Bence Toshiba peki neden
1.si Ekran paneli üreticisi olduğu için laptoplarda kendi panellerini kullanıyor
2.si HDD üreticisi olduğu için genellikle Toshiba Laptoplarda Toshiba HDD olur ki diğer markalarada HDD satar
3.sü Anakart üreticisi olduğu için laptoplarında Toshiba Marka Anakrt Kullanır (Asus larda da böyledir diğer markalarda Fason Anakart vardır)
4.sü İlk dizüstü pc yapan firmadır ve yıllardan beri gelen bilgi birikimi deneyim tecrübe var ve pc sektöründe ilklerin öncüsüdür (Leading Innavation) sloganı ordan gelir (benim bildiğim ilkler DVD nin mucidi, ilk gözlüksüz 3D notebook, ilk wifi bluetoothlu notebook, ilk intel işlemcili notebook vs vs)
5.si Ses sistemleri olarak Harman Kardon tercih etmesidir
6.sı Her cihazı değil ama batarya ömürlerinin yüksek olması
7.si Tosbiba'nın iki notebook fabrikası var 1 çinde diğeri japonya da japonya ürünlerinde civataya kadar A+++ malzeme kullanılır alırsın bilgisayarı 10 yıl falan kullanırsın ömürlüktür
8.si Wi-Fi Bluettothi Ethernet gibi bileşenlerin en son en güncel olanlarını kullanmasıdır, Zira 2017 model olup üzerinde WiFi AC olmayan pcler var amaç birim maliyeti azaltıp müşteriye ucuz ürün sunmak ama internete nasıl girdiğin çekip çekmediği önemli değildir üreticide.
Bu zamana kadar HP, Lenovo, Asus, Acer, Toshiba, MSI, Monster, Fujitsu kullanan biri olarak söylüyorum,
Adamlar notebook içerisindeki bileşenlerden işlemci ve ekran kartı haricinde herşeyi üretebiliyorlar bu yüzden uyumluluk ve stabilizasyon yok yüksek ve doğal olarak ayn configde rakipleri ile performasları daha yukarıda oluyor.
Bizzat aynı işlemci aynı ram aynı ekran kartı aynı işletim sistemi olan makinalarda bencmark testi yaptım toshiba aynı özellikte olan rakibinde daha yukarıda puan aldı.
Başlık en iyi tabi en iyi ucu açık ne ye göre en iyi, sese göre mi , hafifleğe göremi, batarma ömrüne göre mi? performansa göre mi ama genelde en iyi japon Toshibasıdır.