Bu konuyu okuyanlar

Entürkteynment

Doçent
Katılım
10 Kasım 2015
Mesajlar
532
Reaksiyon puanı
186
Puanları
43

Kulaklığı Niçin Kullanacağız ?

1.Müzik Dinlemek
2.Film İzlemek
3.İletişim (Kablolu/Kablosuz)
4.Sahne (Monitoring)/Dj

Film:
Film izlemek için kulaklık alıyorsanız uzun kablolu ya da kablosuz modelleri tercih etmelisiniz. Öncelikli tecihiniz uzun kablolu olmalı ama kablo görüntüsü sizi rahatsız ediyorsa yine size kaliteli ses verebilecek kablosuz kulaklık modelleri var.

Oyun:
Kulaklığınızı oyun oynarken kullanacaksınız kablolu ve kablosunun yeterince uzun olmasına dikkat ediniz. Jakları ise diğer metallere göre daha iyi iletim sağlayan altınla kaplamalı olmalı. Altın kaplamalı jak uçları daha kaliteli bir ses aktarımı sağlar. dB oranının yüksek olması oyundaki seslerin de daha anlaşılır olmasını sağlayacaktır. Son zamanlarda oyun üreticilerinin görüntü kadar ses kalitesiyle de zevk veren oyunlarından tam anlamıyla verim alabilmek için bunlara dikkat etmelisiniz. Ayrıca bazı oyunlar mikrofon gerektirebiliyor. Öyle bir oyun oynayacaksanız mikrofonlu kullaklıklardan almalısınız. Mikrofonun gürültü önleyici özelliğinin olması sizin için bir avantaj olacaktır.

Cep Telefonu:
İş hayatında ya da günlük hayatta hem kablosuz teknolojinin hızlanması hem de cep telefonu kullanımının yaygınlaşması bu ikisinin beraber kullanımını da yanında getirdi. Gerek otomobil kullanırken gerekse iş yerinde telefon görüşmelerinin bluetooth kulaklıklar aracılığıyla gerçekleşmesi hem sağlık açısından hem de kullanım kolaylığı açısından tercih edilir oldu. Bununla birlikte model sayısı da giderek artıyor. Çok çeşitli modeller arasından ihtiyacınıza yönelik bir model seçmelisiniz. Bluetooth kulaklık alırken öncelikle kulağınıza rahat oturan sizi rahatsız etmeyen modelleri tercih etmelisiniz. Bluetooth kulaklıkları kategorilendirmek gerekirse giriş ve orta seviyedeki modeller genellikle gelen çağrıları cevaplama ya da arama yapmanızı sağlar. Orta seviyedeki modellerin daha rahat oluşu, konuşma süresinin fazla ve kapsama alanının daha geniş olması aralarındaki farkı oluşturuyor. İleri seviye modeller ise hem konforlu hem geniş kapsama alanına sahip. Dizüstü bilgisayar ya da müzik çalarlarınızla da kullanılabilen bu modeller 6 saatten fazla konuşma süresi olanağı ile de size üstün bir performans sergileyebilir.

Müzik:
Müzik dinlemek zevk işidir ve bu işi yaparken ince noktalara önem verilir…bence kulaklık seçimindeki en önemli 2 özellik; ses kalitesi (frekans aralığı) ve yalıtımdır. Ses frekans aralığı daha yüksek kulaklıklar ile daha önce müzik dinlerken hiç farketmediğiniz farklı sesleri algıladığınızı farkedeceksiniz ve bu çok kaliteli bir müzik dinleme zevki yaşatacaktır size. Diğer önemli özellik ise yüksek sesle müzik dinlerken dışarıdan ses duyulmamasıdır (YALITIM ), ki bu hem sizin rahatça müzik dinlemenizi hem de başkalarının sizden rahatsız olmaması adına gereklidir.

Önce seçeceğiniz kulaklığın size uygun çeşidine, tasarım ve malzeme kalitesine dikkat edin.

Rahatlığınız ve zevkiniz her şeyden önce gelir. Ufak bi kulaklık alırsanız hissedemez, büyük alırsanız ise rahatsızlık duyabilirsiniz.

Malzeme kalitesi kötü olan bir kulaklık alıp 2 gün sora onu yıpranmış bir halde görünce pişman olabilirsiniz. Önce ergonomi…

İşlerinizi görebilecek daha doğrusu kullanım amacınıza ve kullanım yerinize uygun çeşidi belirleyiniz.

Kulaklık aldığınızda onun şarj kapasitesine dayanıklılık süresine bile dikkat ediniz. Ağırlığına ve ses yalıtımına dikkat ediniz.

Sizi ergonomik ve görsel açıdan tatmin etmeyen bir kulaklıkla müzik dinlemek ruhu detaylıca hissetmemenize sebep olabilir.

Not: Kulak içi kulaklıklar aslında o kadar da rahatsız edici değil. Kaliteli malzeme kullanan ve ergonomik tasarımı bize sunan ürünlere yönelin. Silikonlar mutlaka yumuşak olsun ve izolasyon babında iyi işler çıkartabilsin.

Mümkünse Deneme Yapın
D&R, Carrefour ve Mediamarket gibi birçok yerde kulaklıkları deneyebiliyorsunuz. Mutlaka bir göz atın çünkü ilk izlenim çok önemli. Sizde yaratacağı etki hüsran olmasın. İçiniz ısınmadan karar vermeyin.

Kutu Üzerinde Yazan Teknik Özelliklere Mutlaka Bakın
Frekans aralığı / tepkisi: Hz cinsindendir

Empedans değeri: Ohm cinsindendir

Maksimum güç girişi: mW (mili watt) cinsindendir

Ses hassasiyeti/basınç seviyesi: db cinsindendir

Bu değerler dışında tip, THD, frekans yanıtı ve diyafram şekli gibi değerleri de göz önünde bulundurun.(profesyonel bir DJ veya mix&masterin kalemlerinde değilseniz tabi).

1-Bütçenizi belirleyin
Bütçenizi belirleyip fiyat performans ürünlerine yönelin.

Kafamızda kulaklığın çeşidini belirledik şimdi ise bütçemize uygun ürünü seçmeye geldi. Fiyat performans ürünleri genelde başlangıç ve orta seviye kalmakta.

İleriye dönük bir yatırım olarak düşünün. Ona göre hesaplayın. Ömürlük bir şey mi istiyorsunuz yoksa bir kaç senelik mi? Kulaklıklarda ömürlük kavramı yok!

Her sesin karakterine uygun flat kulaklık yok denilebilecek kadar az neden derseniz bu bizle de alakalı bir süre sora değişiklik istiyoruz. Bir sürü müzik tarzı var ve o tarzlara uygun frekans yanıtı ve performans sağlayabilmek için bazen yüksek harcamalar yapmak gerekebiliyor. Yine de en çok dinlediğiniz türden yola çıkarsanız daha uygun olacaktır. Kullanıcı yorumlarını değerlendirin, tabi çok boğulmadan. En önemlisi gidip yerinde deneyin.

images
244936468_tn30_0.jpg

2-Kulakiçi kulaklık mı yoksa kulaküstü kulaklık mı?
Yeterli alanı olmayanlar için kulakiçi kulaklıklar en iyisidir. Sennheiser ve Ultimate Ears markalarının kulaklıkları, kullanmadığınızda kulaklıklarını koymanız için bir kutuyla gelir ve böylece kulaklığınızın çantanızın derinliklerinde kirlenmez ve harap olmaz. Küçük bir çanta taşıyan bayanlar ve sınırlı cep alanına sahip baylar için, kulakiçi
kulaklık daha iyi bir seçimdir. Ayrıca sınırlı bir bütçeniz varsa da çok çeşidi olduğu için ve daha ucuza mal olduğu için bu kulaklıklar sizin için daha uygundur.

Kalitesiz kulaklıklar kulağınıza zarar verebilir,kulağınızdan düşebilir veya ucuz plastikten yapıldıkları için çukurlaşabilir.

50-100 TL arası fiyatlarla daha kullanışlı ve rahat kulaklıklar alabilirsiniz böylece harcadığınız paraya da değmiş olur.

Ancak ses cihazları meraklısı biriyseniz,diğer seçenekleri de gözden geçirmelisiniz. Sennheister(CX 500,260TL), Shure(SE 115,240TL) veya Etymotic Research(HF5,300TL) modellerini tercih edebilirsiniz.
Kulaküstü kulaklıklar,bir yerden bir yere yürürken kulaklığınızı boynunuzun etrafına koymayı seviyorsanız harikadır. Ayrıca kulaküstü kulaklıkların wireless ve bluetooth özellikleriyle eğlenceli seçeneklere sahip olabilirsiniz. Kulaküstü kulaklıklarla ilgili sorun ise, bütçenize uygun iyi kulaküstü kulaklık bulmak zor olabilir. Kulakiçi kulaklılardan daha fazla yer kaplarlar ve hatta Dj tarzı kulaküstü kulaklıklar büyük bir çanta taşımıyorsanız gereksiz bir şekilde çok yer kaplarlar. Ayrıca kirlenmeleri de daha kolaydır çünkü,genellikle yanlarında taşımak için bir çanta verilmez.

Dj tarzı kulaküstü kulaklıklar iyi ses kalitesinin yanında kullanışlı olmayan bir boyuta sahiptir. Bir çok müzik meraklısı bu kulaklıkları iyi ses kalitesi, uzun süreli dinleme özellikleri ve kulakzarına daha az zarar verdiği için tercih eder.

Boyun arkası kulaküstü kulaklıklar ise,bağlantı kablosu baş üstünden geçmek yerine boyun arkasından geçen kulaklıklardır.Bu kulaklıklar koşu yapanlar veya şapka ve gözlük kullanmayı sevenler için daha uygundur.

A. Seçim İnEar ise ;

SennheiserIE800upclose.jpg


Avantajları
Kişisel kullanım ve taşıma rahatlığı açısından en başarılı kulaklık tipidir
  • GenellikleOtobüs ve toplu taşımalar ve Gürültülü ortamlar için iyi bir ses izolasyonu sağlar
  • Düşük ses seviyesindeki kullanım hem işitme sorunlarını ortadan kaldıracağı gibi, daha kaliteli bir dinleme sağlayacaktır.
  • Bu kulaklıklar earbud kulaklıkların aksine sub frekanslarda(Derin Bass/Mega Bass..) da son derece başarılıdırlar.
  • Her ne kadar alt frekanslarda performansları biraz düşse de flat sese yakınlığı ve boyutlarının oranı son derece başarılıdır.
  • Birden fazla sektörde üretim yapan bilindik firmalar yerine profesyonel markaları tercih etmeniz daha iyi olur.
  • Sennheiser, Audio Technica, Shure ,Bose,Sony ,AKG, Ultrasone ,Grado, Monster.. vs in-ear kulaklıklarda en kaliteli markalardır. Bu firmalar aynı zamanda profesyonel sistemler için de kulaklık ve mikrofon gibi ürünler üretir.
  • Bu Firmalar yüksek fiyatlara çıkabilirler fakat işleri sadece mikrofon ve profesyonel kullanım için de kulaklık üretmesidir bu yüzden normaldir.. Eğitilmemiş bir kulak için çeşitli fiyatlandırılmış bu kulaklıklar arasında pek fark yoktur.
Dezavantajları
  • Kulakiçine direk temas ettiği için kulak zarının hasar görme(yüksek basınçtan dolayı) ihtimali
  • Trafikte yolda giderken araçları duyamadığımız için kazaya uğrama ihtimali
  • Yeterli bakım yapılmaz İçine toz ve kir mikrop kaçabilir ileride sağırlığa götüren ciddi rahatsızlıar verebilir…

B.Seçim Earbud ise ;
110261472-1-philips-she3000gy10-colorwave-ear-bud-gri-kulaklik.jpg


Avantajları

  • Bu tarz kulaklıklar, kulağınızın içine oturmasına rağmen size tam bir izolasyon sağlamaz.
  • Genel olarak mid/tiz karakterli kulaklıklardır.Alt frekansları duymak zorlaşır.. Sahneleri geniştir.. Bass Sesleri dışarının etkisi ile abzorbe olur.
  • Bu tarz kulaklıklarda alt frekansları kullanan enstrümanları daha az duyarsınız (baterinin kicki, bas gitar, kontrabass, bendir gibi.
  • Kullanım rahatlığı açısından tercih edilebilecek olsa da, ses kalitesi açısından en az verim alacağınız kulaklıklardır.
  • Genel olarak fiyatları uygundur.
  • Bu kulaklıkların en önemli artısı dış sesleri tam olarak engellemediği için, etrafınızda olanlardan haberdar olursunuz.
  • Özellikle trafiğin bol olduğu yerlerde, dikkatsiz biriyseniz bu tarz kulaklık kullanmanız mantıklıdır.
  • Bu kulaklıkların en önemli eksisi, çok gürültülü ortamlarda müziği duyabilmeniz için sesi çok fazla açmanız gerekir.
  • Bu da sesin distorte (çatlama/bozulma) olmasına sebep olur.
  • Profesyonel markalar genelde earbud kulaklık üretmezler.
  • Phillips gibi birden fazla alanda üretim yapan firmalar bu tarz kulaklıkları üretir. 15-20 liraya ortalama kalitede bir earbud kulaklık alabilirsiniz.
  • Eğer kulaklık için daha fazla bütçe ayırdıysanız earbud kulaklık almamanızı öneririm.
  • Keza ne kadar kaliteli bir earbud kulaklık almaya çalışsanız da kulaklığınızdan tam bir performans almanız pek mümkün olmaz.Üstelik daha ucuz olduğu için tercih etseniz bile,
  • daha kolay arızalanacağı için, sürekli yenisini almanızı gerektireceğinden çok da ekonomik olmazlar.
Dezavantajları
  • Ne kadar kaliteli bir earbud kulaklık almaya çalışsanız da kulaklığınızdan tam bir performans almanız pek mümkün olmaz.Üstelik daha ucuz olduğu için tercih etseniz bile,
  • Dış sesleri içeri aldığı için müzik doyumu orta seviyelere geriler..
  • Sahneleri geniş olmasına rağmen (Mid-Tiz) Bass seslerinde büyük oranda kayıp olur .Fakat Stereo kanal ayrımı artar.
  • Ayrıca yanında yanında verilen 2 çift Kulaklık süngeri (pad) kaybolduğunda sizi zor durumda bırakır müzikten alınan doyumu minimize eder..
  • Kulaklık süngerleri kaybolduğunda içine toz ve kirin(kulak sıvısı) erken girmesine neden olur ve bu sayede seslerde boğulmalar başlar..
3. Kafa üstü (kapalı) kulaklık:

195747386_tn30_0.jpg

  • Bu kulaklık tipi daha çok kulaklığın büyük olmasını önemsemeyen kişiler tarafından tercih edilir.
  • In-ear kulaklıkların aksine kulağı çevreleyen yumuşak desteklere sahip olduğu için daha rahatlardır.
  • İlk bakışta çok büyük görünseler de rahatlık ve ses kalitesi açısından en iyi kulaklık tipi budur.
  • Fakat bu kulaklıkların korunması in-ear tipi kulaklıklara göre daha zordur.
  • Bu kulaklıklarla ilgili olarak portatif medya oynatıcılarında düşük verim alınmasının sebebi aslında yine yanlış seçimdir.
  • Bu kulaklıklarda omaj önemli bir faktördür. Düşük omajlı (özellikle 12 ohm kulaklıklarda) kulaklıklar bilgisayar gibi güçlü ses çıkışı olan aletlerde kullanıldığında performans sıkıntısı yaşamasalar da portatif medya oynatıcılarında düşük ses seviyesi verir.
  • Yüksek omajlı (en az 32 ohm) kulaklık aldığınız takdirde böyle bir sorun yaşamayacaksınız.
  • Eğer kulağınızın boyutuna uygun bir kulaklık seçerseniz çok yüksek ses seviyesine ihtiyacınız da pek olmaz.
  • İyi bir kafa üstü kulaklık aldığınız takdirde, izolasyonları da in-ear kulaklıklara göre daha iyi olur.
  • Ancak fiyatları in-ear kulaklıklara kıyasla seçtiğiniz kulaklığın omajı ve kalitesine göre daha pahalı olabilir.
  • Yine Sennheiser bu konuda da en iyi kulaklıklardan biri olmakla birlikte geniş fiyat aralığı ve kolay bulunabilirliği açısından birinci tercih olabilir.
  • Kaliteli bir kulaklık için 70 lira ile 300 lira arasında bir bütçe gerekmektedir.
  • In-ear kulaklık kutularının üzerinde frekans bilgileri, kafa üstü kulaklıkların kutularının üzerinde ise frekans bilgilerinin yanı sıra omaj değerleri de yazmaktadır. Frekans bilgileri bir grafikle gösterilmektedir. Flat’e en yakın grafiği (en düz grafiği) tercih etmeye çalışın.
  • Hangi kulaklık tipinde karar kılarsanız kılın, bir mağazaya gittiğinizde size en pahalısını satmaya çalışacaklardır.Boş yere çok büyük paralar harcamayın.
  • Bir kulaklık markasını tercih ederken unutmayın ki profesyonel markalarda bir kulaklığın fiyatı çok yüksekse muhtemelen profesyonel kullanım için üretilmiştir. Bu tarz kulaklıklara ihtiyacınız yoktur.

Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Teknik Özellikler


Frekans Aralığı:en alt ve en ust seviye seklinde belirlenmiş değerdir. Kulaklık belirlenen bu değerlerdeki frekansları verebiliyor demektir. Ne kadar geniş ise o kadar iyidir.

Frekans aralığı/tepkisi (Hz):Bu sayı bir değer aralığı ile birlikte verilir. Küçük ve büyük bir sayıdan oluşur. Küçük değer düşük ses frekanslarını yani bas sesleri, büyük olan değer ise yüksek ses frekanslarını yani tiz sesleri temsil eder. Bu aralık ne kadar fazla olursa o kadar farklı ses tonlarını kulaklıktan duyabilirsiniz. Benim tavsyem öncelikle düşük olan değerin olabildiğince düşük olmasını gözlemenizdir, bu çok daha iyi bass ses veren kulaklık demektir. Standart bir kulaklıkta bu değerler 20 Hz - 20. 000 Hz olarak görebilirsiniz. Tabloyu biraz daha genişletirsek:
  • 20 Hz - 22. 000 Hz: daha iyi tiz sesler
    15 Hz - 20. 000 Hz: daha iyi bas sesler
    20 hz - 24. 000 hz: çok tiz ses, tavsiye etmem
    15 hz - 24. 000 hz: bas ve tiz daha iyi
    6 hz - 24. 000 hz: bas ve tiz oldukça iyi. bu noktada bas 4 veya 5 Hz olursa çok daha iyi olacaktır.

Ses hassasiyet seviyesi (db): kulaklıgın cihazdan aldıgı elektriksel enerjiyi ne kadar ses enerjisine cevirdigini gosterir. Her 3 dB 2 kat fazla ses enerjisi demektir. Yüksek dB olması iyidir. Fakat bu çoğu zaman kulağa zarar verebilmektedir. Standart 103-104 db her daim yeterli olabiliyor. Şunun da altını çizmekte fayda var; çoğu kulaklığın omajı yüksek ise hassasiyet değeri düşüktür. Çünkü verimlilik bağlamında ikisinin de oldukça yüksek olmasını sağlamak ve sürücüye bu görevi yüklemek pahalıya patlayabiliyor.

104 db: ortalama bir değerdir, kulak içi kulaklıklarda genellikle bu değerle karşılaşırsınız.

114 db: normalin bir tık üstü ve ihtiyaçları çoğunlukla karşılayabilecek bir değerdir.

125 db: kula küstü ve kulağı çevreleyen kulaklıklarda görülebilen bir değerdir, yüksek şiddetlidir.

Empedans değeri (Ohm):
Genelde 16 ve 32 Ohm olur (çok daha yüksekleri var elbet). Empedans değeri kulaklığın ne kadar güçlü ses verebileceğini belirtir. Yani aynı yükü 2 kişi kaldıracak diyelim birisi kaslı, diğeri ise zayıf olsun. Kaslı olan rahatlıkla o yükü kaldıracaktır ama zayıf olan zorlanacaktır. Burada unutulmaması gereken nokta kulaklığı hangi müzik cihazında kullanacağınızın da önemli olduğudur. Büyük bir müzik sisteminde çıkış gücü yüksek olan bir kulaklık çıkışına bağladığınızda 32 Ohm rahatlıkla iş görürken 16 Ohm zorlanacaktır. Tersini düşünürsek küçük bir müzik çalarda -düşük müzik gücü çıkışına- 32 ohm takarsak cihazın çıkış gücü küçük kalacaktır ve müzik çaların aktardığı güç empedans değerinden dolayı daha sınır seviyelerde olacaktır. Burada da 16 ohm daha avantajlı gibi görünebilir. Ben yine de yüksek değerli olana yönelmenizi tavsiye ederim.

Bas ve Mid

Bas:
Düşük frekansları ifade eder, genelde 20 hz dan bşlayıp 400 hz lara kadar yükselir. Kulaklık ve ses sistemlerinde duyduğumuz çoğu uğultu ya da gümbürtü bası temsil eder. Özellikle basgitar ve davuldan bas sesleri almak mümkünken ek olarak birçok enstrumanda alt frekanslara inebilir. Örneğin synthesizerlar bası ağlatır. The Doors dinleyenler bilir.

Mid: Mid ise müziğin ve kulaklıkların kalbidir. Ne kadar net olursa ve ne kadar detaylı olurs o kadar iyidir. Özellikle neodimyum mıknatıslar bu konud oldukça başarılı. Armatür ve Dinamik sürücülerde ise bir takım farkılıklr mevcut. Dinleyince ve test edince daha iyi anlayacaksınız fakat bana nedense dinamiğin sesi daha iyi ve doğala yakın geliyor. Mid ise kalp olduğu için bas ve tizle doğrudan bağlantı içerisinde odüşük orta ve yüksek frekanslara sarkabiliyor. Bas frekanslarına yakın kısmına mid-bass veya alt-midler, tiz frekanslarına yakın kısmına ise mid-tiz veya üst mid denilmektedir. 400 hz- 5.2 khz lık bir alanda etkilidir. Kulaklık seçerken mid’in oldukça net ve diğer seslerin gölgesinde kalmayacak düzeyde olmasına dikkat edin. Ses ne kadar temiz ve gaipten gelircesine çıkarsa o kadar iyi. Bir de distorsiyon özellikle mid’de çıkıyorsa o kulaklıktan uzak durmaya çalışın.

Maksimum güç girişi (mW):
Kulaklığın müzik çalardan gelecek güce verdiği tepkidir diyebiliriz. Gücü yüksek ise daha tok sesler alabilirsiniz.


Sizlerde bu konu hakkındaki düşüncelerinizi ve kulaklık tavsiyelerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
 

_FAUST_

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2016
Mesajlar
6,422
Reaksiyon puanı
1,612
Puanları
113
Yaş
29
Sony ve Samsung olmasına dikkat ederim her daim arkadaşlarımda çoğu kez benden isterler kulaklıklarımı normal de pek vermiyorum.Ama kulak içi kulaklıkları kullanamıyorum nedense.
 

Entürkteynment

Doçent
Katılım
10 Kasım 2015
Mesajlar
532
Reaksiyon puanı
186
Puanları
43
Sony ve Samsung olmasına dikkat ederim her daim arkadaşlarımda çoğu kez benden isterler kulaklıklarımı normal de pek vermiyorum.Ama kulak içi kulaklıkları kullanamıyorum nedense.
Earbud tarzı kulaklıkları tercih ediyorum.Kulağı fazla rahatsız etmiyor en azından inear kadar
 

SmokeXD

Dekan
Katılım
4 Eylül 2014
Mesajlar
9,819
Reaksiyon puanı
1,877
Puanları
113
Merhabalar. Dün bana Pioneer SE-MJ503T hediye geldi. Marka algısından mıdır nedir memnun kalmadım arkadaşımın Sony kulak üstü kulaklığı var onda aklım kaldı. Teknosadan aldığını söyledi iade edebiliyor muyuz acaba?
 

Entürkteynment

Doçent
Katılım
10 Kasım 2015
Mesajlar
532
Reaksiyon puanı
186
Puanları
43
Değişim kartı yahut faturası varsa yapabilirsiniz. Aksi takdirde alan kişiyle konuşmalısınız.
 

isyankar42

Müdavim
Katılım
8 Kasım 2015
Mesajlar
2,755
Reaksiyon puanı
806
Puanları
113
Kulaklık alırken sadece denerim başka hiçbişeye bakmam en mantıklısıda bu zaten
 

SinHa

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
720
Reaksiyon puanı
767
Puanları
93
Çok güzel anlatılmış. Kafamdaki bazı soru işaretleri vardı sayenizde kalktı.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,116
Puanları
113
Merhabalar. Dün bana Pioneer SE-MJ503T hediye geldi. Marka algısından mıdır nedir memnun kalmadım arkadaşımın Sony kulak üstü kulaklığı var onda aklım kaldı. Teknosadan aldığını söyledi iade edebiliyor muyuz acaba?
açılmış,kullanılmışsa arıza dışında iade,değişim yok kulaklıkta.
 

Harnapazade

Müdavim
Katılım
16 Şubat 2017
Mesajlar
1,610
Reaksiyon puanı
1,442
Puanları
113
Yaş
30
Sony MDR-XB50AP'yi telefonla Urbanears Plattan Control'ü bilgisayarımda kullanıyorum. İki kulaklığı da şiddetle tavsiye ederim.
 

Yktrnslv

Doçent
Katılım
28 Haziran 2015
Mesajlar
563
Reaksiyon puanı
141
Puanları
43
Arkadaşlar JBL E25BT kablosuz kulaklık kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz.

Şu an kullandığım kulaklık da JBL, ses kalitesi konusunda markaya güveniyorum ama fiyatı 300 lira civarında olunca insan emin olmak istiyor ya da daha iyi bir alternatif var mı diye bilmek istiyor.

Artık şu kablo işkencesinden kurtulmak istediğim için bluetooth kulaklıklara yöneldim tavsiyelerinizi bekliyorum. Tercihen kulakiçi.
 

kızılajan

Öğrenci
Katılım
8 Şubat 2017
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
45
merhaba sayın kerem enginar tavsiyene uyup Philips SHB5900 Kablosuz Bluetooth Kulak içi Kulaklık aldım 245 tl gibi fiyatı var ve 1 gündür müzik dinliyorum baslar tizler orta ses mükemel su gibi berak çok temiz tavsiyen için teşekür ederim.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,116
Puanları
113
bununla kulaklıkları açmayın Migros'tan aldığım Note5 kulaklığı çakması 7Liralık kulaklığı kızarttı...
 

WooDy WooDPeCKeR

Öğrenci
Katılım
19 Eylül 2017
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
42
merhaba 300 tl cıvarı bluetooth lu kulaküstü kulaklık alıcam acaba türk marka hangileri?
 

Mervan Yalçın

Öğrenci
Katılım
26 Eylül 2017
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
Acaba birisi kulak üstü bir kulaklık önere bilir mi? 50 - 100₺ arası müzik dinlemek için.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,116
Puanları
113
güzelmiş uncle parmak izi oluyor diye sayıklıyor...
 

hlp.emre

Öğrenci
Katılım
12 Temmuz 2014
Mesajlar
96
Reaksiyon puanı
6
Puanları
8
400 TL bandında Sennheiser Urbanite XL almayı düşünüyorum.
Bas müzikleri ağırlıklı dinliyorum.
Sizce bu ürün ideal midir yoksa başka bir model öneriniz olur mu?

Sennheiser Urbanite XL
18 Ohm
16 - 22.000 Hz
110 dB
 

hlp.emre

Öğrenci
Katılım
12 Temmuz 2014
Mesajlar
96
Reaksiyon puanı
6
Puanları
8
Kulaklığı Niçin Kullanacağız ?

1.Müzik Dinlemek
2.Film İzlemek
3.İletişim (Kablolu/Kablosuz)
4.Sahne (Monitoring)/Dj


Film:
Film izlemek için kulaklık alıyorsanız uzun kablolu ya da kablosuz modelleri tercih etmelisiniz. Öncelikli tecihiniz uzun kablolu olmalı ama kablo görüntüsü sizi rahatsız ediyorsa yine size kaliteli ses verebilecek kablosuz kulaklık modelleri var.


Oyun:
Kulaklığınızı oyun oynarken kullanacaksınız kablolu ve kablosunun yeterince uzun olmasına dikkat ediniz. Jakları ise diğer metallere göre daha iyi iletim sağlayan altınla kaplamalı olmalı. Altın kaplamalı jak uçları daha kaliteli bir ses aktarımı sağlar. dB oranının yüksek olması oyundaki seslerin de daha anlaşılır olmasını sağlayacaktır. Son zamanlarda oyun üreticilerinin görüntü kadar ses kalitesiyle de zevk veren oyunlarından tam anlamıyla verim alabilmek için bunlara dikkat etmelisiniz. Ayrıca bazı oyunlar mikrofon gerektirebiliyor. Öyle bir oyun oynayacaksanız mikrofonlu kullaklıklardan almalısınız. Mikrofonun gürültü önleyici özelliğinin olması sizin için bir avantaj olacaktır.


Cep Telefonu:
İş hayatında ya da günlük hayatta hem kablosuz teknolojinin hızlanması hem de cep telefonu kullanımının yaygınlaşması bu ikisinin beraber kullanımını da yanında getirdi. Gerek otomobil kullanırken gerekse iş yerinde telefon görüşmelerinin bluetooth kulaklıklar aracılığıyla gerçekleşmesi hem sağlık açısından hem de kullanım kolaylığı açısından tercih edilir oldu. Bununla birlikte model sayısı da giderek artıyor. Çok çeşitli modeller arasından ihtiyacınıza yönelik bir model seçmelisiniz. Bluetooth kulaklık alırken öncelikle kulağınıza rahat oturan sizi rahatsız etmeyen modelleri tercih etmelisiniz. Bluetooth kulaklıkları kategorilendirmek gerekirse giriş ve orta seviyedeki modeller genellikle gelen çağrıları cevaplama ya da arama yapmanızı sağlar. Orta seviyedeki modellerin daha rahat oluşu, konuşma süresinin fazla ve kapsama alanının daha geniş olması aralarındaki farkı oluşturuyor. İleri seviye modeller ise hem konforlu hem geniş kapsama alanına sahip. Dizüstü bilgisayar ya da müzik çalarlarınızla da kullanılabilen bu modeller 6 saatten fazla konuşma süresi olanağı ile de size üstün bir performans sergileyebilir.


Müzik:
Müzik dinlemek zevk işidir ve bu işi yaparken ince noktalara önem verilir…bence kulaklık seçimindeki en önemli 2 özellik; ses kalitesi (frekans aralığı) ve yalıtımdır. Ses frekans aralığı daha yüksek kulaklıklar ile daha önce müzik dinlerken hiç farketmediğiniz farklı sesleri algıladığınızı farkedeceksiniz ve bu çok kaliteli bir müzik dinleme zevki yaşatacaktır size. Diğer önemli özellik ise yüksek sesle müzik dinlerken dışarıdan ses duyulmamasıdır (YALITIM ), ki bu hem sizin rahatça müzik dinlemenizi hem de başkalarının sizden rahatsız olmaması adına gereklidir.


Önce seçeceğiniz kulaklığın size uygun çeşidine, tasarım ve malzeme kalitesine dikkat edin.

Rahatlığınız ve zevkiniz her şeyden önce gelir. Ufak bi kulaklık alırsanız hissedemez, büyük alırsanız ise rahatsızlık duyabilirsiniz.

Malzeme kalitesi kötü olan bir kulaklık alıp 2 gün sora onu yıpranmış bir halde görünce pişman olabilirsiniz. Önce ergonomi…

İşlerinizi görebilecek daha doğrusu kullanım amacınıza ve kullanım yerinize uygun çeşidi belirleyiniz.

Kulaklık aldığınızda onun şarj kapasitesine dayanıklılık süresine bile dikkat ediniz. Ağırlığına ve ses yalıtımına dikkat ediniz.

Sizi ergonomik ve görsel açıdan tatmin etmeyen bir kulaklıkla müzik dinlemek ruhu detaylıca hissetmemenize sebep olabilir.

Not: Kulak içi kulaklıklar aslında o kadar da rahatsız edici değil. Kaliteli malzeme kullanan ve ergonomik tasarımı bize sunan ürünlere yönelin. Silikonlar mutlaka yumuşak olsun ve izolasyon babında iyi işler çıkartabilsin.

Mümkünse Deneme Yapın
D&R, Carrefour ve Mediamarket gibi birçok yerde kulaklıkları deneyebiliyorsunuz. Mutlaka bir göz atın çünkü ilk izlenim çok önemli. Sizde yaratacağı etki hüsran olmasın. İçiniz ısınmadan karar vermeyin.


Kutu Üzerinde Yazan Teknik Özelliklere Mutlaka Bakın
Frekans aralığı / tepkisi: Hz cinsindendir


Empedans değeri: Ohm cinsindendir

Maksimum güç girişi: mW (mili watt) cinsindendir

Ses hassasiyeti/basınç seviyesi: db cinsindendir

Bu değerler dışında tip, THD, frekans yanıtı ve diyafram şekli gibi değerleri de göz önünde bulundurun.(profesyonel bir DJ veya mix&masterin kalemlerinde değilseniz tabi).

1-Bütçenizi belirleyin
Bütçenizi belirleyip fiyat performans ürünlerine yönelin.


Kafamızda kulaklığın çeşidini belirledik şimdi ise bütçemize uygun ürünü seçmeye geldi. Fiyat performans ürünleri genelde başlangıç ve orta seviye kalmakta.

İleriye dönük bir yatırım olarak düşünün. Ona göre hesaplayın. Ömürlük bir şey mi istiyorsunuz yoksa bir kaç senelik mi? Kulaklıklarda ömürlük kavramı yok!

Her sesin karakterine uygun flat kulaklık yok denilebilecek kadar az neden derseniz bu bizle de alakalı bir süre sora değişiklik istiyoruz. Bir sürü müzik tarzı var ve o tarzlara uygun frekans yanıtı ve performans sağlayabilmek için bazen yüksek harcamalar yapmak gerekebiliyor. Yine de en çok dinlediğiniz türden yola çıkarsanız daha uygun olacaktır. Kullanıcı yorumlarını değerlendirin, tabi çok boğulmadan. En önemlisi gidip yerinde deneyin.

images
244936468_tn30_0.jpg

2-Kulakiçi kulaklık mı yoksa kulaküstü kulaklık mı?
Yeterli alanı olmayanlar için kulakiçi kulaklıklar en iyisidir. Sennheiser ve Ultimate Ears markalarının kulaklıkları, kullanmadığınızda kulaklıklarını koymanız için bir kutuyla gelir ve böylece kulaklığınızın çantanızın derinliklerinde kirlenmez ve harap olmaz. Küçük bir çanta taşıyan bayanlar ve sınırlı cep alanına sahip baylar için, kulakiçi
kulaklık daha iyi bir seçimdir. Ayrıca sınırlı bir bütçeniz varsa da çok çeşidi olduğu için ve daha ucuza mal olduğu için bu kulaklıklar sizin için daha uygundur.

Kalitesiz kulaklıklar kulağınıza zarar verebilir,kulağınızdan düşebilir veya ucuz plastikten yapıldıkları için çukurlaşabilir.

50-100 TL arası fiyatlarla daha kullanışlı ve rahat kulaklıklar alabilirsiniz böylece harcadığınız paraya da değmiş olur.

Ancak ses cihazları meraklısı biriyseniz,diğer seçenekleri de gözden geçirmelisiniz. Sennheister(CX 500,260TL), Shure(SE 115,240TL) veya Etymotic Research(HF5,300TL) modellerini tercih edebilirsiniz.
Kulaküstü kulaklıklar,bir yerden bir yere yürürken kulaklığınızı boynunuzun etrafına koymayı seviyorsanız harikadır. Ayrıca kulaküstü kulaklıkların wireless ve bluetooth özellikleriyle eğlenceli seçeneklere sahip olabilirsiniz. Kulaküstü kulaklıklarla ilgili sorun ise, bütçenize uygun iyi kulaküstü kulaklık bulmak zor olabilir. Kulakiçi kulaklılardan daha fazla yer kaplarlar ve hatta Dj tarzı kulaküstü kulaklıklar büyük bir çanta taşımıyorsanız gereksiz bir şekilde çok yer kaplarlar. Ayrıca kirlenmeleri de daha kolaydır çünkü,genellikle yanlarında taşımak için bir çanta verilmez.

Dj tarzı kulaküstü kulaklıklar iyi ses kalitesinin yanında kullanışlı olmayan bir boyuta sahiptir. Bir çok müzik meraklısı bu kulaklıkları iyi ses kalitesi, uzun süreli dinleme özellikleri ve kulakzarına daha az zarar verdiği için tercih eder.

Boyun arkası kulaküstü kulaklıklar ise,bağlantı kablosu baş üstünden geçmek yerine boyun arkasından geçen kulaklıklardır.Bu kulaklıklar koşu yapanlar veya şapka ve gözlük kullanmayı sevenler için daha uygundur.

A. Seçim İnEar ise ;

SennheiserIE800upclose.jpg


Avantajları
Kişisel kullanım ve taşıma rahatlığı açısından en başarılı kulaklık tipidir
  • GenellikleOtobüs ve toplu taşımalar ve Gürültülü ortamlar için iyi bir ses izolasyonu sağlar
  • Düşük ses seviyesindeki kullanım hem işitme sorunlarını ortadan kaldıracağı gibi, daha kaliteli bir dinleme sağlayacaktır.
  • Bu kulaklıklar earbud kulaklıkların aksine sub frekanslarda(Derin Bass/Mega Bass..) da son derece başarılıdırlar.
  • Her ne kadar alt frekanslarda performansları biraz düşse de flat sese yakınlığı ve boyutlarının oranı son derece başarılıdır.
  • Birden fazla sektörde üretim yapan bilindik firmalar yerine profesyonel markaları tercih etmeniz daha iyi olur.
  • Sennheiser, Audio Technica, Shure ,Bose,Sony ,AKG, Ultrasone ,Grado, Monster.. vs in-ear kulaklıklarda en kaliteli markalardır. Bu firmalar aynı zamanda profesyonel sistemler için de kulaklık ve mikrofon gibi ürünler üretir.
  • Bu Firmalar yüksek fiyatlara çıkabilirler fakat işleri sadece mikrofon ve profesyonel kullanım için de kulaklık üretmesidir bu yüzden normaldir.. Eğitilmemiş bir kulak için çeşitli fiyatlandırılmış bu kulaklıklar arasında pek fark yoktur.
Dezavantajları
  • Kulakiçine direk temas ettiği için kulak zarının hasar görme(yüksek basınçtan dolayı) ihtimali
  • Trafikte yolda giderken araçları duyamadığımız için kazaya uğrama ihtimali
  • Yeterli bakım yapılmaz İçine toz ve kir mikrop kaçabilir ileride sağırlığa götüren ciddi rahatsızlıar verebilir…

B.Seçim Earbud ise ;
110261472-1-philips-she3000gy10-colorwave-ear-bud-gri-kulaklik.jpg


Avantajları
  • Bu tarz kulaklıklar, kulağınızın içine oturmasına rağmen size tam bir izolasyon sağlamaz.

  • Genel olarak mid/tiz karakterli kulaklıklardır.Alt frekansları duymak zorlaşır.. Sahneleri geniştir.. Bass Sesleri dışarının etkisi ile abzorbe olur.

  • Bu tarz kulaklıklarda alt frekansları kullanan enstrümanları daha az duyarsınız (baterinin kicki, bas gitar, kontrabass, bendir gibi.

  • Kullanım rahatlığı açısından tercih edilebilecek olsa da, ses kalitesi açısından en az verim alacağınız kulaklıklardır.

  • Genel olarak fiyatları uygundur.

  • Bu kulaklıkların en önemli artısı dış sesleri tam olarak engellemediği için, etrafınızda olanlardan haberdar olursunuz.

  • Özellikle trafiğin bol olduğu yerlerde, dikkatsiz biriyseniz bu tarz kulaklık kullanmanız mantıklıdır.

  • Bu kulaklıkların en önemli eksisi, çok gürültülü ortamlarda müziği duyabilmeniz için sesi çok fazla açmanız gerekir.

  • Bu da sesin distorte (çatlama/bozulma) olmasına sebep olur.

  • Profesyonel markalar genelde earbud kulaklık üretmezler.

  • Phillips gibi birden fazla alanda üretim yapan firmalar bu tarz kulaklıkları üretir. 15-20 liraya ortalama kalitede bir earbud kulaklık alabilirsiniz.

  • Eğer kulaklık için daha fazla bütçe ayırdıysanız earbud kulaklık almamanızı öneririm.

  • Keza ne kadar kaliteli bir earbud kulaklık almaya çalışsanız da kulaklığınızdan tam bir performans almanız pek mümkün olmaz.Üstelik daha ucuz olduğu için tercih etseniz bile,
  • daha kolay arızalanacağı için, sürekli yenisini almanızı gerektireceğinden çok da ekonomik olmazlar.
Dezavantajları
  • Ne kadar kaliteli bir earbud kulaklık almaya çalışsanız da kulaklığınızdan tam bir performans almanız pek mümkün olmaz.Üstelik daha ucuz olduğu için tercih etseniz bile,

  • Dış sesleri içeri aldığı için müzik doyumu orta seviyelere geriler..

  • Sahneleri geniş olmasına rağmen (Mid-Tiz) Bass seslerinde büyük oranda kayıp olur .Fakat Stereo kanal ayrımı artar.

  • Ayrıca yanında yanında verilen 2 çift Kulaklık süngeri (pad) kaybolduğunda sizi zor durumda bırakır müzikten alınan doyumu minimize eder..

  • Kulaklık süngerleri kaybolduğunda içine toz ve kirin(kulak sıvısı) erken girmesine neden olur ve bu sayede seslerde boğulmalar başlar..
3. Kafa üstü (kapalı) kulaklık:

195747386_tn30_0.jpg

  • Bu kulaklık tipi daha çok kulaklığın büyük olmasını önemsemeyen kişiler tarafından tercih edilir.
  • In-ear kulaklıkların aksine kulağı çevreleyen yumuşak desteklere sahip olduğu için daha rahatlardır.
  • İlk bakışta çok büyük görünseler de rahatlık ve ses kalitesi açısından en iyi kulaklık tipi budur.
  • Fakat bu kulaklıkların korunması in-ear tipi kulaklıklara göre daha zordur.
  • Bu kulaklıklarla ilgili olarak portatif medya oynatıcılarında düşük verim alınmasının sebebi aslında yine yanlış seçimdir.
  • Bu kulaklıklarda omaj önemli bir faktördür. Düşük omajlı (özellikle 12 ohm kulaklıklarda) kulaklıklar bilgisayar gibi güçlü ses çıkışı olan aletlerde kullanıldığında performans sıkıntısı yaşamasalar da portatif medya oynatıcılarında düşük ses seviyesi verir.
  • Yüksek omajlı (en az 32 ohm) kulaklık aldığınız takdirde böyle bir sorun yaşamayacaksınız.
  • Eğer kulağınızın boyutuna uygun bir kulaklık seçerseniz çok yüksek ses seviyesine ihtiyacınız da pek olmaz.
  • İyi bir kafa üstü kulaklık aldığınız takdirde, izolasyonları da in-ear kulaklıklara göre daha iyi olur.
  • Ancak fiyatları in-ear kulaklıklara kıyasla seçtiğiniz kulaklığın omajı ve kalitesine göre daha pahalı olabilir.
  • Yine Sennheiser bu konuda da en iyi kulaklıklardan biri olmakla birlikte geniş fiyat aralığı ve kolay bulunabilirliği açısından birinci tercih olabilir.
  • Kaliteli bir kulaklık için 70 lira ile 300 lira arasında bir bütçe gerekmektedir.
  • In-ear kulaklık kutularının üzerinde frekans bilgileri, kafa üstü kulaklıkların kutularının üzerinde ise frekans bilgilerinin yanı sıra omaj değerleri de yazmaktadır. Frekans bilgileri bir grafikle gösterilmektedir. Flat’e en yakın grafiği (en düz grafiği) tercih etmeye çalışın.
  • Hangi kulaklık tipinde karar kılarsanız kılın, bir mağazaya gittiğinizde size en pahalısını satmaya çalışacaklardır.Boş yere çok büyük paralar harcamayın.
  • Bir kulaklık markasını tercih ederken unutmayın ki profesyonel markalarda bir kulaklığın fiyatı çok yüksekse muhtemelen profesyonel kullanım için üretilmiştir. Bu tarz kulaklıklara ihtiyacınız yoktur.

Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Teknik Özellikler

Frekans Aralığı:en alt ve en ust seviye seklinde belirlenmiş değerdir. Kulaklık belirlenen bu değerlerdeki frekansları verebiliyor demektir. Ne kadar geniş ise o kadar iyidir.

Frekans aralığı/tepkisi (Hz):Bu sayı bir değer aralığı ile birlikte verilir. Küçük ve büyük bir sayıdan oluşur. Küçük değer düşük ses frekanslarını yani bas sesleri, büyük olan değer ise yüksek ses frekanslarını yani tiz sesleri temsil eder. Bu aralık ne kadar fazla olursa o kadar farklı ses tonlarını kulaklıktan duyabilirsiniz. Benim tavsyem öncelikle düşük olan değerin olabildiğince düşük olmasını gözlemenizdir, bu çok daha iyi bass ses veren kulaklık demektir. Standart bir kulaklıkta bu değerler 20 Hz - 20. 000 Hz olarak görebilirsiniz. Tabloyu biraz daha genişletirsek:
  • 20 Hz - 22. 000 Hz: daha iyi tiz sesler
    15 Hz - 20. 000 Hz: daha iyi bas sesler
    20 hz - 24. 000 hz: çok tiz ses, tavsiye etmem
    15 hz - 24. 000 hz: bas ve tiz daha iyi
    6 hz - 24. 000 hz: bas ve tiz oldukça iyi. bu noktada bas 4 veya 5 Hz olursa çok daha iyi olacaktır.

Ses hassasiyet seviyesi (db): kulaklıgın cihazdan aldıgı elektriksel enerjiyi ne kadar ses enerjisine cevirdigini gosterir. Her 3 dB 2 kat fazla ses enerjisi demektir. Yüksek dB olması iyidir. Fakat bu çoğu zaman kulağa zarar verebilmektedir. Standart 103-104 db her daim yeterli olabiliyor. Şunun da altını çizmekte fayda var; çoğu kulaklığın omajı yüksek ise hassasiyet değeri düşüktür. Çünkü verimlilik bağlamında ikisinin de oldukça yüksek olmasını sağlamak ve sürücüye bu görevi yüklemek pahalıya patlayabiliyor.

104 db: ortalama bir değerdir, kulak içi kulaklıklarda genellikle bu değerle karşılaşırsınız.

114 db: normalin bir tık üstü ve ihtiyaçları çoğunlukla karşılayabilecek bir değerdir.

125 db: kula küstü ve kulağı çevreleyen kulaklıklarda görülebilen bir değerdir, yüksek şiddetlidir.

Empedans değeri (Ohm): Genelde 16 ve 32 Ohm olur (çok daha yüksekleri var elbet). Empedans değeri kulaklığın ne kadar güçlü ses verebileceğini belirtir. Yani aynı yükü 2 kişi kaldıracak diyelim birisi kaslı, diğeri ise zayıf olsun. Kaslı olan rahatlıkla o yükü kaldıracaktır ama zayıf olan zorlanacaktır. Burada unutulmaması gereken nokta kulaklığı hangi müzik cihazında kullanacağınızın da önemli olduğudur. Büyük bir müzik sisteminde çıkış gücü yüksek olan bir kulaklık çıkışına bağladığınızda 32 Ohm rahatlıkla iş görürken 16 Ohm zorlanacaktır. Tersini düşünürsek küçük bir müzik çalarda -düşük müzik gücü çıkışına- 32 ohm takarsak cihazın çıkış gücü küçük kalacaktır ve müzik çaların aktardığı güç empedans değerinden dolayı daha sınır seviyelerde olacaktır. Burada da 16 ohm daha avantajlı gibi görünebilir. Ben yine de yüksek değerli olana yönelmenizi tavsiye ederim.

Bas ve Mid

Bas: Düşük frekansları ifade eder, genelde 20 hz dan bşlayıp 400 hz lara kadar yükselir. Kulaklık ve ses sistemlerinde duyduğumuz çoğu uğultu ya da gümbürtü bası temsil eder. Özellikle basgitar ve davuldan bas sesleri almak mümkünken ek olarak birçok enstrumanda alt frekanslara inebilir. Örneğin synthesizerlar bası ağlatır. The Doors dinleyenler bilir.

Mid: Mid ise müziğin ve kulaklıkların kalbidir. Ne kadar net olursa ve ne kadar detaylı olurs o kadar iyidir. Özellikle neodimyum mıknatıslar bu konud oldukça başarılı. Armatür ve Dinamik sürücülerde ise bir takım farkılıklr mevcut. Dinleyince ve test edince daha iyi anlayacaksınız fakat bana nedense dinamiğin sesi daha iyi ve doğala yakın geliyor. Mid ise kalp olduğu için bas ve tizle doğrudan bağlantı içerisinde odüşük orta ve yüksek frekanslara sarkabiliyor. Bas frekanslarına yakın kısmına mid-bass veya alt-midler, tiz frekanslarına yakın kısmına ise mid-tiz veya üst mid denilmektedir. 400 hz- 5.2 khz lık bir alanda etkilidir. Kulaklık seçerken mid’in oldukça net ve diğer seslerin gölgesinde kalmayacak düzeyde olmasına dikkat edin. Ses ne kadar temiz ve gaipten gelircesine çıkarsa o kadar iyi. Bir de distorsiyon özellikle mid’de çıkıyorsa o kulaklıktan uzak durmaya çalışın.

Maksimum güç girişi (mW): Kulaklığın müzik çalardan gelecek güce verdiği tepkidir diyebiliriz. Gücü yüksek ise daha tok sesler alabilirsiniz.


Sizlerde bu konu hakkındaki düşüncelerinizi ve kulaklık tavsiyelerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

250-300 TL bütcem var. Alabileceğim en iyi bass performaslı kulakiçi kulaklık hangisidir?
 

emirardagumus

Öğrenci
Katılım
15 Ocak 2018
Mesajlar
40
Reaksiyon puanı
11
Puanları
8
Yaş
39
Sennheiser markasının kulakları iyi gibi. Ben memnunum. Ctcomm.com.tr üzerinden aldım. Genel olarak orda bu tip kaliteli marka ve ürünler bulunuyor. İstersen bir gözat siteye. Sana daha uygunlarını bulursun belki bizim önerlerimiz dışında.
 

faydo

Öğrenci
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
47
Merhabalar, (yazım biraz uzundur kusuruma bakmayın lütfen)
Son 6 ayımı kulaklık arayışıyla geçirdim, özellikle ürün yelpazesi bu kadar genişken, fiyatları da yükselten malüm döviz kurununda ki artışında etkisi büyük olurken F/P arayışına başladım.
Bu sayfadaki entürkteyment adlı arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrultusunda bir çok şey öğrendim. Kendisine teşekkür ederim.
Evimde Sony LBT LV60 modelli güçlü ses çıkışı olan özellikli bir setim bulunmakta. TV yi bağlantı yaparak özellikle flimlerde muazzam güzel ses elde etmekteyim. Lakin komşum da bundan haklı olarak rahatsız olunca, setin kulaklık çıkışına kulaklık bağlayarak aynı efecktleri ses tonunu derinlikleri vs vs kulağıma alabileceğim, aynı zamanda da bluettoth aracılığıylada telefonumda da kullanabileceğim her iki ihtiyacıma yanıt verecek bir kulaklık modeli araştırmasına başladım..
İnanın bu araştırma 6 ayı geçkin hala devam etmekte.
Bir çok ürün not ettim ve karşılaştırma siteleri yardımıyla da kıyaslamalarda bulundum..

Fiyatlar özelliklere göre değişkenlik gösterse de, birbirinin neredeyse aynı değerleri veren kulaklıklar arasında da fiyat bakımından uçurumlar söz konusu..
Acaba bu kısımda da fiyatı etkileyen önemli unsur marka mı sorusuda aklıma geliyor.
Yaptığım araştırmalar neticesinde frekans aralığı olarak 10hz /22-24 hz, empedans olarak 32 ohm, dB 100, gücü 100 w. vede aktif ve pasif gürültü önleyiciside eklenirse istediğim sonuca ulaşırım diye umuyorum..
Gel gelelim bu değerler A markasında 300/500/1000 TL ye kadar giderken B markasında 2000/3000 TL gibi bir rakkama tekabül ediyor ki İşte burada kitleniyorum..
Nelere bakmadım ki hiç sormayın.. Sony 1000mx3 - sennhiser momentum 3 jbl serileri - beats studyo 3 vs vs.. fiyatlar inanılmaz haliyle... (ha bu kulaklıklar ihtiyacımı karşılar mı test etme şansım maalesef mümkün olamadı.) sadece edindiğim bilgilerden sonra kendimce oluşturduğum değerleri sağlayan kulaklıklar diye notlarıma eklemişim..

Son olarak F/P açısından Bluedio V2 ye denk geldim ki az evvel yazdıklarımın içerisinde fiyat bakımından daha makül geldi.. E özellikleri de değersel olarak fena sayılmadığını var sayarsak yönümü bu seferde bu kısma çevirdim.. Lakin bu model hakkında TR de net kullanıcı yorumuna rastlayamadım.. (marka kalitenin belkide referansı olarak görünsede bir marka için de aynı değerleri sağlayabilecek adı diğerlerine nazaran 2.planda kalmış ürünleri göz ardı etmek doğru değil diye düşünüyorum şahsen)
Bu siteyi sürekli dışarıdan (üyesiz) takip ederdim.. Artık bıçak kemiğe dayandı arkadaşlar:rolleyes:
Dedim ki kendi kendime, üye olayım yazayım belki nokta atışı yapmamda yada nokta atışına yakın bir atış yapmamda yardımcı olan bir kaç arkadaş olabilir düşüncesiyle..
Amacım yazdığım gibi, kulaklığı müzik setime bağlayayım ve tek büyük zevkim olan flimleri sanki sinemadaymışcasına yakın netlikte güzellikte müzik setimin bana verdiği tonlara yakın güzellikte dinleyebilmek ve aynı zamanda da bu kulaklığı dışarıda çok yürüyen bir insan olarak telefonumdan da dinleyerek keyifli bir süreç yaşamak... Bunları yaparken de kimseyi rahatsız etmemek..:rolleyes:

Bana kim yada kimler bu konuda yardımcı olur bilemiyorum lakin bu sorunumu şayet çözebilirsem inanın benden mutlusu olmayacak.
Şimdiden konuya hakim olan ve deneyimlerini tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara teşekkür ederim. Saygılar,
 

yaltunay

Öğrenci
Katılım
20 Kasım 2018
Mesajlar
90
Reaksiyon puanı
16
Puanları
8
Yaş
29
Kablosuz önerileri de yazar mısınız arkadaşlar
 

GhosT57

Müdavim
Katılım
27 Temmuz 2020
Mesajlar
4,009
Reaksiyon puanı
4,914
Puanları
113
Yaş
23
Merhabalar, (yazım biraz uzundur kusuruma bakmayın lütfen)
Son 6 ayımı kulaklık arayışıyla geçirdim, özellikle ürün yelpazesi bu kadar genişken, fiyatları da yükselten malüm döviz kurununda ki artışında etkisi büyük olurken F/P arayışına başladım.
Bu sayfadaki entürkteyment adlı arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrultusunda bir çok şey öğrendim. Kendisine teşekkür ederim.
Evimde Sony LBT LV60 modelli güçlü ses çıkışı olan özellikli bir setim bulunmakta. TV yi bağlantı yaparak özellikle flimlerde muazzam güzel ses elde etmekteyim. Lakin komşum da bundan haklı olarak rahatsız olunca, setin kulaklık çıkışına kulaklık bağlayarak aynı efecktleri ses tonunu derinlikleri vs vs kulağıma alabileceğim, aynı zamanda da bluettoth aracılığıylada telefonumda da kullanabileceğim her iki ihtiyacıma yanıt verecek bir kulaklık modeli araştırmasına başladım..
İnanın bu araştırma 6 ayı geçkin hala devam etmekte.
Bir çok ürün not ettim ve karşılaştırma siteleri yardımıyla da kıyaslamalarda bulundum..

Fiyatlar özelliklere göre değişkenlik gösterse de, birbirinin neredeyse aynı değerleri veren kulaklıklar arasında da fiyat bakımından uçurumlar söz konusu..
Acaba bu kısımda da fiyatı etkileyen önemli unsur marka mı sorusuda aklıma geliyor.
Yaptığım araştırmalar neticesinde frekans aralığı olarak 10hz /22-24 hz, empedans olarak 32 ohm, dB 100, gücü 100 w. vede aktif ve pasif gürültü önleyiciside eklenirse istediğim sonuca ulaşırım diye umuyorum..
Gel gelelim bu değerler A markasında 300/500/1000 TL ye kadar giderken B markasında 2000/3000 TL gibi bir rakkama tekabül ediyor ki İşte burada kitleniyorum..
Nelere bakmadım ki hiç sormayın.. Sony 1000mx3 - sennhiser momentum 3 jbl serileri - beats studyo 3 vs vs.. fiyatlar inanılmaz haliyle... (ha bu kulaklıklar ihtiyacımı karşılar mı test etme şansım maalesef mümkün olamadı.) sadece edindiğim bilgilerden sonra kendimce oluşturduğum değerleri sağlayan kulaklıklar diye notlarıma eklemişim..

Son olarak F/P açısından Bluedio V2 ye denk geldim ki az evvel yazdıklarımın içerisinde fiyat bakımından daha makül geldi.. E özellikleri de değersel olarak fena sayılmadığını var sayarsak yönümü bu seferde bu kısma çevirdim.. Lakin bu model hakkında TR de net kullanıcı yorumuna rastlayamadım.. (marka kalitenin belkide referansı olarak görünsede bir marka için de aynı değerleri sağlayabilecek adı diğerlerine nazaran 2.planda kalmış ürünleri göz ardı etmek doğru değil diye düşünüyorum şahsen)
Bu siteyi sürekli dışarıdan (üyesiz) takip ederdim.. Artık bıçak kemiğe dayandı arkadaşlar:rolleyes:
Dedim ki kendi kendime, üye olayım yazayım belki nokta atışı yapmamda yada nokta atışına yakın bir atış yapmamda yardımcı olan bir kaç arkadaş olabilir düşüncesiyle..
Amacım yazdığım gibi, kulaklığı müzik setime bağlayayım ve tek büyük zevkim olan flimleri sanki sinemadaymışcasına yakın netlikte güzellikte müzik setimin bana verdiği tonlara yakın güzellikte dinleyebilmek ve aynı zamanda da bu kulaklığı dışarıda çok yürüyen bir insan olarak telefonumdan da dinleyerek keyifli bir süreç yaşamak... Bunları yaparken de kimseyi rahatsız etmemek..:rolleyes:

Bana kim yada kimler bu konuda yardımcı olur bilemiyorum lakin bu sorunumu şayet çözebilirsem inanın benden mutlusu olmayacak.
Şimdiden konuya hakim olan ve deneyimlerini tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara teşekkür ederim. Saygılar,
Ooooooo aferim çakmışız yine HORTTTTTTTT.
 
Üst