Bitcoin'de büyük düşüş!.

Bu konuyu okuyanlar

M

Murat Burç

SDN Okuru
Şuanlık ülkemizde yok ama yurtdışında BTC ile ödeme alan restoranlar var. Ki 50 tane bitcoinin olup aç isen bozdur fazlasını alırsın. Ha bozdurmayı bilmiyorsun sen git o restorana müdürü ile konuş sana 1 bitcoin karşılığı masanı donatır :)
Türkiye'de de var yahu bitcoin ile ödeme alan restorant.
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Ülkemizde eskiden Fransız tatil köyleri vardı. Dışarıdan kimse giremez, içeridekilerde pek dışarı çıkmazdı. Bu tatil köylerinde tüm ödemeler bocuk ile yapılırdı. Böncukların renkleri değerlerini belirlerdi. Boncuklar otelden alınır ve bir tek otel içinde geçerliydi. Boncuklarını harcayamayanlar o boncukları geri satamazlardı. Ellerinde kalırdı. Otel geri almazdı, git harca derdi. Bitcoin de böyle bir kapalı üyelik parası. Üyeler arasında bir manav varsa tomates te alabilirsiniz. Ancak bu bitcoin'ler aracılar ve onların kurdukları kulüpler vasıtası ile alınıyor ve satılıyorlar. Banka komisyonları dışında bir de o aracıların komisyonları var. Öyle masallardaki gibi değil, bitcoin ile ödeme. (Benimde hiç bitcoin'ım yok. Bir puanlık veritabanı kaydına da 15.000$ (60.000 tl) vermeyi de hiç düşünmüyorum.) Üstelik üretimide bir Pokemon go oyunundaki benzeri arayıp, bularak kullanıcılar kendileri yapıyorlar( veya bulmuş oluyorlar) bu şekilde de bir çok kişinin bilgisayarları bir yerlere bir şekilde bağlanmış (denetim altına alınmış) oluyor.

Şöyle bir anlatım buldum : Bitcoin Nedir? Bitcoin Nasıl Üretilir? – MelihGuney.com
 

Ben Kenobi

Müdavim
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
113
Zannediyorum şimdi tekrar yükseldi.
Bitcoin veya diğer dijital para birimlerindeki yükseliş veya düşüşler bizim kontrolümüzde değil.
Birileri illegal paraları aklamak için kendi istediği zamanlarda milyar dolarlarca para sürüyor sonra dağıtıyor sonra çekiyor.
Bu kişiler bu işlemleri sırasında bir miktar para kaybediyor.
Ama kazandıkları illegal parayı bu sayede legal sisteme entegre edebiliyorlar.
Oluşan kayıp da yükseliş ve düşüşleri doğru tahmin eden kitleye dağılmış oluyor, yanlış tahmin edenler ise ciddi zarar ediyor.
Yani bizim gibi küçük paralarla uğraşanlar için kumar, büyük paralarla uğraşanlar için para aklama metodu haline geldi.
Bitcoin ve diğer para birimleri er geç başta ABD olmak üzere tüm ülkelerce yasaklanacaktır.
Onun yerine ise devletlerin merkez bankalarının kontrolünde kripto paralar vs yapılacaktır.
--- Gönderi Güncellendi ---
Bu kumarı kazansanız bile elde ettiğiniz şey uyuşturucu, kadın ticareti, vs konulardan kazanılmış paradan size düşen pay.
 

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
13,838
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
22,765
Puanları
113
Yaş
30
Bitcoinin değeri kalkmıyor gittikçe düşüyor. Size kalkıyormuş gibi görünüyor. :)

Düşünün İlk başlarda bir ekran kartı 1 Coin filan kazarken şimdiki kazma oranı 0.0000001 e kadar düşüyor :) Misal olarak söyledim hani rakamlar sallama

Bit coin fiyat inince o kadar paracıklar kayboluyor ki havada. Aslında artıyor sürekli buda bitcoine İki taraftanda olumlu etki ediyor, Coin alanlar paha alıyor ve ekran katı kazma işlemlerine daha az para ödemiş oluyorlar. İki taraftan da tasarruf :)
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
altın elle tutulur ve tüm dünyada istisnasız kabul gören en evrensel para birimidir. 1 gr altın ile istediğiniz mağazada istediğiniz lokantada ve istediğiniz bankada işlem yapabilirsiniz, yeterki sahte olmasın :) ama sizin gayrimeşru paranız olan bitcoin ile bunların milyonda birini bile yapamazsınız. altın garantilidir, her daim saklanabilir, bankada tutulabilir veya takas rahatça yapılabilir. bitcoin ise gayrimeşru bir para birimi olduğu için ülkeler - devletler açısından tehlike unsurudur ve kolay kolay kabul etmeyeceklerdir hatta bazı devletler, özellikle Türkiye'nin hiç kabul etmeyeceğini düşünüyorum.

bitcoinin neresinden bakarsanız bakın bir sinsi gizlilik, gayrimeşruluk var... nasıl bu kadar güvenebiliyorsunuz bu daha ne olduğunu bilmediğiniz şeye! bu kadar bilinmemezliği var ama sanki kendi paranızmış gibi savunuyorsunuz... karşı olan arkadaşlardan çok güzel değerlendirmeler gelmiş; kadın ticareti, köle ticareti, organ mafyası, terör finansmanı, uyuşturucu ticareti, kara para aklama gibi akla hayale gelmeyecek işler için mükemmel bir icat, buna kesinlikle katılıyorum, hatta bundan daha güzel bir işlevi olamaz!

kumar meselesine gelince bu öyle basit bir konu değildir, alım satım ile kumar ve faizi karıştıran çok olur. bilip bilmeden kesin yargılara varmayalım.bilmiyorsak susalım veya öğrenmek için bilenlere en azından soralım, bu konunun uzmanı dini bilgileri ehil hocalar var.

son sözüm şudur, ben bitcoin gibi ne olduğu belirsiz paralara "gayrimeşru para" demeyi daha uygun ve güzel buluyorum :) .
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
öyle zaten uyuşturucu ve bilumum suçların geliri oluyor.
 

call your mama

Öğrenci
Katılım
27 Kasım 2017
Mesajlar
33
Reaksiyon puanı
8
Puanları
8
Yaş
34
Açıkçası ben yine yükseleceğine inanıyorum.En son kontrol ettiğimden beri 11 bin TL yükselmiş.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
ABD'li milyarderden sanal para birimi uyarısı

1515655712258.png


ABD'li milyarder ve yatırımcı Warren Buffett, sanal para birimlerinin sonunun "kötü" olacağına inandığını söyledi.

Dünyanın en zengin 3'üncü kişisi olduğu belirtilen 87 yaşındaki ABD'li Warren Buffett, CNBC televizyon kanalına, Bitcoin gibi sanal para birimleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Buffett, açıklamasında, "Kripto paralar hakkında genel olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bunlar kötü şekilde sonuçlanacak" ifadesini kullanırken, bunun nasıl ve ne zaman gerçekleşeceği hakkında bilgisi olmadığını ifade etti.

Geçen ay piyasaya sunulan Bitcoin vadeli işlemlerinde satın alma yapmadığını belirten Buffett, bu vadeli işlemlerde uzun veya kısa pozisyon almadığını da dile getirdi.

Buffett, kasım ayı sonunda yaptığı bir açıklamada, Bitcoin'in değer üreten bir varlık olmadığını vurgulayarak, Bitcoin'in gerçek bir değerinin olduğu görüşünü "şaka", kripto para piyasasını da "balon" olarak nitelendirmişti.

Uzmanlar, sanal para birimlerinin geçen yıl popüler hale gelerek çok hızlı yükseldiğine dikkati çekerken, kripto paralarda görülen sert düşüşlerin yatırımcıları kısa sürede büyük zarara uğratabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

ABD'li milyarderden sanal para birimi uyarısı - Akşam
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
Kripto Piyasasının çok düşmanı var. Ama hala artmaya devam ediyorlar. Şimdi de kore yasaklayacakmış. İşte kripto paraların gücü burada devreye giriyor. Nasıl yasaklayacaksın ey kore?
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Zenginler için bir oyun. Madencilik ile sözde üretilen Coin'lerden bende şimdilik 1000 adet hediye Coin var. Havadan da üretilebiliyormuş. Bir sürü yeni Coin önümüzdeki yaz piyasaya çıkacak. Sayıları yakında 100'ü bulur.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Başbakan Yardımcısı Şimşek'den Bitcoin uyarısı!



Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında gerçekleştirilen Finansal İstikrar Komitesi (FİK) toplantısında, Türkiye'de yasal bir dayanağı olmayan kripto paralara ilişkin düzenlemelerin geliştirilmesi için çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildi. Hazine Müsteşarlığın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Finansal İstikrar Komitesinin 34. Toplantısı'nın, Başbakan Yardımcısı Şimşek başkanlığında gerçekleştirildiği belirtildi. Toplantıda, küresel ve yerel ölçekte yaşanan gelişmelerin Türkiye finansal piyasalarına etkileri ile gelecek döneme ilişkin görünümün ayrıntılı değerlendirildiği belirtilen açıklamada, ayrıca bankacılık sektörüne ilişkin uluslararası standartlara uyum kapsamında yapılan düzenlemelerin etkileri ile politika yapım sürecinin desteklenmesi amacıyla sektörün veri altyapısının güçlendirilmesinin ele alındığı kaydedildi. Toplantıda, Türkiye'de yasal bir dayanağı olmayan kripto paralara ilişkin düzenlemelerin geliştirilmesi için çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildiği bildirildi.

VATANDAŞA UYARI: Kripto paraların risklerine yönelik kamuoyunun bilgilendirilmesine karar verildiğine de işaret edilen açıklamada, kripto paraların Türkiye'de yasal bir dayanağı bulunmadığı ve bu kapsamda gerçekleştirilen işlemlerin herhangi bir resmi otoritenin güvencesi altında olmadığı vurgulandı. Açıklamada, şunlar paylaşıldı: "Kripto paralar, en bilinen örneğiyle Bitcoin, piyasa değerinin aşırı oynak olabilmesi, dijital cüzdanların çalınabilmesi, kaybolabilmesi veya sahiplerinin bilgileri dışında usulsüz olarak kullanılabilmesi gibi olumsuz özelliklere sahiptir. Ayrıca kullanıcıların ve hizmet alınan firmaların operasyonel hatalarından ya da kötü niyetli kişilerin suistimallerinden kaynaklanan zararların, işlemlerin geri döndürülemez nitelikte olması nedeniyle düzeltilmesi veya iptal edilmesi mümkün değildir.

Kripto paraya dayalı bazı iş modelleri, büyük karlar vadeden oluşumlar şeklinde yapılanarak kişilerin bilgi eksikliğini suistimal etmekte ve önemli maddi kayıplara neden olabilmektedir. Kripto para ihraç edecek girişimlerin başlangıç sermayesi elde etmeye dönük uygulamaları genellikle herhangi bir düzenleme ve gözetim kapsamında yapılmadığından dolandırıcılık için uygun bir zemin oluşturmaktadır." Dolaşımda olduğu piyasanın herhangi bir resmi otorite ya da garantör kurum tarafından denetlenme imkanı olmadığından, bazı kişilerce yatırım aracı olarak görülen kripto paranın aynı zamanda yasa dışı faaliyetlerde de kullanılabileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilen açıklamada, "Tüm bu hususlar çerçevesinde, kripto paralar ile ilgili işlem yapan kişilerin herhangi bir zarara uğramamaları için dikkatli olmaları ve kripto paralar ile ilgili işlem yaptıklarında bahsi geçen olası olumsuzluklarla karşılaşabileceklerinin farkında olmaları gerekmektedir" uyarısında bulunuldu.

Başbakan Yardımcısı Şimşek'den Bitcoin uyarısı!
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
'Bütün paranızı kaybetmeye hazır olun'

1516186797980.png


Dünden bu yana Kripto para piyasasında başlayan hareketlilik devam ediyor. Sanal para piyasasının en büyük 10 dijital para biriminde büyük oranda kayıplar yaşandı.

Bitcoin'in yüzde 25 değer kaybederek 13 bin dolar seviyesinden 11 bin dolar seviyesine kadar indiği görüldü.

Böylece Ocak ayında başlayan satış dalgasının kurbanı olan Bitcoin, Aralık ayından beri en düşük seviyesini görmüş oldu.

Bitcoin'in düşüşüne diğer kripto para birimleri de katıldı.

Ripple yüzde 40 kadar düşerken Ethereum yüzde 31 değer kaybederek 871 dolar seviyesine indi.

Güney Kore Maliye Bakanı Kim Dong-yeon'un dijital paraların ticaretinin yasaklayabileceklerini söylemesi yatırımcıları korkutmuştu.

Her ne kadar Kim, bu hamlenin bakanlıklar arasında ciddi bir şekilde müzekere edilmesi gerektiğini söylese de aynı zamanda mantıksız bir spekülasyon dalgasının görüldüğünü eklemiş ve bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söylemişti.

'Bütün paranızı kaybetmeye hazır olun'

Londra'daki ETX Capital şirketinin kıdemli piyasa analisti Neil Wilson, Bloomberg'e yaptığı açıklamada Güney Kore'nin dijital paralar açısından dünyanın en büyük üçüncü piyasası olduğu hatırlatmasını yaptı.

Wilson; Güney Kore, Çin, Japonya ve ABD'nin dijital para piyasasına düzenleme getirme üzerine çalıştığını hatırlatarak belki de dijital paraların yükselişinin sonunun geldiği uyarısında bulundu.

Bloomberg televizyonuna konuşan Avrupa Birliği'nin Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkanı Steven Maijoor ise yatırımcıların 'bütün paralarını kaybetmeye hazır olması' gerektiğini söyledi.

Forex.com sitesinden piyasa analisti Fawad Razaqzada ise Business Insider haber sitesine yaptığı açıklamada yaşananın 'kripto paralardan oluşan bir kan gölü' olduğunu aktardı.

Kaynak: BBC Türkçe
'Bütün paranızı kaybetmeye hazır olun'
 

rawkid

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
7,253
Reaksiyon puanı
1,316
Puanları
113
Auhauahuaysusuhauahuss hiç güleceğim yoktu auhauahauhaushsuhs. Bütün paranızı kaybetmeye hazır olunmuş auhaushyshayahyshsha bütün paramız syhsyahyagays kaybetmek auhsuahuahsyshhshs.

Hala anaparasını çekmeyip kâr ile devam etmeyen varsa kaybetmeye mahkumdur.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Auhauahuaysusuhauahuss hiç güleceğim yoktu auhauahauhaushsuhs. Bütün paranızı kaybetmeye hazır olunmuş auhaushyshayahyshsha bütün paramız syhsyahyagays kaybetmek auhsuahuahsyshhshs.

Şu derin ve muhteşem Türkçenize bayıldım doğrusu. :D
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
O düşüşlerin ardından büyük yükseliş bekliyor haberiniz ola. Tarihten bu güne bakıldığında bir çok para yarısına hatta daha çok değer kaybettiği olmuş ama o kabettikleri değerinin çok daha fazlasını kazanmışlardır. Hala saadet zinciri diyenler 1-2 ay sonra buraya bu paraların değerini atacağım. Bakalım kim haklı?
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
Auhauahuaysusuhauahuss hiç güleceğim yoktu auhauahauhaushsuhs. Bütün paranızı kaybetmeye hazır olunmuş auhaushyshayahyshsha bütün paramız syhsyahyagays kaybetmek auhsuahuahsyshhshs.

Hala anaparasını çekmeyip kâr ile devam etmeyen varsa kaybetmeye mahkumdur.
Öyle demeyin hocam piyasaya yeni girenler var. Ve hiçbiri kaybetmeyecek.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Asıl kaybedenler daha fazla düşmeden satayım diyenler.
 
Son düzenleme:

rawkid

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
7,253
Reaksiyon puanı
1,316
Puanları
113
Öyle demeyin hocam piyasaya yeni girenler var. Ve hiçbiri kaybetmeyecek.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Asıl kaybedenler daha fazla düşmeden satayım diyenler.
Kripto para piyasası tamamen sabır üzerine kurulu. Ben 0.097 den eth aldım geçenlerde. Sonrasında 0.080'i bile gördü. Ama panikleyipte aman daha düşer bu deyip satmadim. Gittim tozdum eğlendim iki gün. Tekrar borsaya baktığımda 0.098 olmuştu :D Artık zincirleri kıracak btc, çünkü çok hızlı yükselmişti. Bu hızlı yükselişinde böyle sancılı bir düzeltmesi oluyor.
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
sanki kendi pastığınız paralar :D insan kendi icat ettiği paradan bile bu kadar emin olamaz.
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
Bakın bu paralar belki çöker ve siz haklı çıkarsınız imkansız diye bir şey yoktur. Ama bu paraların kurulduğu blockchain sistemi bir devrim diyebilirim.
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
bence bir karadelikten ibaret :D
 

seydift

Öğrenci
Katılım
17 Ocak 2018
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
48
karşılığında ele avuca bir şeyler gelmiyorsa o paradan bir şey olmaz :)
 

Arcath

Asistan
Katılım
19 Aralık 2017
Mesajlar
144
Reaksiyon puanı
60
Puanları
28
Yaş
38
Birileri ısrarla "yükselecek" diyor birileri de tersini iddia ediyor. Tahminlere eyvallah. Uzun vadede çökeceği konusunda herkes hemfikir sanırım.
Benim anlam veremediğim konu bitcoin madenciliğinin neden kazanç sağladığı.
Para biriminin değeri spekülatif olarak da azalıp artabilir. Birileri burdan kar elde edebilir. Ancak işlemciye, ekran kartına, sonrasında paket olarak pc lere madencilik yaptıran bitcoin neyi elde ediyor ki birilerine madencilik adı altında bedavadan kendi parasını hediye ediyor?
Okuduğum yerlerde bunun bir karşılığını malesef bulamadım. Her yerde kafa karıştırmaya yönelik kopyala yapıştır cümleler yazıyor, işin mantığını açıklamıyor.
Gayet popüler olmasına karşın güvensiz, hırsızlığa açık olduğunun üzerine basılması bende farklı düşüncelere sebep oluyor. Cüzdanınız çalınabilir, yaptığınız işlemlere illegal olarak müdahale edilebilir vs deniyor. İşlemlerin geri alınması mümkün değil deniyor. Peki bu parayı yöneten, üreten vs kişiler ya bu trafiği kontrol eden kişilerse ne olacak, canları istediği bir tarihte herkesin cebinden varını yokunu alıp kaçıp gidecekse biz bunu nasıl görüp tespit edeceğiz? Ne aracı kurum bulabileceğiz ne garantör.
Bir banka düşünün ki atm den para yatırıp çekebiliyorsun diyor. Ancak hiçbir garantim yok diyor. Yarın birgün para yatırdın ama "atm nin haznesi parayı almadı, yok kardeşim sen para vermedin" dese derdini anlatacak kimse yok gibi bir olay oluyor. Ya bitcoin sistemini ben yanlış anlıyorum, yahut akla ziyan bir yoldan koşan insanlar var. (tercihlere saygım var, ben olayı anlamaya çalışıyorum)
Yoksa bizde girmek istedik ancak kara para aklama konularına alet olabilecek gayet gayrımeşru bir yapı görüyorum ben. Şu siteden işlem yaparsan hiçbirşey olmaz diye garanti veren bir tek kişi kurum yok. Herşeyi muallak. Şaşkınım.
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Her şey bir oyun. " Madencilik ", " cüzdan hesabı ", " Coin Borsası ". Bunlar Monopoli isimli ticaret oyununun bir benzeri ve daha gerçekçisi. Blockchain denen kuruluş bu oyun içinde sadece bir cüzdan. Başka bir işlevi yok. Eğlence ve kumar bir arada oynanan bir oyun. Bu nedenle de günümüzde çok tutuluyor. Günün birinde yeni bir oyun çıkar ve unutulur. Başka bir oyun da "Çiftlik Bank"
 

Gökçe Asena

Müdavim
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
1,463
Reaksiyon puanı
2,127
Puanları
113
Bunların satışının yapıldığı Türk siteleri hemen kapatılmalı ve yurtdışı sitelere de erişim yasağı getirilerek, resmi bir açıklama ile vatandaşlar uyarılmalı. Yoksa yurtdışına para uçmaya devam edecek. Kumar sitelerinden ne farkı var?
Bir ay önce 100 bin liraya bitcoin satın alanın bugün sadece 50 bin lirası kaldı, yarısı uçtu.
Keklenmek bu kadar kolay olmamalı...
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
Bunların satışının yapıldığı Türk siteleri hemen kapatılmalı ve yurtdışı sitelere de erişim yasağı getirilerek, resmi bir açıklama ile vatandaşlar uyarılmalı. Yoksa yurtdışına para uçmaya devam edecek. Kumar sitelerinden ne farkı var?
Bir ay önce 100 bin liraya bitcoin satın alanın bugün sadece 50 bin lirası kaldı, yarısı uçtu.
Keklenmek bu kadar kolay olmamalı...
Yasaklarsan giren gene girer.
20180118_112759.jpg

Güney korede yaşanan gerilim yüzünden kaynaklanan bu düşüşler olaylar normale dönünce tekrar yükselme aşamasına gelecek. 50bin dolar kaybetti dediğin adam eğer bitcoinini elinde tutarsa 1 2 aya tekrar parasına kavuşacak zaten.
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Bizim ekonomimizde normaldir insanların bilmedikleri konulara para yatırıp semayelerini yitirmeleri.
 
Üst