Kışa Girerken Arabaşı - Paça Çorbası

Şu anda konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Ziyaretçi & Botlar: 0)

crow88

Profesör
Katılım
1 Ara 2010
Mesajlar
1,416
Beğeniler
169
Puanları
63
#1
ARABAŞI ÇORBASI

İç Anadolu'ya has sayılabilecek olan arabaşı çorbası, Eskişehir, Konya, Yozgat üçgeni içinde bulunur. Hamurlu olarak yapılır. sıcak, acı, lımonla harika olur. Tahta kaşıkla içilmesi güzeldir. Zira tahta kaşık çorbanın sıcaklığından dilinize, damağınızı korur. Hamuru büyük kesilip yutmak bazen yerine göre marifettir. Genelde tavukla yapılır ve bazen hamuru olmadan sadece çorbası içinde yapılır.
İç Anadolu yöresinde, illere göre yapılış, İçme tarzlarında farklılıklar olabilir ama neticede çok güzel. Kış için İdeal çorbadır.
İç Anadolu'da yapılan evlerden hangisine sorsanız bize ait derler. Aslında Türkmen, Yörüklere ait olduğunu düşünüyorum. Zira Eskişehir - Yozgat hattı tamamı İle Türkmen, Yörük çoğunluktadır.

arabasi-yozgat-39762.jpg



paça çorbası

kuvvetli harika çorbadır. Tarife gerek yok ama hazır yeri gelmişken, ufak ekleme yapayım;
Kuru ekmeğin üzerine paça suyunu döktükten sonra, üstüne domates, acı sivri biber doğrayın. Sarımsaklı yoğurdu dökün
karabiber İlave yapın. Böyle deneyin.

 
Son düzenleyen moderatör:
Katılım
22 Şub 2008
Mesajlar
11,674
Beğeniler
1,076
Puanları
113
#2
Çorbası güzeldir
Hamuru ise sofradan kaldırır...
 
Kullanıcı Benzer Konular Forum Cevaplar Eklenme
neet Beslenme 0

Benzer Konular

Üst
stat counter