C# Dilinde Acil Yardım Bilenler Lütfen Yardım Edin!!!!!!!

HephaestuS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Okulda C# Dili Öğreniyoruz.Hocalarımız bizden bir tane program yapmamızı istedi.Program şöyle anlatıyım.programda 4 tane üçgen olucak.
1-Eşit Kenar Üçgen
2-İkiz Kenar Üçgen
3-30-60-90 Üçgen
4-45-45-90 Üçgen

Bunlar radio buttonlara yazılıcak diyelim ki eşit kenar radio buttonuna tıkladıgımızda picture boxdan o üçgenin resmi gelicek ve kenarda texboxlara işte alanı ve cevresini hesaplayacagımız kodları giricegiz. o bize alanı ve çevresini hesaplayacak ve h yüksekligini kendisi otamatik atıyacak texboxa eşit kenar üçgenin kodlarını yaptık ama digerlerine nasıl uyarlayacagımızı bilmiyorum yarında yazılımız var ve yüzde 90 bu soru cıkıcak sınavda bilen birisi yardımcı olursa sevınırım şimdiden tşkrler.

EŞİT KENAR ÜÇGEN KODLARI

namespace windowsFormApplication3
{
public partial class form1:form
{
double a,b,c,h2,cevre,alan;

public form1()
{
initalize component();
}
private void radio button1.checkenchangel(object sender....)

{
picturebox1.Image=windowsFormsapplication3.Properties.resouces.eşkenar;

a=convert.toint32(textbox1.text);
textbox2.enabled=false;
textbox3.enabled=false;
h2=(a*a)-(a/2)*(a/2);
double h=math.sqrt(h2);
cevre=(a+a+a);
textbox6.text=convert.tostring(cevre);
alan=(a*h/2);
textbox5.text=convert.tostring(alan);

şimdiden tekrar teşekkürler:crying::crying::crying::crying::crying::crying::crying::crying::crying::crying::crying::crying:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Benim anlamadığım yerler var. :) C# bilmiyorum ama java falan bildiğim için üç aşağı 5 yukarı yardım edebilirim diye düşünüyorum.

PictureBox'tan gelecek dediğim resim hazır resim mi? Bir de uygulama açıkken textbox'ın içine hesap formulu mu yazacaksın? Anlamadım tam olarak demek istediğini...

HephaestuS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pictureboxa gelicek resimler hazır resim paintten veya herhangi bir şeyden hazırlanmıs eşit kenar üçgeni işte ikiz kenar üçgen örnek resimleri olucak ve kodları radio buttonlara yazıcagız radio buttonlara yazdıgımızda o texboxlara üçgenlerin köşelerini giricegiz ve o bize otomatikmen alan ve çevre olarak hesaplıyacak. Diyelim ki radio button 1 sectim ben o da eşit kenar üçgeni olsun eşit kenar üçgen formülü sadece ona özgü olucak diger buttonlarda ikiz kenar ne biliyim 30-60-90 üçgenini hesaplayan kodlar olucak textboxlara sadece numara giricegiz .

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yapamadığın kısmı anlamadım. Eşkenar üçgen için gerekli kodları yazmışsın zaten. Diğerleri içinde kopyala yapıştır yapabilirsin. Sadece alanı hesaplayan kısmı değiştireceksin. Takıldığın yeri söylersen daha hızlı yardımcı olabiliriz.

HephaestuS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğin gibi kopyala yapıştır yerlerini yaptım sadece alan ve çevre hesaplama kısımlarında problem cıkıyor yardımcı kodları aradım ama bulamadım :S