İstanbul'un En Hızlısı Belli Oldu

Bu konuyu okuyanlar

mr_rain

Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Geçtiğimiz haftasonu koşulan 3’üncü ayak yarışıyla tamamlanan İstanbul Ralli Kupası sonucunda Osman Tüter-Burak Akçay, İstanbul’un en hızlısı olduklarını gösterdiler.

411572077298.jpg


İstanbul Otomobil Sporları Kulübü İSOK tarafından VIA/PORT, İstanbul Ticaret Odası, Ford, Fiat, Şişli Belediyesi ve Crowne Plaza İstanbul Asia'nın destekleriyle organize edilen 2011 İstanbul Ralli kupasının üçüncü ve son ayağı 24-25 Aralık tarihlerinde koşuldu.
Üçüncü yarışa aynı puanda başlayan Tüter ve Ağaoğlu arasında yaşanan saniyelerin mücadelesini kazanan ekip Osman Tüter-Burak Akçay oldu. Üç ayak üzerinden koşulan kupanın ilk ayağı 3-4 Aralık tarihlerinde düzenlenmiş ve ilk yarışın galibi Mitsubishi Evo ile yarışan Osman Tüter – Burak Akçay olurken ikinci sırada yine Mitsubishi Evo ile yarışan Hakkı Ağaoğlu – Hakan Uçucu ve üçüncü sırada Özen Özer – Özden Yılmaz yer almıştı. İki çeker kupasının galibi ise Fiat Punto S1600 ile yarışan Berkay Hakkı Şavkay olmuştu. İkinci yarışta Hakkı Ağaoğlu – Hakan Uçucu bu kez birincilik basamağında yer alırken Osman Tüter – Burak Akçay ikinci olmuştu.
Pegasus Racing adına yarışan Berkay Şavkay- Can Hergüner ise üçüncü olarak yarışı tamamlamıştı. 24 Aralık Cumartesi günü VIA/PORT Gençlik Meydanı'ndan üçüncü yarışa saat 18:00'de start alan ekipler pazar günü iki etabı da ikişer kez geçerek finiş için yine VIA/ PORT'a döndüler. Son ayakta tüm sınıf ve klasmanlarda birinciler belli oldu. Cumartesi ağır hava şartları altında yapılan yol keşfinin ardından pazar günü 46 km'lik
Riva ve Cumhuriyet etaplarında koşulan yarışın son kilometrelerine kadar birinci belli olmadı. Yarışın son etabına sadece 2 saniye farkla giren Osman Tüter, atağıyla Hakkı Ağaoğlu'nun önünde yarışı birinci bitirerek kupaya uzanan isim oldu. Üçüncü sırada kupayı Gençler Birincisi olarak tamamlayan ve Mitsubishi Evo ile yarışan Özen Özer- Kaan Özşenler yer aldı. İki çeker klasmanında ilk iki yarışı ikinci tamamlayan Ford Fiesta R2 pilotu Ferhat Tanrıbilir- Burak Koçoğlu ekibi bu kez birinci oldular ve kupanın da birincisi olma hakkını elde ettiler.
2011 İstanbul Ralli Kupası'nı Bayan Pilotlar birincisi olarak tamamlayan isim Simin Bıçakçıoğlu olurken, Bayan Co – Pilotlar birincisi Zeynep Kara oldu.Veteran Kupası birincisi Levent Kantürk olurken Grup H birincisi Murat Güray oldu.

kaynak
 
Üst