DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM DGS Sonuçları Açıklanma Tarihi!

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
5b73eaa8ae78492900dc5ac9.jpg


ÖSYM sınav takvimin içerisinde yer alan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları, ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı kurum tarafından açıklandı. İki yıllık üniversite programlarından mezun olan veya son sınıfta okuyan öğrenciler için kurumdan resmi açıklama geldi.
DGS sınav sonuçları, Ağustos ayında ÖSYM'nin sonuç sayfasında ne zaman hangi tarihta açıklanacak sorusunu netleşirken, kurum önlisans mezunlarına uyarılarda bulundu.. 21 Temmuz 2018 tarihinde ön lisans mezunları sınava girdi, sınav soruları ve cevapları kurumun sorgulama sayfasında verildi.
DGS üzerine heyecanlı bekleyiş devam ederken Dikey Geçiş Sınavı üzerinden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, son zamanlarda 'DGS 0.5 ham puan kalktı mı' sorusuna cevap verdi. Kurum tarafından yayımlanan DGS sınav kılavuzu içerisinde yer alan DGS puan hesaplama bölümünde kurum şu açıklamayı yaptı: DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.
SONUÇLAR NE ZAMAN HANGİ TARİHTE YAYINLANACAK?
ÖSYM sınav takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre sonuçlar, 16 Ağustos 2018 tarihinde açıklanması bekleniliyor. Sonuçlar 16 Ağutos'ta saat kaçta açıklanacak sorusuna resmi cevap vermedi. Sonuçlar açıklandığında haber içeriğinde yer alakacaktır.
TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?
DGS tercihleri, içerisinde yer almak üzere ÖSYM tarafından puanlar belli olduktan sonra açıklanması beklenirken, DGS tercih kılavuzu üzerinden başvuru yapacak olanlar için sınav merkezinden 'Tablo-2' uyarısı geldi. Tablo 2 üzerinden başvuru yapacak olan öğrenciler, üniversite koşullarını sağlanamadığı taktirde başvurularının gerçesiz olacağını açıkladı.

Kaynak: CNN TÜRK
 

orhunramaksa

Öğrenci
Katılım
18 Temmuz 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
31
Dgs meslek lisesi mezunları ya da önlisanslar için gerçekten bulunmaz bir nimet bana göre. Hayalindeki üniversiteyi üniversite sınavının saçma düzeni ile kazanamayan yüz binlerce aday bu sınava giriyor. Ben de onlardan biriyim ve şükürler olsun ki 48 matematik 34 tr ile bu maratonu tamamladım. Başlangıçta 15i geçmeyen netlerimi bu hale sokan özellikle kadıköy murat eğitimden taylan hocama sonsuz teşekkür ederim. Tercihler içinde olmak üzere gidip dilediğiniz yardımı abiliği alabilirsiniz.
 
Üst