Farenin sağ ve sol tık ı çalışmaması

Bu konuyu okuyanlar

xLukaleon

Öğrenci
Katılım
30 Ocak 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
20
Arkadaşlar 10 dk önce farem çalışıyodu sonra bir anda elektrik gitti bilgisiyar kapandı açtı şimdi fare sağ ve sol tık çalışmıyor tekerlek tuşu ses i açıp kapatıyor ancak başka bir fare taktıgımda ise fare çalışıyor .farem gaming mouse ve nasıl sağ ve sol tık ı çalıştırabilirm.faremi başka bir pc ye taktım ordada aynı sağ ve sol tık çalışmıyor fare ileri geri gidiyor ancak tekerlek tusuna geri ileri yaptıgımızda sesi açıp kapatıyor.
 

Emre Gökgedik

Asistan
Katılım
7 Temmuz 2016
Mesajlar
101
Reaksiyon puanı
44
Puanları
28
Yaş
23
Lütfen konu açmadan önce, sağ üstte bulunan arama özelliğini kullanarak sorununuzu daha önceden yaşayan biri olmuş mu, sorun çözümü sunulmuş mu? Diye kontrol edin. Daha sonra konu açın.(bkz: İlgili Konu 1, İlgili Konu 2)

  • **En başta DPI tuşuna 10 saniye basılı tutmayı deneyiniz. Küçük bir araştırma yaptığım zaman, farklı forumlarda bu çözümün işe yaradığı yönde cevaplar olduğunu fark ettim.

  • Daha sonra sorun devam ediyorsa, sürücü güncellemesi yapabilirsiniz. Bunun için Slim Drivers programını kullanabilirsiniz. Sürücü güncelleme programından, USB giriş sürücülerini ve diğer sürücüleri güncelleme işlemini tamamlayınız.

  • Fare, klavye gibi cihazların içerisinde çoğunlukla bellek(ram) bulunur. Bu bellekler, küçük boyutlu ve sadece cihazın konfigürasyon dosyalarını barındırırlar. Elektrik kesintisi esnasında bir zarar görmüş olması ihtimalini de göz önünde bulundurursak, eğer cihazın kendi özel yazılımı var ise, eski ayarlarına döndürmeyi deneyin. Eğer kendi özel yazılımı yoksa, farenin kablosu takılı iken Aygıt Yöneticisi'ne girip fareyi kaldırın. Daha sonra kabloyu çekip takın.

  • Eğer sorun halen devam ediyorsa, ürünün garantisi halen geçerli ise, ürünü kutusuyla, faturasıyla, diğer belgeleriyle garantiye vermeniz, çözüme giden en doğru adım olacaktır.
 
Üst