Bilim Adamlarına Göre Dünya Yok Oluyor!

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Bilim insanları, yapılan araştırmaların son birkaç on yılda milyarlarca hayvanın yok olduğunu işaret etmesiyle "biyolojik yok oluş"u tartışıyorlar. Araştırmalar, doğal hayatın son birkaç on yılda maruz kaldığı "biyolojik yok oluş"un Dünya’nın altıncı kez "kitlesel yok oluş"a doğru ilerlediğini gösteriyor.


  • ,7Fe3wEm7h0SihrIMx8vI8A.jpg

    Yaygın ve ender türleri inceleyen bilim insanları, yerel ve bölgesel olmak üzere milyarlarca hayvanın yok olduğunu söylüyorlar. İngiliz The Guardian'ın haberine göre, Krizin sorumlusu olarak aşırı nüfus ve aşırı tüketimi işaret eden bilim insaları, bu durumun insanlığın hayatta kalma şansını da tehlikeye attığını söylüyorlar.



  • ,O0-pNUGhZUmStEUJJdlQDg.jpg

    Meksika Ulusal Otonom Üniversitesi’nden Profesör Gerardo Ceballos, “Durum o kadar kötü ki, konu ile ilgili sert bir dil kullanmamak etik olmayacaktır” diyor.



  • ,u5-OfyqNIEi1Vz_bKS0lGA.jpg

    Daha önceki araştırmaların, türlerin, milyonlarca yıl öncesine göre, büyük bir hızla yok olduğunu işaret ediyorlar ancak kitlesel yok oluşlar, biyo çeşitliliğin kaybı işe kıyaslandığında çok daha nadir görülüyor.


  • ,GGw1lAQ9902e8Bj59hbc7Q.jpg

    Yapılan yeni araştırma konuya daha geniş bir çerçeveden bakarak, nüfusu azalan ancak halen yaygın olan türleri inceliyor.



  • ,sITHoOaW2km9yfeHAdFfVA.jpg

    Bilim insanları, nüfusu azalan binlerce türün ancak üçte birinin türünün tehlike altında olmadığını duyurdu. Kara hayvanları üzerinde yapılan araştırma, son yüzyılda, hayvanların neredeyse yarısının çeşitliliğinin yüzde 80’ini kaybettiğini bildiriyor.


  • ,Yw-i7c0rKEy1XoLi7JlyIA.jpg

    Araştırma Dünya’nın dört bit yanında milyarca canlının yok olduğunu gösterirken, bu durum Dünya’nın altıncı kitlesel yok oluş yolunda tahmin edilenden daha yakın olduğunu gösteriyor.



  • ,idGX6Od64UyboB16ba48Ig.jpg

    Bilim insanları, biyolojik bir yok olmanın ekolojik, ekonomik ve sosyal sonuçları olacağı ve bu durumda insanlığın büyük bir bedel ödeyeceği konusunda hemfikir. Bu büyük kitlesel yok oluşu engellemek için halen çok geç olmasa da, biyo çeşitliliğin önümüzdeki 20 yıl içerisinde daha da büyük darbeler alacağı öngörülüyor.

  • ,6tVUcJ6JWUCgP54vFddslw.jpg

    “Harekete geçmek için zamanımız kısıtlı.” diyen Stanford Üniversitesi’nden Profesör Paul Ehrlich doğal hayatın çeşitliliği koruyan yasalara ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Bilim insanlarından korkutan açıklama: Dünya altıncı kitlesel yok oluşa doğru ilerliyor
 
D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Allah Allah :D bende dünya hiç yok olmayacak sanıyodum çok sağol bilgi için :D
 

Snickers

Müdavim
Katılım
8 Temmuz 2017
Mesajlar
1,060
Reaksiyon puanı
272
Puanları
83
Gerçekler acıdır.Hem de insan oğlu kendisi yaptı bunları.Buzullar yavaş yavaş erimeye başladı.
 

KNMX

Müdavim
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6,936
Reaksiyon puanı
3,747
Puanları
113
ben kendimi kurtarayım da gerisi hikaye
 
Üst