Honda civic 1.4 sport pervane sesi

Bu konuyu okuyanlar

muhendisbey

Asistan
Katılım
3 Ağustos 2011
Mesajlar
110
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
merhabalar, 2009 model otomatik honda civic 1.4 sport var benzinli.

benim 2 sorum olacak bilebilecek arkadaşlara istişare amaçlı,
1. aracı bi süre çalıştırmayıp ( mesela 3-5 saat veya akşamdan sabaha) çalıştırdığımda bu arabadaki radyo bölümünün olduğu yerlere yakın bi yerden içerden pervane çarpma sesi geliyor, nasıl diyeyim sanki içerde fan gibi bişi var, içinde dönen pervane gibi bişi çalışmaya başlıyor kontağı çevirir çevirmez, ama çalışırken bi yere sürtünüyor veya çarpıyor gibi, araç ısındığında bir süre sonra geçiyor, bazen 2-3 dk bazen 6-7 dk sonra, arada sırada hiç olmuyor enteresan. bi ara bi ustaya götürdüğümde ön kaputu açıp altta kalan bi parçayı gösterdi ve sanki ondaki gevşeklik sebep oluyor dedi ama uğraşmadı. sizce ne olabilir ?

2. özellikle soğuklarda aracı çok ısınmadan (3-4 dk beklemden) hemen hareket ettirirsem başta biraz vuruntu yapıyor ilk hızlanırken (3-10 km/h hızlarda) sonra yavaştan hızlanıp giderken o da gidiyor, sadece ilk başta bi oluyor, kayboluyor. bunun çaresi nedir, neden olabilir? bu sorunlar için aklı başında birine gidince şikayeti nasıl diyeceğimi de bilemiyorum, çünkü gidene kadar ne pervane çarpma sesi kalıyor ne de vuruntu, sonuç alamıyorum.

teşekkürler, biraz acemice yazdım, sizler kadar anlamıyorum arabadan.
 

PropHeTe

Müdavim
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
4,155
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
2,398
Puanları
113
1.Araç içindeki ısıtma sistemin veya klima kapalı iken de bu durum mevcut mu?
2malum motor soğuk ilk başta onu yapması muhtemel motor ısınınca o sorunda kalmıyor (ben yurtdışında yaşıyorum burada arabayı çalıştırıp hemen yola koyuluyorlar yani Türkiye deki gibi öyle 3-4 dakika bekliyeyim yok ,birde arabayı hep 1.viteste bırakıp gidiyorlar)
 

muhendisbey

Asistan
Katılım
3 Ağustos 2011
Mesajlar
110
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
1. evet ısıtma sistem ve klima kapalıyken yapıyor, ne düşünürsünüz bu konuda ?
2. fakat her araçta yok bu vuruntu, arkadaşım dizel megane 2 var 2006 model, kaç bin km yapmış, eski araç,o bile basıyor gidiyor
 

Hkkaptan

Öğrenci
Katılım
4 Şubat 2019
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Yaş
34
Isitma sogutma sistemi kapaliyken yapmasi tuhaf. Vuruntu icin aklima gelenler buji, kirlenmis boğaz kelebeği, akış metre
 
Üst