Koray Aydın'ın yönetim modeli

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BrainPaid

Asistan
Katılım
23 Mayıs 2012
Mesajlar
197
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Eyvah, eyvah, Sakarya’m,
sana mı düştü bu yük?
Bu dâvâ hor, bu dâvâ öksüz,
bu dâvâ büyük.
Horlanan, öksüz bırakılan o büyük davayı, ’Türk-İslam Ülküsü’ davasını, yeniden Milliyetçi Hareket Partisi’ne hakim kılmak için harekete geçen ülkücüler, ’iktidara giden’yoldaki ilk ciddi sınavı Sakarya’yı yeniden ayağa kaldırarak verdi.
‘Değişim-i Milliye’ hareketi lideri Koray Aydın’ın, MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladıktan sonra ilk yurt gezisini Sakarya’ya yapması sürpriz olmadı.
Zira, Sakarya’nın Koray Aydın’ın siyasi hayatında çok önemli bir yeri var.
17 Ağustos 1999 depreminin ardından yıkılmış, yerle bir olmuş olan kenti kısa bir süre içerisinde yeniden ayağa kaldırmayı başararak bölge halkının gönlünde taht kuran Koray Aydın’a dönemin Sakarya, Düzce, Bolu, İzmit ve Yalova belediyeleri tarafından ’fahri hemşehrilik’ beratı verilmişti.
Fahri hemşehrileri, Koray Aydın’ı yıllar sonra bir ‘Başbakan’ gibi karşılamak için adeta birbirleriyle yarışa girdiler.

***

Parti binasının önünde adeta miting havasında geçen halka açık toplantıda, ülkenin genel meseleleri üzerinde yoğunlaşan Koray Aydın, şöyle dedi:
- “MHP, tarihi süreçteki birikmelerini tartışarak, konuşarak geliştirmek yerine içine kapanık, korunmacı, duvarlar arkasında yapılan bir siyaset anlayışıyla bugüne kadar idare edilmiştir. Bu da MHP’nin gelişmesini engellemiştir. Düşünmeye ve tartışmaya önem veren bir MHP kuracağız.”
AFA Kültür Merkezi’nde düzenlenen istişare toplantısında ise daha çok parti içi meseleler üzerinde duran Koray Aydın, şu ifadeleri kullandı:
- “Parti tüzüğünde ne kadar antidemokratik hüküm varsa hepsini ortadan kaldıracağız. Bir kişiyi korumaya ihtiyaç yok. Yaparsa yapsın, yapamazsa geldiği gibi çekip gitsin. Milletvekili, belediye başkanı, meclis üyesi olmayı hedefleyenler genel başkanın kapısında kuyruğa girmeyecek, MHP’nin gerçek sahibi olan tabanın ayağına gidecek.”

***

Koray Aydın, parti içi demokrasi ilgili ifadelerinde ‘samimi’ olup olmadığı yolunda kafalarında hala soru işareti olanlara şöyle seslendi.
- “İlk defa burada açıklıyorum. Gençlik yıllarımdan beri bu hareketin içerisindeyim. Hem madden, hem manen bu partiye büyük emeğim var. 2007 seçimlerinden önce, Çankaya ilçesinde bütün üye kayıtlarını silip yenilemişler. Ama gelin görün ki beni bile üye yapmadılar. Bu harekete girmemde büyük payı olan 85 yaşındaki babamdan bunu sakladım, ‘Baba, artık partime üye bile değilim’ diyemedim. Bunu yaşayan birinin samimiyeti sorgulanabilir mi? Benim başıma gelen, bir daha asla başkalarına reva görülmeyecek. Bize bu zulmü yapanlar, zamanı geldiğinde çekip giderler, ama biz kalırız. Çünkü onlar günün adamı, biz ise davamızın adamıyız.”
Ardından şunu ekledi:
- “Diyorlar ki, söylediklerinizi Tayyip Erdoğan da söyledi ama yapmadı. Ben namus ve şeref sözü veriyorum.”

***

Bazı dostlarımız, ikide bir arayıp “Tutturmuşsun bir Koray Aydın türküsü gidiyorsun. Koray Aydın gelince değişen ne olacak?” diye sorup duruyorlardı.
İşte size, Koray Aydın’ın genel başkan seçilmesi halinde ‘nasıl bir yönetim modeli’ uygulayacağına ilişkin kendi ağzından bazı ipuçları:
* “Genel başkan olduğumda, odama gelen her kim olursa olsun, bir başka arkadaşımızın arkasından herhangi bir kötü söz söylemeye kalkışmasına asla izin vermeyeceğim. Hiç düşünmeden kapının önüne koyacağım.”
* “Bu hareketi, adeta bir insan kıyması haline dönüştüren zihniyeti yerle bir edeceğiz. Hareketin gelmiş geçmiş bütün değerlerine sahip çıkacağız. Sarkık bıyıklarıyla, beyaz çoraplarıyla herkesi olduğu gibi kucaklayacağız.”
* “Diyorlar ki, sana hakaret ediyorlar, sövüp sayıyorlar. Biz zamanı gelince onları da kucaklayacağız. Ülküdaşlık hukuku çerçevesinde onlara da ’Hata yapmışız, ama doğrusu buymuş’deme zeminini hep birlikte oluşturacağız.”

***

Koray Aydın ile birlikte, ellerini havaya kaldırarak kürsüye çıkan MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve Üst Kurul Delegeleri, ‘milliyetçi hareketi iktidara taşıyacak kadroları desteklemekle ilgili mutabakata vardıklarını’ ilan ederlerken, içlerinden de şairin şu mısralarını mırıldanıyor gibiydiler:
Yol onun, varlık onun,
gerisi hep angarya.
Yüzüstü çok süründün,
ayağa kalk Sakarya.

İsrafil K.KUMBASAR - Yeniçağ Gazetesi
 

eSa

Müdavim
Cezalı
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
9,782
Reaksiyon puanı
352
Puanları
83
Aktif kaynak gelene kadar kilitli.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst