Kitap hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Bu konuyu okuyanlar

BHA

Profesör
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
Bi ara görmüştüm bunu ama okumamıştım. Açıkçası güzel bir kitap olabilir. Yazarı siz misiniz yoksa?
 

Lazanya Yiyen Adam

Öğrenci
Katılım
19 Kasım 2018
Mesajlar
28
Reaksiyon puanı
22
Puanları
3
Konu günlük tarzında ilerliyor ama açıkçası bana sanki mektup gibi geldi, yani "Büyücü Kızın Güncesi" değil de sanki "Büyücü Kızdan Mektuplar" gibi, günlük hissini kesinlikle uyandırmıyor. Gözüme birçok yazım hatası da çarptı bunları düzeltmelisin.

Ve gereksiz kelimeler kullanmışsın (edebiyatçı değilim bilemiyorum devrik cümle de denilebilir) örneğin; "Biz annem ile birlikte krallığa bayağı yakın, hemen hemen yarım günlük yolda, bayağı kalabalık bir köyde yaşıyorduk."

Bence, şöyle olsa daha iyi olacağını düşünüyorum; "Annem ile birlikte, Krallığa yarım günlük yol kadar uzaklıkta epey kalabalık bir köyde yaşıyorduk."

Özellikle "biz" kelimesini kullanmadım çünkü bu yanlıştır. Cümlede geçen annem ve bendir sadece iki kişidir, dolayısıyla çokluk birinci kişiyi gösteren kelime* de olsa "biz annem ile birlikte" olması yanlıştır. Eğer yazdığın şöyle olsaydı doğru olacağını düşünüyorum; "Biz, Krallığa yarım günlük yol kadar uzaklıkta..." burada da okuyucu zaten "biz" derken annesiyle onun olduğunu bildiği için hiç ayrıntı vermene gerek kalmaz.

*Çokluk birinci kişiyi gösteren söz derken şunu kastettim; "Biz, Türkler, bütün tarihî hayatımızca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz!"
 
Üst