BMW Hibrit Hiper Otomobil İle Mercedes'e Cevap Verebilir

Bu konuyu okuyanlar

Türk Gücü

Asistan
Katılım
22 Mart 2017
Mesajlar
302
Reaksiyon puanı
137
Puanları
43
Yaş
34
Bavyeralı Markanın Gelecek Planlarında Bu Fikir De Var Ancak Öncelik Sırasında Yukarılarda Değil

McLaren P1, Porsche 918 ve Ferrari LaFerrari gibi hiper otomobillerin başarısı göz önüne alındığında diğer üreticilerin de bu segmente yönelmek istemesi oldukça doğal. Mercedes-Benz, 2.5 milyon $'lık Project One ile buna örnek gösterilebilir. Son çıkan haberlere göre BMW de bu kervana katılmayı düşünüyor.

bmw-m1-hommage-concept.jpg



Avustralyalı site Drive'ın haberine göre BMW, McLaren ve Mercedes-Benz'e rakip olacak bir hiper otomobil üretmeyi değerlendiriyor. Şu anda Bavyeralı üreticinin öncelik listesinin alt sıralarında yer alan bu fikir, BMW M Satış ve Pazarlama Direktör Yardımcısı Peter Quintus'a göre bahsi geçen araç hibrit güç ünitesine sahip olacak.


bmw-m1-hommage-concept.jpg


Quintus, "Bu aracın geleceğini belirleyen iki önemli şey var; gelişim kapasitemiz ve gerekli yatırım. Bunu yapmak isteriz, mühendislerimiz böyle bir aracı zevkle tasarlar. Ancak bunun için para lazım. Elimizde konseptler var. Yarın bu araca yeşil ışık yakılsa üreteceğimiz şey aşağı yukarı belli." dedi.

bmw-m1-hommage-concept.jpg



BMW'nin ilk hiper otomobil fikri bu değil. Fotoğraflarını gördüğünüz 2008 M1 Hommage konseptinin yanı sıra 2015'te Alman üreticinin McLaren ile ortak çalışarak 750 bg'den (559 kW) fazla güce sahip bir hibrit hiper otomobil üreteceği söylentileri çıkmıştı. Bu iddiadan bir şey çıkmadı ancak Alman marka ileri aşamada hibrit bir süperspor ile sahneye çıkabilir.

bmw-m1-hommage-concept.jpg



BMW şimdilik hibrit spor otomobil kontenjanını i8 ile dolduruyor. 2019'da roadster versiyonu gelecek olan aracın performansı da artacak. Güç çıkışı 377 bg'e (277 kW) ulaşacak olan hibrit roadster, elden geçirilecek süspansiyon ile daha iyi bir yol tutuşuna sahip olacaktır.


kaynak: motor1
 
Üst