Kadınlarda Saç Dökülmesi ve Saç ekimi

Bu konuyu okuyanlar

saç ekim

Öğrenci
Katılım
2 Eylül 2013
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kadınlarda Saç Dökülmesi
Saç Ekimi Ve Bir Tabu Hakkında Gerçekler.


Saç dökülmesi tüm dünyada milyonlarca kadını etkilemektedir . Fakat kadınlar genellikle bu konudan bahsetmez ya da konuşmak istemezler. Meseleyi tamamen erkek odaklı bir problem olarak görmeleri , bu konuda son yıllarda yapılan önemli tedavileri, heyecan verici gelişmeleri ve yenilikleri de gözden kaçırmalarına yol açıyor. Genellikle kadınlar kendi aralarında “her şeyi” konuşsalar da laf dönüp dolaşıp bir türlü saç dökülmelerine ve incelmesine gelmez. Yani ortada bir “soru sormama ve konuyu konuşmama/derdini anlatmama” , bir saklama ve reddediş durumu vardır.
Kadınların yaklaşık %15 i hayatları boyunca bir dönem saç dökülmesinden ve incelmelerinden şikayetçidir.Bu oran son yıllarda artmaktadır. Çünkü kalıcı düzleştirici saç uygulamaları (brezilya ve Japon fönleri gibi ), günlük saç fönleri, hormonal tedaviler , saç rengi açma veya koyulaştırma işlemleri gibi uygulamalar saçların doğal dokunuşunu , karakterini ve sitilini bozabilmekte ve saçlara zarar verebilmektedir.Tüm bu duruma rağmen kadınların büyük bir çoğunluğu saç dökülmesini bir erkek problemi olarak görür ve tabu gibi konuşmaktan bile çekinir. Değişik saç stilleriyle dökülme ve kayıp alanları örtmeye çalışır.
Kadınlarda en sık görülen dökülme şekli “androjenetik alopesi” yani erkek tipi dökülmedir. Bu tür dökülmelerde tipik olarak üst kısımlarda ve saç ön çizgisinde yer alan saçlarda incelme göze çarpar. Bu durum tüm kadın nüfusun yaklaşık olarak 1/3 ünü etkiler ve menapoz sonrasında daha etkili bir hale gelir.Komple saç dökülmesi , kellik durumu yada etkilenen yama tarzında kel bir alan, kadın tipi saç dökülmelerinde görülmez (erkeklerde ön kısım ve tepedeki saçlar etkilenirken ense kısmında dökülme ve incelme olmaz). Yani kadınlarda yaygın olarak tüm saç tellerinde incelme/dökülme görülebilir. Ama tam saç kaybı ya da ön saç çizgisi kaybı olmaz.


Kadınlarda saç dökülme sebepleri arasında genetik yatkınlık, otoimmünite, menapoza bağlı hormonal dalgalanmalar ve değişiklikler, doğum sonrası dönem, ağır diyet uygulamaları, doğum kontrol haplarının kesilmesi gibi pek çok sebep sayılabilir. Demir eksikliği anemisinden tiroid hastalıklarına kadar pek çok hastalık ve neden arasında saç stili değişimi için alınan sık kuaförlük hizmetleri de saçlarda dökülme nedeni olabilir. Bu sebeplerin bilinmesi, tedavi şemasının belirlenmesinde önemlidir.
Kadın tipi dökülmelerde uygulanacak tedaviler arasında, erkek tipi dökülmelerde uygulanan saç ekim yöntemleri sayılabilir.Bunları genel olarak 2 kategoride ele alabiliriz. İlki, daha önceleri sıklıkla uyguladığımız, kıl foliküllerinin bir deri adası şeklinde kesilen saçlı deriden alınmasını içeren ve operasyon sonrasında iz bırakan FUT yöntemidir.Son yıllarda popularize olan ve hiç iz bırakmayan diğer teknikse, FUE dediğimiz kıl köklerinin tek tek çıkarıldığı, kesi yapılmayan, dikiş atılmadan ve hastaya ek bir sıkıntı getirmeyen yöntemdir.Bu teknikle birlikte saç ekim sonuçları da çok tatmin edici ve mükemmele yakın sonuçlarla seyretmektedir.Kadınlarda saç dökülmesi yaygın olarak tüm saç derisinde görülür. Ense kısmında dökülme ve incelmenin daha az olduğu durumlarda ise erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da genellikle kıl kökü verici sahası olarak ense kısmı kullanılmaktadır.Yani enseden alınan kıl kökleri daha seyrek olan üst ve tepe kısımlarına nakledilerek buralarda daha sık bir saç görüntüsü sağlanmaktadır.


Kadınlarda, saç dökülmelerinde kullanılan minoxidil etken maddesini içeren spreylerle saçların incelmesini durdurmak ve tepe kısmından saç kalınlaşmasını sağlamak mümkündür. Bu tür spreylerin yaklaşık 4 ay kadar sabah akşam kullanımıyla ciddi bir etki sağlamak olası. Otoimmün hastalıklarda tedavi olarak doktor kontrolünde steroidler kullanılabilir ve saç dökülmeleri azaltılabilir.Lazer ışık tedavisi ile sürpriz sonuçlar alınabilmektedir. Kırmızı LED (light emitting diode ) ışık tedavilerinde saç foliküllerine giden kanlanma artırılarak saç köklerini canlandırmak da olası görünmekte. Androjenik hormonların artış görüldüğü rahatsızlıklarda ,polikistik over sendromu gibi durumlarda anti androjen ilaçların kullanımı erkeklik hormonlarını bloke ederek, kadınlarda saç dökülmelerini azaltmaktadır.Bunlara ek olarak son yıllarda populer hale gelen PRP tedavisi ve mezoterapi uygulamaları ile de sürpriz sonuçlar alınabilir ve saçlarda ani ve kalıcı bir iyileşme sağlanabilir.Bu tür uygulamaların esas sıkıntısı , sonuçları hakkında bilimsel verilere sahip değiliz ve her uygulanan hastada farklı sonuçlar elde edilebilmekte.Yani tedavide bir standart henüz oluşturulamamış.


Sonuç olarak saç ekimi , saçları dökülmekte olan kadınlarda halen bir tedavi seçeneği olmakla birlikte , ense kısmındaki kıllarda incelme ve dökülme olmaması koşulu şarttır. Ayrıca otoimmun hastalıklara bağlı kadın saç dökülmelerinde saç ekimi tercih edilmemelidir.


Tüm bu bilgilerin ışığında yapılması gereken, kadında saç dökülmelerine yol açan sebepleri ortaya çıkarabilecek dikkatli bir fizik muayene ve hikaye alınması, kan tetkikleri ile hastanın taranması ve hasta için sebebe yönelik bir tedavi şemasının oluşturulmasıdır..
 

Nilay-DAF

Öğrenci
Katılım
16 Mart 2014
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ben özellikle Fue yöntemini düşünmüştüm saç problemim için. verdiğin bilgiler çok yardımcı oldu tesekkurler. ayrıca ekstra bilgi isterseniz söyle bir sey buldum belki yardımcı olur size de.
 

aliciafrnc

Öğrenci
Katılım
4 Ekim 2016
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
45
Selam, Ben saç ekimi için Mega Hair Trans da Gülten Ünveren hanımefendiye ekim yaptırdım. Herşey çok güzel geçti. İlk sadece erkeklere saç ekimi yapılıyor diye bilirdim. fakat bayanlara da oluyormuş. Hiç düşünmeden ekim yaptırmaya karar verdim. Ve İstanbulda Mega Hair Transda Gülten Hanımı buldum. Mükemmel bir hanımefendi. Bayanlara tavsiye ederim. Fue tekniğiyle saç ekimim yapıldı. Hiçde acı olmuyor ne işlem yapılırken nede daha sonrasında. Gülten Hanımın elide hafifmiş onuda anladım tabi. :) Kendisi çok bilgili bir hanımefendi kendinizi ona teslime derken hiç terettüt etmiyorsunuz. Şahsen ben öyle yaptım. Bence farklı yerlere yaptırmadan önce Gülten Hanımla görüşün derim. İnanın bilgisiyle ve cana yakınlığıyla sizide etkileyecektir... Şuan beklemekteyim bakalım en yakında saçlarıma kavuşacağım :)


Bakın ekim yapılırken hallerimde burada :)
 

Ekli dosyalar

  • 14481915_606461816192968_4270268782091813057_o.jpg
    14481915_606461816192968_4270268782091813057_o.jpg
    72.2 KB · Görüntüleme: 647
  • 14481984_606462419526241_73316015585094354_o.jpg
    14481984_606462419526241_73316015585094354_o.jpg
    122.5 KB · Görüntüleme: 557

marta88

Öğrenci
Katılım
22 Haziran 2015
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Doğum kontrol hapı şampuana katılır mı ?
Ne kadar doğru bir bilgidir bilmiyorum ama bu konuyu doğrusunu öğrenmek için özellikle açıyorum.Doğum kontrol hapının ezerek şampuana karıştırıldığında saç dökülmesini önlediği saçı gürleştiğini söyleyen hanımlar var..Ancak internette araştırdım bir şehir efsanesi gibi bu bilgi herkeste var lakin denemeye cesaret edemeyen hanımlar var..Bazı bayanlar denediğini sonuç aldığını söylerken bazı bayanlar ise denemeye cesaret edemiyor ve muallakta kalıyor...Ama içiniz rahat olsun kullananların dediğine göre bir zararı olmuyormuş kullananların bir kısmı fayda gördğünü saçlarının çoklaştığını söylüyor diğer bir kısmı ise ne fayda ne zararı oldu diyor..Bir zararı olmadığına göre denemekte fayda var diye düşündüm ve nasıl yapıldığını anlatmaya geçelim..

Doğum kontrol hapı şampuana nasıl karıştırılır ?
Yaklaşık bir tablet yani 10 adet doğum kontrol hapını ezerek yaklaşık 400 ml şampuana karıştırıyorsunuz ve saçınızı hergün onunla yıkıyorsunuz işlem bu kadar deneyenler,tecrübeleriniz yorum olarak paylaşırsa bu sorunun cevabını öğrenmiş oluruz..Değerli yorumlarınızı bekliyoruz...
 
Katılım
14 Ağustos 2014
Mesajlar
803
Reaksiyon puanı
227
Puanları
43
Yaş
32
Saç dökülmesi kadınlarda çok gergin saç bağladığında kulak üstü tarafından döküldüğünü duygum.
 

cansum34

Öğrenci
Katılım
12 Mart 2017
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Saç ekimi çok acıttığı için bir bayan olarak sıcak bakmıyorum . (
 

ozgec888

Öğrenci
Katılım
9 Nisan 2017
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba ödemelerde kolaylıklar oluyor mu saç ekimlerinde? Bende araştırıyorum ama ödeme konusunda kafamda deli sorular var, peşin ödeme yapmam çok zor.
 

savaszer

Öğrenci
Katılım
13 Ağustos 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba ben ocak ayında saç ekimimi Mega Hair Trans'da Gülten Ünveren Hanıma yaptırdım. Toplamda 3500 grafts ekildi ve fue yöntemi ile yapıldı ekimim. Ekim yapılan ortam çok temizdi benim için en önemli şeyde temizliktir. İstediğim gibide temiz hijyenik bir ortamda oldu ekimim. Toplam 8 saat kadar sürdü operasyonum. Gülten hanımda ekibide bu süreçte çok güler yüzlü davrandılar bana. Sorduğum her soruya çok net cevap verdiler. Kafamda herhangi bir soru işareti kalmadan girdim ekime. Sonuçtanda ekimden de çok memnunum. İyiki Mega Hair Trans'ı tercih etmişim. Arada gidip saçlarıma prp yaptırıyorum ve ilk günkü gibi tüm ekip çok ilgili davranıyor. Hastaya çok değer veriyorlar buda beni ayrıca mutlu ediyor. Ekim yaptırmak isteyen herkese Mega Hair Trans'ı öneririm ben. Çok rahat bir ekim geçireceğinizden hiç kuşkunuz olmasın.
 

ilkerhincal

Öğrenci
Katılım
20 Ağustos 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba ben Avusturya’dan geldim İstanbula saç ekimimi Gülten Ünveren hanım yaptı daha öncesinde babam ekim yaptırmıştı Gülten hanıma çok memnun kaldı bende o yüzden Gülten hanımı tercih ettim. Profesyonel çalışan bir ekipleri var 22 senelik tecrübesiyle saç ekimi yaptırmak isteyen herkese Gülten Ünveren hanımı tavsiye ederim. Babamın ve benim fotoğraflarımız aşağıdaki linktedir bakabilirsiniz…

https://i.hizliresim.com/AkXajq.jpg

https://i.hizliresim.com/0Bpd3L.jpg
 

cemalkra

Öğrenci
Katılım
28 Ağustos 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
49
merhaba ben 33 yaşındayım ve dökülen saçlarımdan dolayı çok rahatsızdım. Bu durum hayatımı etkiliyordu tabi yaşımı neredeyse 10 yaş fazla gösteriyordu diyebilirim :) Saç ekimi yaptırmaya karar verdim ve araştırdım www.megahairtrans.com sitesine denk geldim. Yapılan yorumları resimleri gördüm ve inceledim. Bir cesaretle Gülten Ünveren hanımı aradım. Kendisi bana çok güven verdi ertesi gün kalktım istanbul’a gittim Gülten hanım beni çok iyi karşıladı saç analizimi yaptı ve sonuçlar güzel gelince ertesi gün saç ekimimi yaptı ve şuan 5. ayımdayım kendimde büyük bir değişim oldu adeta kendime olan güvenim geri gelmişti bir saç insanı bu kadar etkilermi deseler inanın insanı gösteren saçmış derim :) benim gibi saç ektirmek isteyen arkadaşlara Gülten Ünveren hanımı tavsiye ederim büyük değişimi sizde yaşayın derim.
 

tolgahanbyrk

Öğrenci
Katılım
5 Eylül 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba ben 5 ay önce Mega Hair Trans’da saç ekimi yaptırdım ve gerçekten saçlarım çıkmaya başladı kendimdeki değişime inanamıyorum. :) iyiki Gülten Ünveren hanımla tanışmışım işinde uzman ve güler yüzü ile tam bir profesyonel çalışıyor emeği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Saç ekimi yaptırmak isteyen herkese de tavsiye ederim.
 

nailest

Öğrenci
Katılım
9 Ekim 2017
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
35
Kadınlarda Saç Dökülmesi
Saç Ekimi Ve Bir Tabu Hakkında Gerçekler.


Saç dökülmesi tüm dünyada milyonlarca kadını etkilemektedir . Fakat kadınlar genellikle bu konudan bahsetmez ya da konuşmak istemezler. Meseleyi tamamen erkek odaklı bir problem olarak görmeleri , bu konuda son yıllarda yapılan önemli tedavileri, heyecan verici gelişmeleri ve yenilikleri de gözden kaçırmalarına yol açıyor. Genellikle kadınlar kendi aralarında “her şeyi” konuşsalar da laf dönüp dolaşıp bir türlü saç dökülmelerine ve incelmesine gelmez. Yani ortada bir “soru sormama ve konuyu konuşmama/derdini anlatmama” , bir saklama ve reddediş durumu vardır.
Kadınların yaklaşık %15 i hayatları boyunca bir dönem saç dökülmesinden ve incelmelerinden şikayetçidir.Bu oran son yıllarda artmaktadır. Çünkü kalıcı düzleştirici saç uygulamaları (brezilya ve Japon fönleri gibi ), günlük saç fönleri, hormonal tedaviler , saç rengi açma veya koyulaştırma işlemleri gibi uygulamalar saçların doğal dokunuşunu , karakterini ve sitilini bozabilmekte ve saçlara zarar verebilmektedir.Tüm bu duruma rağmen kadınların büyük bir çoğunluğu saç dökülmesini bir erkek problemi olarak görür ve tabu gibi konuşmaktan bile çekinir. Değişik saç stilleriyle dökülme ve kayıp alanları örtmeye çalışır.
Kadınlarda en sık görülen dökülme şekli “androjenetik alopesi” yani erkek tipi dökülmedir. Bu tür dökülmelerde tipik olarak üst kısımlarda ve saç ön çizgisinde yer alan saçlarda incelme göze çarpar. Bu durum tüm kadın nüfusun yaklaşık olarak 1/3 ünü etkiler ve menapoz sonrasında daha etkili bir hale gelir.Komple saç dökülmesi , kellik durumu yada etkilenen yama tarzında kel bir alan, kadın tipi saç dökülmelerinde görülmez (erkeklerde ön kısım ve tepedeki saçlar etkilenirken ense kısmında dökülme ve incelme olmaz). Yani kadınlarda yaygın olarak tüm saç tellerinde incelme/dökülme görülebilir. Ama tam saç kaybı ya da ön saç çizgisi kaybı olmaz.


Kadınlarda saç dökülme sebepleri arasında genetik yatkınlık, otoimmünite, menapoza bağlı hormonal dalgalanmalar ve değişiklikler, doğum sonrası dönem, ağır diyet uygulamaları, doğum kontrol haplarının kesilmesi gibi pek çok sebep sayılabilir. Demir eksikliği anemisinden tiroid hastalıklarına kadar pek çok hastalık ve neden arasında saç stili değişimi için alınan sık kuaförlük hizmetleri de saçlarda dökülme nedeni olabilir. Bu sebeplerin bilinmesi, tedavi şemasının belirlenmesinde önemlidir.
Kadın tipi dökülmelerde uygulanacak tedaviler arasında, erkek tipi dökülmelerde uygulanan saç ekim yöntemleri sayılabilir.Bunları genel olarak 2 kategoride ele alabiliriz. İlki, daha önceleri sıklıkla uyguladığımız, kıl foliküllerinin bir deri adası şeklinde kesilen saçlı deriden alınmasını içeren ve operasyon sonrasında iz bırakan FUT yöntemidir.Son yıllarda popularize olan ve hiç iz bırakmayan diğer teknikse, FUE dediğimiz kıl köklerinin tek tek çıkarıldığı, kesi yapılmayan, dikiş atılmadan ve hastaya ek bir sıkıntı getirmeyen yöntemdir.Bu teknikle birlikte saç ekim sonuçları da çok tatmin edici ve mükemmele yakın sonuçlarla seyretmektedir.Kadınlarda saç dökülmesi yaygın olarak tüm saç derisinde görülür. Ense kısmında dökülme ve incelmenin daha az olduğu durumlarda ise erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da genellikle kıl kökü verici sahası olarak ense kısmı kullanılmaktadır.Yani enseden alınan kıl kökleri daha seyrek olan üst ve tepe kısımlarına nakledilerek buralarda daha sık bir saç görüntüsü sağlanmaktadır.


Kadınlarda, saç dökülmelerinde kullanılan minoxidil etken maddesini içeren spreylerle saçların incelmesini durdurmak ve tepe kısmından saç kalınlaşmasını sağlamak mümkündür. Bu tür spreylerin yaklaşık 4 ay kadar sabah akşam kullanımıyla ciddi bir etki sağlamak olası. Otoimmün hastalıklarda tedavi olarak doktor kontrolünde steroidler kullanılabilir ve saç dökülmeleri azaltılabilir.Lazer ışık tedavisi ile sürpriz sonuçlar alınabilmektedir. Kırmızı LED (light emitting diode ) ışık tedavilerinde saç foliküllerine giden kanlanma artırılarak saç köklerini canlandırmak da olası görünmekte. Androjenik hormonların artış görüldüğü rahatsızlıklarda ,polikistik over sendromu gibi durumlarda anti androjen ilaçların kullanımı erkeklik hormonlarını bloke ederek, kadınlarda saç dökülmelerini azaltmaktadır.Bunlara ek olarak son yıllarda populer hale gelen PRP tedavisi ve mezoterapi uygulamaları ile de sürpriz sonuçlar alınabilir ve saçlarda ani ve kalıcı bir iyileşme sağlanabilir.Bu tür uygulamaların esas sıkıntısı , sonuçları hakkında bilimsel verilere sahip değiliz ve her uygulanan hastada farklı sonuçlar elde edilebilmekte.Yani tedavide bir standart henüz oluşturulamamış.


Sonuç olarak saç ekimi , saçları dökülmekte olan kadınlarda halen bir tedavi seçeneği olmakla birlikte , ense kısmındaki kıllarda incelme ve dökülme olmaması koşulu şarttır. Ayrıca otoimmun hastalıklara bağlı kadın saç dökülmelerinde saç ekimi tercih edilmemelidir.


Tüm bu bilgilerin ışığında yapılması gereken, kadında saç dökülmelerine yol açan sebepleri ortaya çıkarabilecek dikkatli bir fizik muayene ve hikaye alınması, kan tetkikleri ile hastanın taranması ve hasta için sebebe yönelik bir tedavi şemasının oluşturulmasıdır..
Kadınlarda genetik dökülme denilen bir sorunda vardır. Erkekler gibi kadınlarda genetik dökülmeler sonucu saç kaybı yaşayabilirler.
 

rkocak432

Öğrenci
Katılım
5 Aralık 2018
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
31
Saç ekimi çok acıttığı için bir bayan olarak sıcak bakmıyorum . (

saçlarım çok tahrip olmuştu ve çalıştığım ortam çok stresli o yüzden saçlarım dökülüyordu bir çok saç dökülmeyi engelleyici şampuan kullandım hiç biri fayda etmedi üstüne üstelik kimyasal olduğu için saçım daha berbat bir durum almıştı evde keratin bakımı yapılabiliyormuş nasıl yapıldığına baktım ve keratin almaya karar verdim bir çok firma var saf keratin satıyoruz diye içinde kimyasal bulunduran bunlara dikkat etmeniz gerekiyor sonuçta o kadar para veriyorsunuz yengemin tavsiyesi ile intense keratinin evde saç bakım seti varmış içinde onarıcı, dökülmeyi engelleyici, besleyici gibi ben denemek amaçlı aldım gerçekten dökülmeyi engelledi artık saçlarım daha bakımlı gür ve güçlü tavsiye ederim
 

Son mesajlar

Üst