'Google Glass'ı Foxconn üretecek'

Bu konuyu okuyanlar

aloisnebel

Müdavim
Katılım
30 Ağustos 2012
Mesajlar
2,523
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Google’ın X Laboratuvarları’nda geliştirdiği artırılmış gerçeklik ve ditijal teknoloji ürünü gözlükleri Google Glass, ABD’de üretilebilir. Ancak her ne kadar üretimin ABD’de olması beklense de, üretimin gerçekleşeceği fabrikalar Tayvanlı şirket Foxconn’a ait olacak.

130328googleg.hlarge.jpg


İnsanlığı bilim kurgu filmlerini anımsatan geleceğe hazırlayacak ilk önemli ‘giyilebilir akıllı ürün’ örneklerinden biri olan Google Glass’ın, ABD topraklarında üretileceği öne sürüldü.

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen ve bu yıl içinde 8 bin kişi tarafından denenecek olan gözlüğün, ABD’de üretileceğini belirtti. Üretici firma ise Apple’ın montajcısı olarak bilinen ve birçok teknoloji şirketine hizmet veren Tayvanlı Foxconn, nam-ı diper Hon Hai Precision.

FT’ye konuşan adının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, gözlüğün California eyaletindeki Santa Clara kentine üretileceğini belirtti. Buunun sebebi, ‘Google’ın büyük titizlik gösterdiği gözlüklerin siparişlerinin yetiştirilmesi ve son dakika değişikliklerinin daha hızlı yapılabilmesi’ olarak gösterildi.

DENEMEYE AZ KALDI

FT’ye konuşan kaynaklar, her ne kadar üretim ABD’de gerçekleşecek olsa da Google Glass’ın parçalarının Asya’daki tedarikçi firmalardan geleceğini belirtti.

Google, Twitter’da #IfIHadGlass hashtag’i altında duyurduğu yarışma kapsamında, 8 bin talihliyi belirlemeye başladı. Yarışmada seçilecek 8 bin kişi, 1,500 dolar değerindeki gözlüğe piyasaya çıkmadan aylar önce sahip olarak deneme şansına ulaşacak.

TechCrunch’ın verdiği bilgiye göre, Google üretimi kendi topraklarında gerçekleştirerek çok yüksek fiyattan çok az miktar üretilecek gözlük üzerinde sürekli kalite kontrol yapmak istiyor. Apple ile yaptığı ortaklık kapsamında ABD’deki operasyonlarını ve tesislerini genişleten Foxconn, ürün için yakın gelecekte kitle üretim sinyali olmasa da ön plana çıkan üretici konumunda.

KAYNAK
 

mooncomtr

Asistan
Katılım
11 Şubat 2013
Mesajlar
102
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bildiğim kadarıyla Foxconn ilk defa USA de Google için üretim yapacak.
 
Üst