Halk Otobüslerinde Ücretsiz Mobil İnternet Dönemi

Bu konuyu okuyanlar

emreiii

Doçent
Katılım
30 Temmuz 2008
Mesajlar
779
Reaksiyon puanı
18
Puanları
0
Mobil iletişim sektörünün önde gelen firmalarından Turkcell, İstanbul Halk Ulaşım AŞ ile birlikte şehir içi toplu taşımacılığında yeni bir uygulamaya imza attı. Uygulamayla Taksim-Bahçeşehir, Taksim-Beylikdüzü ve Bahçeşehir-Bakırköy güzergâhlarındaki çift katlı özel halk otobüslerini kullanan İstanbullulara kablosuz internete ücretsiz bağlanma imkanı sunuluyor.

internet.jpg


Proje kapsamında günde 15 bin yolcu taşınan 76D Taksim-Bahçeşehir, 76-E Taksim-Bahçeşehir expres, 145T Taksim-Beylikdüzü ve E-57 Bahçeşehir-Bakırköy hattında sefer yapan 31 adet çift katlı özel halk otobüsüne Turkcell'in 3G altyapısını kullanan kablosuz modemler yerleştirildi. Adanet'in araç içleri için özel ürettiği modemler 75 yolcu kapasiteli halk otobüslerindeki tüm yolcuların aynı anda internete bağlanmasına olanak tanıyor. Turkcell'in kapsama gücü sayesinde de yaklaşık 50 kilometrelik hat boyunca yolculara kesintisiz mobil internet sunuluyor. Bu hatları kullanan İstanbullular otobüse bindikleri anda cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi cihazlarından kablosuz internete ücretsiz olarak bağlanıyor ve mobil hayatın tüm imkanlarını Turkcell kalitesiyle yaşamaya başlıyor. İsteyenler yaklaşık 1,5 saat süren yolculuklarını cepten maç izleyerek, arkadaşlarıyla oyun oynayarak, mesajlaşarak ya da gazetesini internetten okuyarak daha zevkli hala getiriyor, isteyenler de e-postalarını ve mesajlarını takip ederek hem işlerinden geri kalmıyor hem de vakitten kazanıyor.

İlk etapta Bahçeşehir ve Beylikdüzü ile bağlantılı hatlarda başlayan ücretsiz mobil internet uygulamasının önümüzdeki dönemde diğer güzergahlarda da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Kaynak
 

intricate

Müdavim
Katılım
15 Aralık 2008
Mesajlar
1,692
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
O otobüste boş yer bulunmaz. :) Nerede beleş oraya yerleş.
 

muratteas

Müdavim
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
eee bu geçen seneden beri vardı yeni mi haberleri çıktı Mecidiyeköy de otobüs durakları wi-fi kaynıyor zaten :D
 
Üst