Bu konuyu okuyanlar

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113
Apple, yaklaşık üç buçuk ay süren test sürecinin ardından iOS 11'in final sürümünü yayınladı. iOS 11'i destekleyen cihazlar ve iOS 11 ile gelen yenilikler haberimizde.

ios-11-yayinlandi.jpg


Birçok yenilikle gelen iOS 11'in final sürümü bugün itibariyle yayınlandı. Geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 11 Golden Master ile aynı yapı numarasına sahip olan iOS 11 aşağıdaki iOS cihazlara yüklenebilir durumda.

iPhone

iPhone X
iPhone 8
• iPhone 8 Plus
iPhone 7
• iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
• iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone SE
iPhone 5s

iPad

• 12.9-inç iPad Pro (2. Nesil)
• 12.9-inç iPad Pro (1. Nesil)
• 10.5-inç iPad Pro
• 9.7-inç iPad Pro
• iPad Air 2
• iPad Air
• iPad 5. nesil
iPad mini 4
• iPad Mini 3
• iPad Mini 2

iPod touch
• iPod touch 6. nesil

Nasıl yüklenir?
Yukarıdaki iOS cihazlardan birine sahipseniz iOS 11 güncellemesini iTunes üzerinden ya da cihazınızdaki Ayarlar uygulamasının Genel/ Yazılım Güncellemesi bölümünü kullanarak yükleyebilirsiniz.

Not: iOS 11 Golden Master sürümü yüklü cihazlara iOS 11 güncellemesi gelmeyecektir.

iOS 11 ile gelen yenilikler!
Kontrol merkezi

Apple, iOS 10'da Kontrol Merkezi'ni birden çok pencereye bölmüştü. iOS 11'de birleştirilmiş pencereye geri döndü ve Kontrol Merkezi kabarcık stilisimgeleriyle tamamen yeni bir görünüme kavuştu. Ağ seçenekleri ve Apple Müzik kontrolleri için iki üst bölüm, bu bölümün hemen altında ses veparlaklık ayarı bölümleri yer alıyor. En altta ise yön kilidi, rahatsız etme ve diğer seçeneklerin daha küçük simgelerle gösterildiği bir bölüm bulunmakta.

ios-11-konrol-merkezi.jpg


Kontrol Merkezi artık ekranın tamamını kaplıyor. Böylece aynı anda daha fazla simgeye ulaşma imkanı sunuyor. Ayrıca Kontrol Merkezi'ni özelleştirmek mümkün.

Ayarlar uygulamasında, Kontrol Merkezi'nde hangi özelliklere erişmek istediğinizi seçmek için bir bölüm bulunuyor. Buradan örneğin, Düşük Güç Modu ve Apple TV kumandası Kontrol Merkezi'ne eklenebilir. iOS 11 ile birlikte yıllardır beklenen hücresel veri kısayolu Kontrol Merkezi'ne eklendi.

Yeni özelleştirme seçenekleriyle birlikte Kontrol Merkezi genişletilmiş 3D Touch erişimine sahip. Örneğin, Müzik simgesine basılı tuttuğunuzda daha büyük bir oynatma penceresi, şarkı bilgisi ve daha ayrıntılı denetim seçenekleri açılmakta.

Kilit ekranı
Artık kilit ekranında da tüm bildirimlere kolayca ulaşabileceksiniz. Sınıflandırma sayesinde ekranı sola kaydırarak bildirimlerinizi kilit ekranı üzerinde görebiliyorsunuz.

ios-11-kilit-ekrani.jpg


Siri ile ilgili yenilikler
Siri, her iOS güncellemesi ile daha da gelişiyor. Siri, gerçek insan konuşmasına daha yakın olması için tasarlanmış daha gerçekçi erkek ve kadın sesleriyle güncellendi. Apple, Siri'nin yeni ses seçeneklerine daha iyi telaffuz ve daha etkileyici bir ses ile derin öğrenme yeteneği eklediğini söylüyor.

ios-11-mesajlar.jpg


iOS 11'de Siri, tercihleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için cihaz içi öğrenme özelliğini kullanıyor. Kişisel asistanınızın bir sonraki adımda ne yapmanız gerektiğini daha iyi tahmin edebilmesi için ilgi alanlarınız hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlanıyor.

Cihazlar arası Siri senkronizasyonu, Siri'yi daha hızlı bir şekilde daha akıllı hale getirecek yeni bir özellik. Ancak Apple bu işlevi etkinleştirirken gizlilik ilkesini gözetiyor. Paylaşılan verilerin yalnızca cihazlarınız tarafından okunabilmesi için uçtan uca şifreleme mevcut.

iOS 11'de Siri'den İngilizce'yi Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca veİspanyolca çeviri yapmasını isteyebilirsiniz. Apple çeviri dillerini önümüzdeki aylarda genişletmeyi planlıyor.

Siri, sevdiğiniz müzik tarzını öğrenebilir ve size uygun parçaları önerebilir. Ayarlar uygulamasında bulunan yeni Erişilebilirlik seçenekleriyle Siri ile konuşmak yerine yazılı olarak komut verebilirsiniz.

Dosyalar Uygulaması
iOS 11'de iCloud Drive uygulaması yerine Mac'teki Finder uygulamasına benzeyen "Dosyalar" uygulaması geldi. Dosyalar, yerel olarak iPhone veya iPad'de saklanan tüm içeriği, iCloud içeriğini, uygulama içeriğini ve Dropbox, One Drive, Google Drive gibi diğer bulut hizmetlerinde depolanan içeriği barındırıyor.

ios-11-dosyalar.jpg


Dosyalar, bir iOS cihazında depolanan tüm içeriğe hızlı erişim sunar. İçerisinde Finder gibi arama yapılabiliyor. Dosyalar uygulamasında yeni dosyaların tümünü görüntülemek için bir bölüm bulunuyor. Etiketleme, iç içe klasörleme ve favori listesi oluşturma gibi özellikleri var.

Geliştiriciler, uygulamalarını Dosyalar uygulamasına entegre edebiliyorlar. Böylece belgeler, fotoğraflar, videolar ve diğer uygulamalar arasında içerik aktarma işlemleri çok basit hale geliyor. Dosyalar hem iPhone'da hem de iPad'de buluan bir iOS 11 özelliği.

iPad için iOS 11 yenilikleri
iOS 10, iPad'e önemli yenilikler içermeyen bir güncellemeydi. Ancak Apple, iOS 11'de iPad'lere bilgisayar işlevselliği kazandıracak yenilikler getiriyor.

Dock
iPad'deki Dock iOS 11 ile birlikte Mac'teki Dock'a benzer şekildegenişletildi. Daha önce yalnızca giriş ekranında erişilebilen Dock'a artık herhangi bir uygulamadan erişilebilir.

ios-11-ipad-dock.jpg


Yeni Dock ile hangi ekran açık olursa olsun kaydırma hareketiyleuygulamaları açabilir ve uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Favori uygulamalarınızı ekleyebilir, iPad, iPhone ve Mac'inizde son kullandığınız 13 uygulamayı görebilirsiniz.

Dock, çoklu görev için de kullanılabilir. Bir uygulama kullanırken Dock'u açıp daha sonra Dock simgesini yukarı doğru sürüklerseniz yeni bir pencere açılır. Bu pencere hızlı bir görev için kullanılabilir.

Uygulama değiştirici
Yeni geliştirilen Dock, uygulamalar arasında geçiş yapmayı kolaylaştırıyor. Fakat Apple, buna ek olarak iOS 11'de uygulama değiştiriciyi de geliştirdi. Açık olan uygulamaları Slide Over veya Split View görünümlerinde kullanabilirsiniz.

ios-11-ipad-uygulama-degistirici.jpg


Kontrol Merkezi simgeleri uygulama değiştirici ekranının sağındabulunuyor. Böylece iPad kullanıcılarına uygulamalara erişmek ve ayarları tek bir konumdan değiştirmek için akıcı bir yol sunuluyor.

Sürükle ve bırak
Yeni sürükle ve bırak özelliği, metin, bağlantı, fotoğraf, dosya ve daha fazlasının uygulamalar arasında aktarılmasına olanak tanıyor. Bir parmakla sürükleme işlemi başlatılırken, başka bir parmak ile Dock'tan ögenin bırakılabileceği başka bir uygulamayı seçmek mümkün.

ios-11-ipad-surukle-birak.jpg


Sürükle ve bırak özelliği, iPad'in ekranında özellikle bölünmüş görünümdeaçık olan uygulamalar arasında dosya taşımak için çok kullanışlı.

QuickType klavye
iPad'deki klavye artık kaydırma tuşlarını kullanmak zorunda kalmadan numaraları ve simgeleri girmek için flamalar kullanıyor. Tuşların tümünde hem harf hem de sayılar / semboller görüntüleniyor. Tuş üzerindeki harf yerine bir sembol veya sayıyı yazmak için parmağınızı aşağıya doğru hızlıca kaydırılabilirsiniz. Bu özellik 12.9 inç iPad Pro hariç tüm iPad modellerinde mevcut.

ios-11-quicktype.jpg


Apple Pencil
iOS 11 ile Apple Pencil çok daha yetenekli hale geliyor. Artık pdf ya da ekran görüntülerini işaretleyerek notlar alabilirsiniz. Kilit ekranında hızlıca not alabilirsiniz.

ios-11-apple-pencil.jpg


Notlar ve mail uygulamasında kalem ile çizim yaparsanız bu çizime öncelik verilir ve metinler kenara alınır. Belge tarayıcısı ile belgeleri düzenleyebilir ve Apple Pencil ile imzalayabilirsiniz.

ios-11-apple-pencil-2.jpg


Uygulama güncellemeleri
Mesajlar ve Apple Pay

Apple, iOS 10'da Mesajlar uygulamasında önemli yeniliklere imza atmıştı.iMessage App Store uygulamasını getirmişti. iOS 11'de, ilanlara, uygulamalara ve etiketlere erişmeyi kolaylaştırmak üzere tasarlanan metin girişinin altında yeni bir uygulama çekmecesi bulunmakta.

8192017123959.jpg


iOS 11 ile birlikte mesajlar iCloud'da saklanabiliyor. iCloud'da depolanan mesajlar, yeni cihazlar da dahil olmak üzere tüm cihazlarda senkronize edilir ve daha az yer kaplarlar. Özellik etkin haldeyken, yalnızca en yeni mesajlar cihazınızda depolanır. Böylece mesajlarınızı yedekleme işlemi daha kısa sürer.

Notlar
Yukarıda bahsettiğimiz gibi Notlar uygulaması, Apple Pencil ile çalışan anlık not seçeneği, basit çizimler ve resimlerle açıklama yapmak için satır içi çizim özelliğine sahip. Notlar uygulaması bir belgeyi algılar, tarar ve belgenin kenarlarını kırpar. Belge düzenlenip kaydedilmeden ve paylaşılmadan önce bozuklukları veya parlamalarını kaldırmak için yeni bir belge tarayıcıya sahip.

ios-11-yazici.jpg


Notlar, el yazınızın tanınması için de yeterince akıllı. El yazısı olan içerikte Spotlight aramalarına olanak tanıyor.

Haritalar
Apple, satın aldığı harita şirketlerinin Teknolojilerini iOS 11'de kullanıyor. iOS 11, seçkin alışveriş merkezlerinin, havaalanlarının kapalı haritalarını destekliyor. Restoranlar, oteller gibi önemli mekanların kat planlarını size sunuyor. Kapalı haritalama teknolojisi şimdilik belirli alışveriş merkezi ve havaalanlarıyla sınırlı.

ios-11-haritalar.jpg


Haritalar, hangi şeritte olmanız gerektiğini söyleyerek ani bir dönüşten kaçınmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış şerit rehberliği özelliğine sahip. Ayrıca bulunduğunuz yolun hız sınırını da görüntülüyor.

ios-11-haritalar-2.jpg


Apple News
Apple'ın iOS 9 ile birlikte getirdiği ama hala ülkemizde kullanıma açılmayan Apple News, gelişmeye devam ediyor. Apple News, Spotlightadlı yeni bir sekmeye sahip. Spotlight, her gün yeni bir konuyu içeriyor ve konuyla alakalı hikayeleri sunuyor.

Apple Müzik
Apple Müzikte artık çalma listelerini arkadaşlarınızla paylaşmanızı ve arkadaşlarınızın çalma listelerini görmenizi sağlayan bir Apple Müzik profilioluşturabilirsiniz.

ios-11-appstore.jpg


Profiliniz Apple Müzik'in "Sizin İçin" bölümünde bulunuyor. Profile dokunduğunuzda takip ettiğiniz arkadaşlarınızın profillerinigörebiliyorsunuz. Profiller herhangi bir sosyal ağda olduğu gibi genel veya özel olarak ayarlanabiliyor.

Kamera
iOS 11 ile canlı fotoğraflarınızı eğlenceli videolara dönüştürebiliyorsunuz. Oluşturduğunuz videoları tarih sırasına göre hem en eskiden en yeniye hem de yeniden eskiye doğru oynatabilirsiniz.

Portre Modunu destekleyen iPhone'lar ( iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus ve iPhone X) için iOS 11 önemli yenilikler getiriyor. Artık görüntü kalitesi ve düşük ışık performansı daha iyi. Portre Modu görüntüleri optik görüntü sabitlemeyi destekliyor. Flaş, Portre Modunda çalışıyor. Ayrıca daha iyi aydınlatma ve filtreler için HDR desteği geliyor.

Bunlan dışında iOS 11'de FaceTime sohbeti sırasında canlı fotoğraf çekebilmek için bir buton bulunuyor.

HEVC ve HEIF
iOS 11 ile birlikte fotoğrafların ve videoların depolanma şekli iPhone'larda ve iPad'lerde daha az alan kaplaması için değişiyor. Apple, videolar için HEVC formatını getiriyor. Böylece videolar 2 kat daha iyi sıkıştırılabiliyor. JPEG resim formatı yerine de HEIF (Yüksek Verimli Görüntü Biçimi) geliyor.

Fotoğraflar ve videolar yeni formatlar sayesinde iCloud'da daha az alan kaplasa da iOS cihazlarından gönderilen fotoğraf ve videolar diğer cihazlara uyumlu olmaya devam edecek. Bu yeni formatlar, Apple'ın A9 ve üstü çiplerine (iPhone SE ve iPhone 6S üstü cihazlar) sahip cihazlarda kullanılabilecek.

Safari
Safari, web sitelerinin reklamları size göstermek amacıyla sizi birden fazla sitede izlemesini önlemek için tasarlanmış yeni bir özelliğe sahip. Gördüğünüz reklamları azaltmıyor. Ancak reklam verenlerin tarama yaptıklarınızla ilgili verileri toplamasını zorlaştırıyor.

Safari, Siri'nin web tarama tercihleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmesine, kişisel asistanınızın yazdıklarınızı daha iyi tahmin etmesineizin veriyor.

Sağlık
iOS 11'de, Sağlık uygulamasında toplanan veriler iCloud'a yüklenebiliyor. Böylece birden çok cihazdan erişilebilir hale geliyor.

Diğer iOS 11 Özellikleri
Rahatsız etme

Rahatsız Etme, bir araba ile iPhone bağlantısı sağlandığında iPhone'daki tüm gelen bildirimleri kapatıyor.

Ana ekranda video kaydı
Denetim Merkezi'ne ekran için kayıt özelliği ekleyebilir ve böylece bulunduğunuz ekranın video kaydını kolayca alabilirsiniz. Kayıt tuşuna bastığınızda ekranın üzerindeki mavi bildirim çubuğu kayıt işleminin başladığını gösteriyor. Kaydı sonlandırmak istediğinizde tek yapmanız gereken bu mavi çubuğa dokunmak.

ios-11-ekran-videosu.jpg


Tek elle kullanılabilen klavye
iPhone modelleri boyutu ve ekranı büyüdükçe iOS klavyesini kullanmak da gerçekten zorlaştı. iPhone 5'te klavye tek elle klavye kullanılabilirken, iPhone 6 ve sonrasında bunu yapmak zorlaştı. iOS 11 tek elle klavye kullanma imkanı sunuyor. Bunun için tek yapmanız gereken klavye üzerindeki dünya simgesini basmak ve kullandığınız elinize göre sağ veya sol tarafta bulunan klavye arayüzüne dokunmak.

ios-11-klavye.jpg


Otomatik kurulum
iOS 11'de, yeni satın aldığınız bir iPad veya iPhone'u sahip olduğunuz biriOS cihazına veya Mac'e yaklaştırarak hızlıca kurulum işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Böylece daha önceki iOS cihazınızda kullandığınız bütün ayarları almış olursunuz.

Yenilenen App Store
App Store, tamamen elden geçirildiğinden iOS 11'de tamamen farklı görünüyor. oyunlar ve Uygulamalar kendi bölümlerine ayrılmış durumda. Yeni uygulama içeriğini her gün görmek için tasarlanmış yeni "Bugün"bölümü bulunuyor.

ios-11-appstore-2.jpg


Uygulama önerisi için geliştiricilerle yapılan röportajlar, uygulama eğitimleri ve diğer pek çok şey ile birlikte Günün Uygulaması ve Günün Oyunu bölümleri bulunuyor.

Gizli Özellikler
- Kullanılmayan Uygulamalar

Ayarlar uygulamasında, bir süredir kullanılmayan uygulamaları otomatik olarak kaldıran yeni bir seçenek var.

- Birleştirilmiş Siri ve arama ayarları
Ayarlar uygulamasında Siri ve Arama için artık daha mantıklı bir düzen içeren tek bir sekme bulunuyor.

ios-11-siri.jpg


- Yeni depolama yönetimi
"Depolama Alanı ve iCloud Kullanımı" sekmesi artık yalnızca depolama alanını içermiyor.
Bir cihazda bulunan depolama alanının bir bakışta görünümü ile birlikte depolama alanını iyileştirme önerilerini de içeriyor.

ios-11-depolama.jpg


- Hesaplar ve şifreler
Ayarlarda Hesaplar ve Parolalar adında yeni bir kategori açıldı. Burada yapacağınız doğrulamanın ardından iCould ve e-posta hesaplarının şifrelerine kolayca ulaşabilirsiniz.

- Safari Ayarları
Ayarlar uygulamasında Safari için ek gizlilik seçenekleri mevcut. Yeni bir iOS 11 özelliği olan "Siteler Arası İzlemeyi Önlemeye Çalış" seçeneği var.

- Acil Arama
Emergency SOS özelliği iOS 11'deki yeni bölümlerden biri. Bu seçeneği aktif ettiğinizde, eğer güç tuşuna 5 kez hızlı hızlı basarsanız acil servise bağlanılıyor ve ilgili birimlere konumunuz gönderiliyor.

ios-11-acil-arama.jpg


-Kamera için QR tarayıcı
iOS 11 ile birlikte kamera, QR kodları otomatik olarak tarayabiliyor. İlgili uygulamaları açmadan sadece kamera yazılımı üzerinden QR kod okutabiliyorsunuz.

ios-11-kamera.jpg


- Şifreleri otomatik doldurma
Üçüncü parti uygulamalar için şifreleri otomatik doldurma seçenekleri geliyor.

- AirPod ayarları ve sonraki parça
AirPods, sol ve sağ AirPod için ayrı ayrı çift dokunarak özelleştirilebiliyor. Örneğin birisi Siri'ye erişmek için ayarlanabilirken, diğeri bir sonraki parçayı çalmaya ayarlanabiliyor.

ios-11-airpods.jpg


- Yüklemeler için otomatik duraklatma
Fotoğraf senkronizasyonu ve benzeri diğer güncellemeler, pil ömrü az olduğunda otomatik olarak duraklatılıyor.

- Akıllı Ters Çevirme
Ayarlar uygulamasının Erişilebilirlik bölümündeki Erişilebilirlik> Ekran Kolaylıkları> Renkleri Tersine Çevir altında bulunan "Akıllı Tersine Çevir"seçeneğini aktif ettiğinizde, görüntülerin, ortamın ve bazı uygulamaların haricinde ekranın renklerini tersine çevirir. Kullanıcıların beklediği Karanlık Moda oldukça benziyor.

ios-11-karanlik-mod.jpg


- WiFi şifre paylaşımı
Bir kablosuz ağa ait bir şifrenin kayıtlı olduğu iOS cihazını iOS 11 yüklü başka bir cihaza yaklaştırılarak WiFi şifresi paylaşılabilir.

ios-11-wifi-sifre-paylasimi-1505817825.jpg


Video sesi ayarı
- Bir videoyu izlerken sesini ayarlamak istediğinizde iOS ses seviyesi kaydırma çubuğu artık ekranı engellemiyor. Sağ üst üst köşede küçük bir alanda görünüyor.

ios-11-ses-denetimi.jpg


- Konum Hizmetleri
"Uygulamayı Kullanırken" konum hizmetleri ayarı artık tüm uygulamalar için kullanılabilir.

- iOS 11 ile ayrıca birçok duvar kağıdı ve iPhone 8 Plus ve iPhone X'e özel Portre Aydınlatma Modu geliyor. iPhone X için hareketli emojiler de iOS 11'in özellikleri arasında.

iOS 11 yayınlandı! - ShiftDelete.Net
 

Durmuşkandemir

Müdavim
Katılım
19 Mart 2017
Mesajlar
3,942
Reaksiyon puanı
1,098
Puanları
113
Yaş
32
Abi note 4 de güncelleme gelirmi yok g5 ne zaman güncelleme alacam note 5 Yen'i güncellemeyi ne zaman alır acaba root atsam mı :) Diye sorulara ne gerek var işte sana gül gibi ıos al iPhone 8 bak keyfine güncelleme konusunda
 

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113
Abi note 4 de güncelleme gelirmi yok g5 ne zaman güncelleme alacam note 5 Yen'i güncellemeyi ne zaman alır acaba root atsam mı :) Diye sorulara ne gerek var işte sana gül gibi ıos al iPhone 8 bak keyfine güncelleme konusunda

Videodaki ses ayarı çok iyi artık videonun ortasında değil sağ üstte görünecek
 

BJKolik

Dekan
Katılım
31 Aralık 2016
Mesajlar
6,419
Reaksiyon puanı
6,757
Puanları
113
Güncellemeyi kontrol ettim hemen gelmiş İOS 11. 2,04 GB büyüklüğünde. Hayırlı olsun bakalım. ( En kısa zamanda yükleyeceğim)
 

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113
5s'e yükledim karıştırmam lazım :D
 

TechnoYoung

Profesör
Katılım
29 Mayıs 2014
Mesajlar
3,983
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
Bir arkadaş için soruyorum güncelleme yapanlar cihazınızı kastırıyor mu ? Yapmalı mıyız yoksa biraz daha beklesek daha mı iyi olur ? Sorun filan deneyimleyen ya da yok şimdi geçsende farketmez diyen var mı deneiymlerinizi bekliyorum .
 

McSwindler

Doçent
Katılım
2 Aralık 2014
Mesajlar
980
Reaksiyon puanı
97
Puanları
28
Kastırma yok ama temiz kurulum yapmazsa batarya berbat bir hal alıyor.
 

YED

Asistan
Katılım
25 Ağustos 2016
Mesajlar
238
Reaksiyon puanı
31
Puanları
28
Yaş
24
Arkadaşlar İPhone 7 kullanıyorum İOS 11 güncellemesi geldi fakat hata ve sorun olmasından korkuyorum o yüzden bir kaç gün beklemeyi düşünüyorum indirip yükleyen arkadaşlar bu konu altına görüşlerini yazarsa bana ve benim gibi arkadaşlara da yardımcı olmuş olurlar şimdiden teşekkürler iyi geceler.
 

BJKolik

Dekan
Katılım
31 Aralık 2016
Mesajlar
6,419
Reaksiyon puanı
6,757
Puanları
113
Arkadaşlar İPhone 7 kullanıyorum İOS 11 güncellemesi geldi fakat hata ve sorun olmasından korkuyorum o yüzden bir kaç gün beklemeyi düşünüyorum indirip yükleyen arkadaşlar bu konu altına görüşlerini yazarsa ben ve benim gibi arkadaşlara da yardımcı olmuş olurlar şimdiden teşekkürler iyi geceler.
Forumda taratırsanız sorduğunuz sorular ile ilgili başka bir konu mevcut, yükleyen arkadaşlar var takip edebilirsiniz oradan da. Ben yarın yükleyeceğim İOS 11' i.
 

Durmuşkandemir

Müdavim
Katılım
19 Mart 2017
Mesajlar
3,942
Reaksiyon puanı
1,098
Puanları
113
Yaş
32
Kastırma yok ama temiz kurulum yapmazsa batarya berbat bir hal alıyor.
Bu temiz kurulum hikayesinden kasıt nedir ben çok duyuyorum ama anlamadım ne faydası var nasıl birşey
Bir arkadaş için soruyorum güncelleme yapanlar cihazınızı kastırıyor mu ? Yapmalı mıyız yoksa biraz daha beklesek daha mı iyi olur ? Sorun filan deneyimleyen ya da yok şimdi geçsende farketmez diyen var mı deneiymlerinizi bekliyorum .
benim indirme işlemi tamamlandı ama şuan da cihazla işim olduğu için daha sonra güncelleme seçeneğine ayarladım büyük ihtimal akşam şarja takınca sabaha yüklemiş olur
 

McSwindler

Doçent
Katılım
2 Aralık 2014
Mesajlar
980
Reaksiyon puanı
97
Puanları
28
Bu temiz kurulum hikayesinden kasıt nedir ben çok duyuyorum ama anlamadım ne faydası var nasıl birşey

benim indirme işlemi tamamlandı ama şuan da cihazla işim olduğu için daha sonra güncelleme seçeneğine ayarladım büyük ihtimal akşam şarja takınca sabaha yüklemiş olur

Üstte cevapladım
 

YED

Asistan
Katılım
25 Ağustos 2016
Mesajlar
238
Reaksiyon puanı
31
Puanları
28
Yaş
24
Forumda taratırsanız sorduğunuz sorular ile ilgili başka bir konu mevcut, yükleyen arkadaşlar var takip edebilirsiniz oradan da. Ben yarın yükleyeceğim İOS 11' i.
Teşekkürler hocam
 

Durmuşkandemir

Müdavim
Katılım
19 Mart 2017
Mesajlar
3,942
Reaksiyon puanı
1,098
Puanları
113
Yaş
32
Yapmazsanız koca bir 7 plusun bataryası 6 saatte biter, wifi 10 dk da bir bozulur, kastırır ve kilitlenir
Vayyy be demek durum bu kadar vahim :) neyse ben ıos 6 dan buyana yaptığım kılasiği bozmayım telden yüklemeye devam neyseki 7 plus telefonum yok :D ya bu kadar sıkıntılı olsa düşünüyorum da apple bu otomatik güncelleme özelliğini neden kaldırmıyor ki ;)
 

hasanalicelen

Asistan
Katılım
6 Haziran 2015
Mesajlar
266
Reaksiyon puanı
55
Puanları
28
Arkadaşlar İPhone 7 kullanıyorum İOS 11 güncellemesi geldi fakat hata ve sorun olmasından korkuyorum o yüzden bir kaç gün beklemeyi düşünüyorum indirip yükleyen arkadaşlar bu konu altına görüşlerini yazarsa bana ve benim gibi arkadaşlara da yardımcı olmuş olurlar şimdiden teşekkürler iyi geceler.

Ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Şu an bi sorun görünmüyor. Ne gibi bir sorundan korkuyorsunuz.
 

sacramentun

Öğrenci
Cezalı
Katılım
29 Mart 2017
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
9
Puanları
3
Yaş
37
Yaklaşık 1 saat önce yeni iOS 11 güncellemesini yaptım. iTunes üzerinden, temiz ve yedeksiz,bug kalıntısız yeni iphone olarak tanıttım.

1 saattir cihazı kullanıyorum, açıkcası akıyor cihaz. Takılma, bug donma vb şeylerle karşılaşmadım.

Pil kullanımı için henüz bir şey söylemek doğru değil. Cihaz yeni işletim sistemine adapte olana kadar, doldur ve boşalt prensibi ile bataryayı gözlemleyip, bu şekilde yorum belirtmem daha doğru olacaktır.

Genel görünüş itibari ile beğendim, problem yok gibi gözüküyor. En önemlisi, yeni kontrol center'e bayıldım.. Çok kullanışlı olmuş. Bir kaç rütuş ve dokunuşlarla yani Apple Store görünüm değişikliği, messajlarda ki bir kaç değişiklik, rehber, siri, haritalar vb daha akıcı ve hoş hale gelmiş..

Kısacası tavsiye ederim, güncelleyin [emoji4]
 

Facieyup

Öğrenci
Katılım
20 Eylül 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
30
iPhone’um da en çok kullandığım özellik ekranın sol tarafına bastırıp programlar arası geçiş yapma özelliği kaldırılmış şimdi 5s le ne farkı kaldı 6s in
 

EscesC

Öğrenci
Katılım
30 Nisan 2017
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
iPhone 7 Plus iOS 11 nasıl güncelleyebilirim
 

zbtncl

Öğrenci
Katılım
23 Ağustos 2017
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
36
genel olarak iyi ama şöyle bi sorun var sanki; web sitelerinde gezerken sitenin geri tuşu sanki işlev görmüyor bu da ekran küçük de plus modelinde yok diğerlerinde mi var diye kafama takıldı.
 
Üst