Kışa Girerken Arabaşı - Paça Çorbası

Bu konuyu okuyanlar

crow88

Dekan
Katılım
1 Aralık 2010
Mesajlar
6,322
Reaksiyon puanı
3,129
Puanları
113
Yaş
58
ARABAŞI ÇORBASI

İç Anadolu'ya has sayılabilecek olan arabaşı çorbası, Eskişehir, Konya, Yozgat üçgeni içinde bulunur. Hamurlu olarak yapılır. sıcak, acı, lımonla harika olur. Tahta kaşıkla içilmesi güzeldir. Zira tahta kaşık çorbanın sıcaklığından dilinize, damağınızı korur. Hamuru büyük kesilip yutmak bazen yerine göre marifettir. Genelde tavukla yapılır ve bazen hamuru olmadan sadece çorbası içinde yapılır.
İç Anadolu yöresinde, illere göre yapılış, İçme tarzlarında farklılıklar olabilir ama neticede çok güzel. Kış için İdeal çorbadır.
İç Anadolu'da yapılan evlerden hangisine sorsanız bize ait derler. Aslında Türkmen, Yörüklere ait olduğunu düşünüyorum. Zira Eskişehir - Yozgat hattı tamamı İle Türkmen, Yörük çoğunluktadır.

arabasi-yozgat-39762.jpg



paça çorbası

kuvvetli harika çorbadır. Tarife gerek yok ama hazır yeri gelmişken, ufak ekleme yapayım;
Kuru ekmeğin üzerine paça suyunu döktükten sonra, üstüne domates, acı sivri biber doğrayın. Sarımsaklı yoğurdu dökün
karabiber İlave yapın. Böyle deneyin.

 
Son düzenleyen moderatör:

Elbruz46

Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Çorbası güzeldir
Hamuru ise sofradan kaldırır...
 

crow88

Dekan
Katılım
1 Aralık 2010
Mesajlar
6,322
Reaksiyon puanı
3,129
Puanları
113
Yaş
58
Çorbası güzeldir
Hamuru ise sofradan kaldırır...
bu tercıh meselesı ,bende bazen kısın ozellıkle sadece corbasını ısterım,ama hamurda olmazsa olmazıdır,pekmez,tahın gıbıdır
 
Üst