D-Smart Netim Sürekli Kopuyor (Kimse bulaşmasın bu iğrençliğe!)

Bu konuyu okuyanlar

vladislav

Müdavim
Katılım
11 Mayıs 2011
Mesajlar
1,646
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Arkadaşlar her yolu denedim ama evde d-smart yalın internet kullanıyorum sürekli kopuyor. Modemi değiştirdim, farklı bilgisayarlarda denedim, kabloları değiştirdim. Arıyorum müşteri hizmetlerini güç bela onlarda değerler iyi görünüyor evinize gelen hatta kadar bakabiliyoruz sorun yok diyorlar.

Ne yapabilirim yardım edin? 2 yıl taahhütüm var yeni başladı mahkemelik olsam davayı kazanır mıyım? Tüketici haklarına falan şikayette bulunsam?

Evime gelin bakın diyorum 25 tl servis ücreti alırız diyorlar böyle adi bir şirket görmedim. TTNET'e bela okuyordum bunlar onlardan beter.

Sorun sizce ne olabilir? Bunu yaşayan ve çözebilen var mı?
 

Rüstembey

Doçent
Katılım
21 Şubat 2011
Mesajlar
536
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
sırf kopmalardan bıktığım için TTNET e geçtim...amma sorun smile veya ttnet deyilmiş..
kutuya kadar gelen hat normal,kutudan eve gelene kadarda normal ev içi tesisatıma çok güveniyordum amma sorun ondanmış kablolar bölüm bölüm yerlerde küflenmişti...
önerim evin dışından splitterinize kadar yeri by-pas yapmanız...modeminizden snr margin değerlerine bakmanız şayet 6 civarı ise kopma kaçınılmazdır..müş.hızmetlerinden değeri yükseltmeniz gerekiyor...
birde yiğidi kesip hakkını yememek gerekiyor..ben smile kullanıyordum hızlı yanıt alabiliyordum..zaman zamanda ttnete geçtiğime pişman olmuyor deyilim.kolay gelsin.
 

vladislav

Müdavim
Katılım
11 Mayıs 2011
Mesajlar
1,646
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Teşekkürler abicim akşam o değerlere bakıcam. Direk dışardaki direkten eve 20-30 metre bi kablo geliyor onu da direklere dolayarak getirmişler oralarda bi kopma da olabilir diye düşünüyorum. En son çare o kabloyu değiştircem :(
 

Rüstembey

Doçent
Katılım
21 Şubat 2011
Mesajlar
536
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
benim durumuma düşmemek için o direkten eve deyilde eve gelen uçla evin içini bakmanızı öneririm..başka kabloyla iç hattınızı kontröl edin..çünkü ev girişine kadar müracaatınızla kontrol ediyorlar...genelde kopmadan ziyade kablolar çatlayıp su alıyor ve küfleniyor küfte iyi bir dirençtir. snr değeriniz de önemli 8 mbps değerleri 12-14 gibi tutuyorlar haliyle snr düşüyor ve kopmalar..düşürme işini mutlaka müş.hızmetlerinden yaptırmalısınız.kolay gelsin..
 
Üst