Baymak Elegant Plus A++ 12.000 BTU Klima İnceleme

Bu konuyu okuyanlar

umutturkoglu

Öğrenci
Katılım
31 Ekim 2014
Mesajlar
69
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
Herkese merhaba;

1 ay önce evime aldığım Baymak Elegant Plus A++ 12.000 BTU klima hakkında bilgi vermek istiyorum. Bilgilendirmeyi aldıktan hemen sonra yapmak yerine ilk faturamı aldıktan sonra yapmak istedim. Umarım alacak arkadaşlara yardımcı olur.

Sorularınızı yorum olarak atarsanız yanıtlayabilirim.

Önce ürünün teknik özelliklerini belirteyim.

fgfggfg.jpg


Elektrik Tüketimi
Klima özelliklere göre tam kapasite çalıştığında ortalama saatte 1 kwh yaktığını belirtiyor. Kwh fiyatı faturamda şuan vergi dahil 0,44 kr. Klima saatte 0,44 kr. elektrik harcıyor. Klima inverter olduğu için her zaman tam kapasite çalışmıyor. Bu yüzden belirtilenden daha az elektrik tüketiyor.

Kullanımım ve Fatura

Klima 1 ay boyunca 5/24 saat hiç durmadan çalıştı. Derece olarak 20-25 arasında kaldı ancak hiç bir zaman 25 derecenin üstüne çıkmadı. Gece ve evde olmadığım saatlerde klima 20 derecede çalıştı. eve geldiğimde ise 25 derecede.

Haftasonları evde bulunmadığım için klimayı çalıştırmadım ancak bu tasarruf ettirmekten ziyade her zaman zarar ettirdi. Çünkü oda soğuduğu için eve geldiğimde neredeyse 24 saat hiç otomatiğe geçmiyor. Bunu da hesaba katarsak 7/24 çalıştı diye hesaplayabiliriz.

Oda 16 metrekare.

Fan ayarı normal günlerde 1. seviyede çalıştı ama tatilden sonraki gün hava sirkülasyonu hemen olması için otomatik moda aldım. Buda fan hızını o gün çoğu zaman maksimumda tuttu diyebilirim.

Ay sonunda klimanın faturama etkisi 93₺ oldu.

Ben fiyattan gerçekten çok memnun kaldım.

Ses
Özelliklere göre 25-38 arası iç ünite sesi olduğu belirtilmiş. Ses ölçümlerini odada hiç birşey çalışmıyorken yaptım ve 22-42 db sonuç elde ettim. Silence moda almadan 22 db yi görmüyor. 1. seviye fan ayarında ise 25 db ses yapıyor. Rahatsızlık verecek seviyede değil. Evde başka ses varsa bu sesi her türlü yeniyor. Elbette ki ses göreceli kavram olduğu için herkeste farklı etki verebilir.

Dış ünite sesini ölçemedim çünkü dış ses fazlaydı. Genel anlamda çevreye hiç rahatsızlık vermediğini söyleyebilirim.

Garanti

Ürünün 5 Yıl garantisi var ve montaj ücretsiz yapılıyor. (sadece üzerinde etiket bulunan ürünlerde geçerli)
Garanti konusunda tek eksik ses ile ilgili bir sorun yaşandığında eğer ses normal ise servis ücret isteme hakkına sahip olabiliyor. Bu yüzden ben göze alıp servis çağıramadım.

Kumanda

Kumanda kullanımı gayet basitleştirilmiş ve üzerinde ayriyetten derece ölçer bulunuyor. Bu özellik sayesinde iFeel teknolojisi çok iyi sonuç veriyor. deneyimlerimde çok iyi sonuçlar aldım.



GENEL ARTILARI

- Sessiz ( kişiye göre değişir ama klavuzda yazan neyse o seviyede db.)
- Tasarruflu
- Isıtması çok iyi
- iFeel özelliği çok iyi çalışıyor
- Kullanımı kolay
- Slience mod ile daha da sessiz


GENEL EKSİLERİ

- Üzerindeki power ışığı hiç sönmüyor bazı kişileri rahatsız edebilir.
- Garantinin ses ile ilgili tutumu.

benim ürünümde uzaktan süpürge makinesi çalışır gibi bir uğultu var ancak bu sesten dolayı servis çağıramadım. Normal deme olasılıkları var çünkü. Oturduğum ev kira ve eski bir bina uğultu da dış ünitenin pervanesinden geliyor. Tanıdığım başka bir servise gösterdim evin eski oluşundan dolayı motor devir hızını uğultu şeklinde hissettiğimi söyledi. Bu sesi ailesi ile yaşayanlar duymaz ama ben tek kaldığım için evin içindeki benden sonraki tek ses bu. Bu yüzden kulağıma geliyor.
 
Üst