.

FPR gözlük kullanan LG 3D Cinema TV ler LV ve LW model kodlarıyla satılıyorlar. Aranızda bu yeni nesil TV leri duyan, gören, deneyen, satın alan varsa burada paylaşalım. Siz bu TV lerden alır mıydınız, ne düşünüyorsunuz?
 

angel75

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
5,272
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Cevahir alışveriş merkezinde bu lg cinema 3d tv'leri deneme fırsatım oldu... eski 3d tv ile yeni nesil 3d tv yanyana idi.. arada inanılmaz fark vardı... fpr teknolojisi sayesinde gözlükler çok iyiydi.. hafif, şarjsız bildiğin plaj gözlüğü gibi :) birde rengarenkler :):)
birara kendimi kaptırıp tv karşısında ki kanepeye yayılmış (yanlız bildiğin yayılmış) şekilde animasyon filmi seyrediyorum :) sanırım 25 dakika falan izledim... fpr gözlüğü çıkardığımda hiç baş ağrım veya baş dönmem olmadı ki eski gözlüklerde çok oluyordu...
bu arada yanlız lg tv'leri sağlam yapmış... bakış açımı çok değiştirdiğim halde görüntü kalitesi hiç bozulmadı...
babamı kandırmaya çalışıyorum alalım bir tane diye... ailecek ne filmler, ne maçlar izleriz diyorum :)
bakalım sanırım az kaldı benden bunalmaya :)
bu arada konu için teşekkürler....
 

blackmamba07

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2011
Mesajlar
1,320
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
forum istanbul avm'de denk gelmiştim ben de tanıtımına yeni nesil 3d tv'lerin. merak edip incelemeye gittiğimde hayran kaldım kendilerine. görüntü kalitesi muhteşem. bu fpr teknolojisi çok mübarek bir işmiş. shutter glasses gözlükler eziyetmiş bunu anladım orada. ağırlık felan yok hiç bir şekilde. tasarımları da çok hoşuma gitti. fiyatları da öle aman aman pahalı değilmiş. ileride evdeki televizyonu değiştirmem gerekince ilk tercihim olabilirler.
 

TBM

Müdavim
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
yeni tv alcağımda direk 3d alcam inşallah
 

TBM

Müdavim
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
real cinema 3d olandan, en ucuzu hangisiyse onu:D
 

medya faresi

Doçent
Katılım
17 Mayıs 2011
Mesajlar
682
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
en ucuzları Lg'de arkadaşım... Lg'nin Sinema 3D Tv modellerine bak.. sana uygun fiyatlısını kesin bulursun...


katılıyorum fpr gözlük teknolojisine sahip lg cinema 3d tv'yi tavsiye ederim. özellikle gözlükler süper, öyle sg gözlükler gibi ne ağır ne de bulantı, baş ağrısı vs neden olmuyor. bakış açını değiştirsen bile görüntü kalitesi asla bozulmuyor...
 

technomind

Müdavim
Emektar
Katılım
19 Nisan 2011
Mesajlar
4,978
Reaksiyon puanı
74
Puanları
48
açıkcası ben 3D sinemaya gittim bir kere içim dışıma çıktı bulantıdan :S
fakat bu teknolojide artık piskolojik mi bilemiyorumda,herhangi birşey olmamıştı ilginçtir ...
 

GoldenVirginia

Öğrenci
Katılım
10 Ekim 2011
Mesajlar
33
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bende 42LW650S modeli var, merak edenlerin sorularını yanıtlayabilirim :yes:
 

Son mesajlar

Üst