Ferah ve Havalı: Stacker 831 SE

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Sisteminizi geniş ve havalı bir kasaya yerleştirmek istiyorsanız, Cooler Master Stacker’ın 831 SE modeli tam size göre. İri kasaya yakından bakıyoruz.

Cooler Master’ın alüminyum kasalar tarafında Stacker isimli iki modelini Segment Bilgisayar aracılığıyla ülkemizde bulabiliyoruz. Bir tanesi klasik görünümlü Stacker 810, diğeri ise bu yazımızda sizlere anlatacağımız 831 SE. Her ne kadar Stacker ismi (stack, İngilizce yığın), üst üste dizilebilirlik anlamını verse de, 831 SE modelinde, tepedeki düğme ve yuvalar sebebiyle bu pek mümkün değil. Ama bileşenleri içine dizmek isterseniz, bu konuda işinizi gayet rahat biçimde yapmanıza izin veriyor.

cms831se_01.jpg

Yandan görünüş.

Bu kasanın görünümü haricinde en dikkat çeken özelliği, çıkartılabilir anakart tepsisi. Anakartınızı kasanın dışında bu tablaya yerleştirip kasanın içine monte edebiliyorsunuz. Daha ilginç bir şey; anakart tepsisini yerleştirebileceğiniz ray sistemi, kasanın her iki tarafında da var. Şöyle anlatalım: Klasik ATX kasalarda, kasayı karşınıza aldığınızda sol taraftaki kapak sisteme erişmenize izin verirken anakart sağ tarafa durur. Burada isterseniz anakartın tepsisini, anakartı baş aşağı tutarak diğer tarafa yerleştirebiliyorsunuz.



Ters yerleştirilen anakartın birkaç faydası olmuyor da değil. Önden fanla alınıp arkadan yine fanla tahliye edilen hava tam olarak işlemci ve diğer bileşenlerin olduğu yerden geçtiği için, örneğin pasif bir işlemci soğutucusu bile kullanabiliyorsunuz. Isınan hava ise tepede hem bir tahliye fanı hem de güç kaynağının kendi soğutma sistemiyle dışarı atılıyor. Bir not olarak; tepedeki fanın yuvası var ama kendisi mevcut değil. Ayrıca kasa içindeki fanları bir fan hızı denetçisiyle kullanmanızı öneririz; yoksa kafanız şişebilir.

cms831se_02.jpg
Kutu içinde gelen, isterseniz takabileceğiniz tekerlekler.

Ürünün fiyatı çok ucuz değil; fakat kendi tarzınızı yaratmak istiyorsanız, değişik görünüm ve kullanım imkânları arıyorsanız Cooler Master Stacker 831 SE tercih edilebilecek bir ürün. Kasanın içinde güç kaynağı gelmiyor. ShiftDelete.Net olarak Cooler Master Stacker 831’i sağlam bir alüminyum kasa alıp içini zevkle doldurmak isteyen kullanıcılara öneriyoruz.

cms831se_04.jpg
Ön panele yakından bakış.

CoolerMaster Stacker 831 SE
Bilgisayar kasası

Biçim: ATX
Fan sayısı: 3 yuva, 2 tanesi dolu
Güç kaynağı: Yok
Yuvalar:
3,5 inç: Disk için kafesle 3 tane
5,25 inç: 9 tane (3-4 tanesi 3,5 inç yuvalara kalıyor)
Dış bağlantılar: 4x USB, mikrofon, kulaklık ve FireWire)
Malzeme: Alüminyum
Boyutlar: 250 mm x 536 mm x 638 mm
Fiyat: 300 dolar + KDV

Üretici: Cooler Master / Tayvan
Ürünü sağlayan: Segment Bilgisayar
Telefon: (212) 266 62 90

SDN - http://shiftdelete.net
 

Nemesis

Dekan
Katılım
31 Ekim 2007
Mesajlar
7,765
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Yaş
37
CoolerMaster gerçekten çok iyi kasalar yapan bir firma. Ve tabi bir kaç soğutucusuda mevcut yanlış hatırlamıyorsam. Fiyatı hakkında bir bilgi var mı acaba ? Cünkü yeni sistem için bu ve bunu gibi kasa şart olacak bana.
 

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Değerli Dostlar,

Fiyat bilgisini şimdi ekledim. Yaklaşık olarak biliyordum da Segment Bilgisayar'dan kesin bilgi almadan eklemek istemedim. 300 dolar + KDV

Görüşmek üzere,
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Kasa çok güzel, ama o kadar etmez. Üstelik içinde PSU yok. Benim son aldığım Feel Hurricane 100 dolardı, aldıktan sonra PSU ile birlikte bile o kadar etmeyeceğini düşünerek daha standart bir kasa alsaymışım daha iyi olurmuş fikrine kapıldım.

Gerçekten güzel fikirle inşa edilmiş bir kasa. Hatta her zaman bu tür kasaların eksikliğinin sebebini düşünmüşümdür. Ama sadece bu fonksiyonellik için mi 300 dolar? (artı KDV 344 dolar).. Kesinlik ve kesinlikle değmez. Kalite fiyatının da bir sınırı var, bu kadar aşılmaz.
 
Üst