Benzinli Lancer Dizellere Meydan Okuyor !!

Bu konuyu okuyanlar

mr_rain

Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Köpekbalığından ilham alınarak tasarlanan Mitsubishi Lancer, güven veren özellikleri ile sevdiklerinizi güvenle teslim edebileceğiniz bir araç imajı ortaya koyarken şehir içi-dışı yakıt sarfiyatında dizellere meydan okuyor.

Otomobil tasarımlarının doğadaki hayvanların özelliklerinden ilham alınarak hazırlandığını bilmeyenimiz yoktur. Mitsubishi Lancer da bu gruba dahil olan otomobillerden. Köpekbalığından ilham alınarak hazırlanan Lancer’in tasarımında köpekbalığının belirgin özellikleri aracın her çizgisine işlemiş…

Lancer’ı tanımlarken dikkat çeken 3 önemli özelliği olarak güvenlik, yakıt tasarrufu ve tasarım olarak sıralayabiliriz.

ONA RAHATLIKLA GÜVENEBİLİRSİNİZ

Virajda ve kaygan zeminde savrulmayı önleyen ASTC sistemi ile yola daha iyi tutunan Lancer, EBD destekli ABS fren sistemlerine ek olarak ani duruşları hızlandıran fren destek sistemi aracın acil durumlarda yol şartlarına göre değil siz istediğinizde durmasını sağlıyor.

Ön yan hava yastıkları, sürücü diz hava yastığı ve tüm yolcuları koruyan perde hava yastıkları dahil toplam 7 adet SRS hava yastığına sahip Lancer’a ailenizi ya da sevdiklerinizi güvenle emanet edebilirsiniz.

Darbeye karşı güçlendirilmiş RISE gövde yapısı, çarpma anında otomatik açılan kilit, katlanan direksiyon kolonu ve pedal sistemi, 3 noktalı kilitleme özelliğine sahip emniyet kemeri ile boyun zedelenme riskini en aza indiren koltuk kafalığı tasarımı da araca güvenmenizi sağlayan diğer özellikler.

İÇ MEKAN

Lancer’in iç mekanı son derece rahat ve konforlu aynı zamanda sadeliği ile de dikkat çekiyor. Arka koltukta bile diz mesafesi aracın ne kadar geniş olduğunu gözler önüne seriyor.

Aracın koltuk döşemesinde ve torpidosunda tercih edilen renkler araca farklı bir ferahlık katıyor.

Aracın yalıtımdaki başarısını dışarıdaki sesi ya da motor sesini içeriye almamasında ve ya da klimayı açtığınızda fark etmek mümkün. Tabi burada klimasının da çok etkili olduğunu söylemek gerekiyor.

AKSESUARLARI İLE DE DİKKAT ÇEKİCİ

Deri direksiyon simidi, direksiyondan kontrol edilen müzik sistemi, çift renkli sert plastikten torpido ve üzerinde teyp ve havalandırma sisteminin kontrol üniteleri yer alıyor. Araçta USB girişi de var.

Aracın 240 km/h kadranı bulunuyor. Aracın yol bilgisayarı yakıt değerlerinin yanı sıra diğer verileri de gösteriyor. Yol bilgisayarını direksiyondan değil de soldaki bir tuş vasıtasıyla kontrol edebiliyor olması olumsuz olarak nitelendirilebilir.

Lancer’ın bagaj hacmi oldukça geniş. Araçta hıza duyarlı silecekler,uzaktan kumanda ile cam açıp kapama ve dokunmatik sinyaller gibi birçok özelliğini multi cihaz sayesinde istenildiği gibi değiştirilebiliyor.

Ayrıca araçta 9 hoparlörlü 650 w müzik sistemi ve subwofer ve güçlü anfisi ile müziği doruklarda hissedeceksiniz…

GÜÇLÜ MOTOR

Lancer’ın 3 farklı modeli var. Inform ve Invite modellerinde 109 beygir gücünde iken Intense modelinde ise performans severlere 143 beygir ile hitap ediyor. Lancer’da MVEC (Değişken subap zamanlaması) sistemine sahip motor görev yapıyor.

Lancer Sports Sedan manuel ve INVECS otomatik şanzuman ile gücü yola aktarıyor. 1.8 motor versiy onda ise sonsuz kademeli CVT şanzuman direksiyon üzerindeki düğmelerle kontrol edilebiliyor.

Motorun gücünü hissetmek isteyenler için gaz pedalına dokunmak yeterli.

DİZELE MEYDAN OKUYOR

Dizel modeli olmayan Lancer’da şehir içi- dışı ortalama yakıt tüketimi 100 kilometrede 6,1 litre gibi etkileyici özelliğe sahip.

Lancer 1,5 ile 1,8 olmak üzere iki farklı motor seçeneğine sahip. Araçlar kurşunsuz benzin ile çalışıyor. Lancer’ın 59 litrelik benzin deposu var. Ağırlık olarak ise motor seçeneklerine göre bin 250 kg ile bin 380 kg arasında değişiyor.

Aracın 0 km’den 100 km’ye çıkış süresi motor seçeneklerine göre 11,6 ile 11,3 arasında değişiyor. Ön frenler Lancer’da hava destekli disk arkalar ise sadece disk frenden oluşuyor

AKSESUARLAR

Araçta park sensörü yalnız 1,8 motor seçeneğinde Intense modelinde mevcut. Yine cruise kontrol de aynı modelde var. Araçta 4 cam otomatik. Hıza duyarlı silecekler, otomatik yanan farlar, elektrik kontrollü yan aynalar da aracın diğer özellikleri arasında…

Lancer aile ve makam aracı olmaya müsait bir araç! Önceliği güvenlik ve yakıt sarfiyatı olanlar için ideal. Sadeliği ve diğer otomobillerle kıyaslandığında ovale uzak çizgileri algısını olumsuz etkileyebiliyor. Park sensorünün yalnız ses biçiminde olması ve hoparlörler aracılığıyla park sürecine yardımcı olması dezavanajları arasında sayılabilir... Araçta dijital bir radyo teyp, navigasyon vb unsurlar eksikliğini hissettiriyor...

FİYATLARI

Lancer
Lancer 1.5 INFORM MT 36.804 TL 35.990 TL
Lancer 1.5 INFORM AT 39.452 TL 38.640 TL
Lancer 1.5 INVITE MT 41.015 TL 40.200 TL
Lancer 1.5 INVITE AT 43.666 TL 42.850 TL
Lancer 1.8 INTENSE CVT 53.009 TL 52.060 TL

Lancer Evolution
Lancer Evolution GSR MT 58.300 EU+1.400 TL 58.300 EU+1.400 TL
Lancer Evolution GSR TC-SST 60.300 EU+1.400 TL 60.300 EU+1.400 TL
Lancer Evolution MR TC-SST 68.300 EU+1.400 TL 68.300 EU+1.400 TL



Kaynak
 

SwateR

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Dış görünüşüne hayranım bu aracın. Hele Evolotion serisi..
 

TuningMert

Müdavim
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
5,659
Reaksiyon puanı
84
Puanları
0
Fiyat politikasına bak hizaya gel. Türkiyede bu model hiçbir zaman yemedi, yemezde.
 

Son mesajlar

Üst