İstiklal Marşı Törenine Geç Kalmak

Bu konuyu okuyanlar

abdulkadirselim

Öğrenci
Katılım
22 Nisan 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Bu gün okulda kötü bir durum yaşadım/yaşadık.Yaklaşık 20-25 kişi arası bir grup istiklal marşı törenine geç kalmıştık.Aralarında ben de vardım müdür ve beden öğrt. bizlere 2 defa istiklal marşı okutup orada baya bi beklettiler ve sonuç olarak yok yazıldık.Geç kağıdı almak için müdür yard. odasına gittik ve ona yok yazılacak mıyız sorusuna evet yarım gün yazılacaksınız yapacak bişey yok gibi bir şeyler söyledi.Ben ve çoğu arkadaşım sinirlenip çıktık odadan ve ben derse girmeden eve döndüm.Hemen babama mesaj olarak Çocuğunuz sabah okula gelmiş ancak izni olmadan okulu terk etmiştir.Mesaj bu benim burada sormak istediğim şeyler var.
1-istiklal marşı törenine geç kaldığımız için bize istiklal marşı okutmaları doğru mu?İstiklal marşına geç kaldık tamam biliyorum ancak bunu ben bilerek yapmadım.Tamam okuyalım milli marşımız okumamızda sakınca yok ancak bize 2 defa istiklal marşı okutmaları ve müdürün bunlar geç kalsın gibi şeyler demesi doğru mu?
2-Okulu terk etmek için disiplin uygulanır mı?
3-Ve bu konu hakkında dilekçe yazıp versem benim için faydalı olur mu?
 

Özgür Ç..

Müdavim
Katılım
18 Eylül 2018
Mesajlar
6,136
Reaksiyon puanı
6,466
Puanları
113
Dilekçe gönderseniz bile hayatınızda hiç bir değişiklik olmiyacaktır çokta takmıyacaklardır onun için aynı düzende devam edeceksiniz.
 

Özgür Ç..

Müdavim
Katılım
18 Eylül 2018
Mesajlar
6,136
Reaksiyon puanı
6,466
Puanları
113
Siz dilekçe verdiğiniz zaman işlenmez bile hadi işlendi diyelim buda hocalara eksi olarak gider hoca da size ders içi eksi olarak gider bakmışsın sınıf da kalmışsınız onun için bir gün tatil yaptığınla geçin daha iyi.
 

Elbruz46

Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
İstiklâl marşlarına ve diğer törenlere katılmamak suç. Katılmamayı alışkanlık haline getirmek ağır disiplin suçu.

Okula gelmemek suç değil. Okula geldikten sonra okulu izinsiz terketmek disiplin suçu.

Eğer hakkınızda tutanak tutulmuş ise ve daha önce bir suçunuz olmamış ise sadece uyarilirsiniz.

Dilekçe yazacağınız bir durum yok altı üstü yarım gün yok yazildiniz.
 

Dora

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
5,728
Reaksiyon puanı
9,728
Puanları
113
Yaş
30
Kaçıncı sınıf olduğunuzu bilmiyorum. Ama;

1- Size iki defa okutmaları doğru bir şeymiş. Bkz. unutamamışsınız. ve Bkz.2 sizi seyreden bazı kişiler de bunu unutamayacak ve eminim ki törene sebep her ne olursa olsun geç kalmayacaklardır.
2 - Disiplin uygulanmaz elbette ama öğretmenleriniz konu hakkında tutanak tutabilir. Daha büyük bir şey yaptığınızda bunlar karşınıza çıkabilir.
3 - Dilekçe vermen resmi bir fark getirmez elbette, öğretmenlerinin bir nebze ilgini alırsın. Eğer eğitim hayatına değer veriyorsan neden yazmayasın? Mağduriyetini dile getirmekten korkma.
 

Emir Timur

Doçent
Katılım
24 Şubat 2017
Mesajlar
989
Reaksiyon puanı
445
Puanları
83
İstiklal Marşı'na katılmamak bir disiplin suçudur. Size hafif bir ceza vermişler, sevinmeniz gerek. Bu kadar nazlı ya da kibirli olmayın, hatanızı bilin, kabul edin ve özür dileyin; ayrıca mazeretinizi de bildirin.

Okuldan kaçmak ikinci bir disiplin suçu, bir de öğretmenlerinize kızmanız ayrıca bir sorun. Yahu büyüklerinize az saygıyı öğrenin, onlar sizin için, size bir şeylerin kıymetini öğretebilmek için maaş alıyorlar; sizi ezmek, kendi diktatörlüğünü kurmak için değil. Bunu da elbette disiplin sağlayarak gerçekleştirebilirler, bunun farkına varın.

Devletimiz sizin için çabalıyor (yeterli ya da yetersiz, tartışılır), siz de bu devletin değerini bilin, borçlu olduğunuzu, bu borcu mümkün olduğunca ödemeniz gerektiğini bilin.
 
Üst