Güvenilir Yabancı Alışveriş Siteleri

Bu konuyu okuyanlar

Kenpachi

Müdavim
Katılım
23 Haziran 2012
Mesajlar
1,590
Reaksiyon puanı
25
Puanları
48
Günümüzde yabancı sitelerden alışveriş yapmak gittikçe yaygınlaşıyor. Ama bu yaygınlaşma beraberinde "Hangi siteler güvenlidir" gibisinden sorularıda getiriyor. Bende alışveriş yaptığım ve iyi duyumlar aldığım siteleri tanıtmak ve zaten ayrı olarak açılmış konuları toplamak istedim.

@Jiraiya06 'dan yapacağım alıntılar olacaktır. Kendisine şimdiden teşekkürler :)


1-Ebay

ebay-revision-01.png


En çok bilinen bir siteden başlamak istedim. Ebay'i herkes duymuştur biyerlerden. Bu işte eski firmalardandır. Gittigidiyor.com mantığı var biraz (GG'de bir Ebay kuruluşudur zaten). Ürün çeşitliliği çok fazla olan bir sitedir. Bir çok üründe Free-Shipping vardır. Teknolojik ürünlerde tercih etmeniz tavsiyemdir (Arduino vb.). Paypal'la ödeme destekliyor.

Nelere dikkat edilmeli ?

1-Sağ tarafta satıcının kullanıcı adı yazar. Onun yanında parantez içerisinde kullanıcının feedback score'u ve yıldız vb. bi şekil yer alır. Bu puan ne kadar yüksek ve işaret ne kadar iyiyse o kullanıcıyı terchi edin.
2- İsmin altında positive feedback yüzdesi gösterilir. Yüzdesi yüksek olana bakın her zaman.

Güvenlik

Ebay'in güvenliğini zaten herkes duymuştur. Bu konuda bir şüpheniz olmasın. Benim pek bi deneyimim yok bi sıkıntı yaşamadığım için :)


2-Aliexpress

9036058d1909476927ed8a4a07034697.jpg


Çin menşeilidir. En çok alışveriş yaptığım sitedir şimdiye kadar. Ürün yelpazesi çok geniş. Ebay'e göre Free-Shipping ürünleri çok daha fazladır. Bileklikten, kıyafete, oyun/anime figürlerine kadar herşey var hemen hemen.Paypal'la ödeme destekliyor.

Nelere Dikkat edilmeli ?

1-Sağ tarafta satıcının kullanıcı adı yazar. Onun altında kullanıcının feedback score'u ve elmas, altın vb. bi şekil yer alır. Bu puan ne kadar yüksek ve işaret ne kadar iyiyse o kullanıcıyı terchi edin.
2- İsmin altında positive feedback yüzdesi gösterilir. Yüzdesi yüksek olana bakın her zaman.
3- 2 ürün alacağınız zaman feedback'i fazla olan ürünü seçin.Feedback'leri okuyun. Orada birçok şey yazıyor kullanıcılar yorum gibisinde.

Güvenlik

Ürün gelmediği zaman dispute açabiliyorsunuz. Bunun dışında 90 gün (Az da olabilir fazlada, hatırlamıyorum tam) süre verir. Bu sürede gelmezse para iadesi alabiliyorsunuz.

Not: Buradan telefon alan kişiler var gördüğüm. Sağlam bir şekilde ulaşmış sıkıntısız. Satıcıyla iletişim


3-Amazon
Ekli dosyayı görüntüle 13844
Hepsiburada.com mantığında olan bir site bu da. O yüzden diğer 2 siteye nazaran daha güvenlidir. Diğer sitelerdeki gibi satıcıdır,feedback'tir uğraştırmaz. Paypal destekliyor yüksek ihtimal.

Özellikle ucuza orjinal zippo almak için tavsiye edilesi bi sitedir (15-19$ arası değişiyor fiyatları genel olarak). Telefon,tablet vb. satıyolar. Ucuza iPhone şarjıda bulabiliyorsunuz :D

Yazılacak pek bişey yok başka. Sağlam bir site :)


4-DealeXtreme

kJJOBr.png


Birçok ürünü içinde bulunduran başka bir site. Amazon mantığında. Satıcıyla felan uğraştırmıyor. Paypal destekliyor. Bir çok güzel ürün uygun fiyatlı bir şekilde bulunuyor.

5-Fast Tech
bYYByn.jpg

Adındanda anlaşılabileceği üzere kendisi teknoloji üzerine kurulu bir site. Tüm dünyaya ücretsiz kargosu var. Teknolojiyle ilgili aklınıza gelebilecek her türlü ıvır zıvır var sitede. Gene Amazon ve DealeXtreme ile aynı mantıkta olan bir sitedir. İyi yorumlar duydum bu site hakkında.


GENEL OLARAK

1-Alışverişlerinizde size tracking number verir. Kargonuzu bu numarayla takip edebilirsiniz.
2-Gümrüğe takıldığında para iadesi alırsınız çok yüksek ihtimalle.
3-Bir sorun yaşadığınızda satıcı ile(Aliexpress,Ebay için) veya site ile (DX, Amazon, Fast Tech) iletişime geçin


Sizinde bildiğiniz, kullandığınız ve memnun olduğunuz siteler varsa eğer paylaşın. Konuya ekliyeyim :)
 

zuzuwomen

Öğrenci
Cezalı
Katılım
18 Mayıs 2020
Mesajlar
61
Reaksiyon puanı
19
Puanları
8
Yaş
26
E-Bay ve Amazon listenin en güvenirlerindendir.
 

KemalS

Asistan
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
155
Reaksiyon puanı
34
Puanları
28
Yaş
24
Baya var ne kadargüvenilir olsada satıcıya göre değişiyor
 

MMTKR

Müdavim
Cezalı
Katılım
29 Ağustos 2018
Mesajlar
1,113
Reaksiyon puanı
520
Puanları
113
Yaş
23
banggood derim
 
Üst