Battlefield 4 Multiplayer Donma, Takılma, Kasılma ve Fps düşme sorununa %99 ÇÖZÜM!

Bu konuyu okuyanlar

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Merhaba,

Öncellikle konu uzun olucak hemde baya bu yüzden sorunu yaşamıyorsanız boş vaktiniz varsa okuyun yoksa bir ömür yetmez.

Her zaman olduğu gibi ''biz'' şu lanet olası BF4 Multiplayer'da fps düşme, takılmalar ve donmalar gibi sorunlar yaşıyoruz.

Evet bu sorundan nasıl kurtulabiliriz sıra sıra anlatıyorum bu konuyu SDN ve Te...... forumunda bulabilirsiniz.

1. Isınma:

AIDA64 Extreme indirin ve bilgisayarınız boşta yani oyun oynamazken öylece masaüstü açıkken kaç derece oluyor işlemciniz bir ölçün.

AMD ekran kartı kullanıyorsanız catalyst control center'ı açın ve soldan performans'a tıklayıp AMD OverDrive'a girin sözleşmeyi kabul edin zaten orda ısı derecenizi görebilirsiniz.

İşlemci sıcaklığı 40-60 arası normal gibi eğer masaüstü varsa 50 55 derece normal, laptop kullanıyorsanız 60 70 olabilir ve 70'i normal bulmuyorum termal macununuzu yenileyip tozlarınızı temizleyin, aynısı masaüstü içinde geçerli.

Isıdan kurtulduk sorun düzelmedimi? devam.

2. Harddisk: Battlefield 4'ün multiplayer'nıno kadar saçma hataları var ki harddiskde bunlardan birisi, geçenlerde Türkiye serverine girdim herkes bas bas bağırıyor şöyle böyle sorunlar yaşıyorum diye HDD BF4'ün dosyalarını okumakta sorun çıkartıyormuş galiba kısaca HDD'de bu sorunlardan birisi.

Eğer Harddiskinizde Bad Sektor hatası varsa mutlaka taratın ve düzeltmeye çalışın.

Bad sektor yoksa SSD almanızı öneriyorum, aylar öncesinden oynadığım tüm oyunlarda görüntü devamlı donuyordu fps düşmesi gibiydi zaten öylede fakat çok farklıydı, frame drop dediğimiz olay 60 70 fpsden 40lara gerilemesiydi ama benim oynadığım tüm oyunlarda görüntü 1-4 saniye arası donuyordu.

Harddiskimde bad sektor olduğu için bu sorunu yaşıyormuşum ve tarattığımda ilk iki gözde olduğu için ordada windows kurulu olduğundan böyle sorun yaşıyormuşum :) SSD alarak sorunu çözdüm.

Unutmayın BF4 almışsanız en az 2 katı para harcamanız lazım bu tarz sorunlar yaşıyorsanız, kurtulmak için.

Benim kaç para harcadığımıda konunun sonuna yazıcam :)

Harddiski çözdük gerekirse SSD aldık ve sorun halamı devam ediyor? devam edelim.

3. Ram: Battlefield 4'ün Multiplayer'ı çok fazla ram tüketiyor ultra ayarlarda 5-7 gb civarı ram tükettiği söyleniyor, 1920x1080 çözünürlükte low ayarlarda 4100 4200 civarı ram kullanıyor kısaca Ram takviyesi şart en az diyorum 6GB Ram olması lazım çünkü bf4 sistem gereksinimleri single player için geçerli diye düşünüyorum çünkü single player'da rahat oynayabilirsiniz ama iş multiplayer'a gelince hele 64 kişilik serverlara girerseniz hem fps düşer baya '' burda işlemci devreye giriyor ne kadar sağlam işlemci varsa fps o kadar az düşer '' ramlerinde büyük etkisi var o yüzden en az 6GB lazım.

4GB Ram var diyelim: 750-850MB Windows alıyor, 150MB Origin alıyor oldu 1GB geriye kaldı 3GB bu 3gb'dan 500mb ile 1GB'ı saklıyor hepsini kullanmıyor sebebi ise arkadaşım [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] böyle demişti: '' Ram kendini tamamen doldurursa mavi ekran verir çünkü windows belleğe yazacak bölüm bulamazsa tetiklenip kapanır o 1 gb yer kalmak zorunda veya 500 mb o değişir bilemeyiz onu işletim sistemi ayarlar ''

2GB gitti geriye kaldı 2GB bu 2GB Ram ile bf4'ü sorunsuz oynayabilirmisiniz? bende 4GB var oynuyorum hemde High ayarlarda ama ani dönüşlerde veya bazı efektlerde fps çok geriliyor 50'den 30lara vs o yüzden 6 minimum şart 8 ile rahatça oynarsınız.

Ram'i hallettik sorun hala devam ediyormu? devam o zaman.

4. Windows: Battlefield 4 inanılmaz uyumlu ve sorunsuz olduğu gibi '' :mrgreen: '' her zaman ki gibi her windows'da düzgün çalışmıyor. Windows 7'de frame drop oluyor fakat bizim yaşadığımızdan değil şöyle 50 fpsden düz koşarken 30 lara yarım mili saniyelik düşüp duruyor ve devamlı olmuyor ara ara oluyor, bizim sorunumuz ise daha farklı devamlı oluyor 1 fpslere 10 fpslere düşüyoruz ve görüntümüz donuyor vs tabi windowsunda çok etkisi var. Güzel bir format çekip 8.1 Pro yükleyin win 8 ile daha uyumlu çalışıyor bf4.

Windowsu hallettik hala düzelmedi? devam.

5. Psu yada Priz: Donanımınız oyunu rahatça kaldırıp oynatabiliyorsa hani ucu ucuna yeten donanımlarda kasmalar donmlar frame droplar normaldir kaldıramıyordur. Psu ve Priz sorunumuza gelirsek eğer bu donma kasma frame drop takılma sorunlarını her oyunda yaşıyorsanız öncellikle eve elektrikçi çağırın priziniz kaç volt elektrik veriyor baktırın, benim priz 140 ila 160 voltaj veriyormuş ve 210 220 voltaj vermesi gerekirken.

Ben BF4'de bu donma takılma sorunlarını tüm oyunlarda yaşıyordum sebebi ise prizim psu'mu yani power supply'i düzgün besleyemiyordu ve sorun yaşıyordum, 100TL'ye Regülatör aldım Voltaj dengeleyici diye geçer Kombi Regülatörüde deniliyor önemi yok nasıl denildiğinin 500w bundan aldım.

Bazı regülatörler var tüm eve takılıyor onlar 1-2 Bin tl yapıyor bize o lazım değil eğer elektrikçi çağırıp baktırdığınızda voltajınız düşükse yani 200 altındaysa 150 170 arası mutlaka voltaj dengeleyici alın pc beslenemiyordur.

Psu ve Prizi hallettik sorun devammı ediyor? devam edelim.

-----

Adım 1

C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4 dizinine giriyorsunuz yada sizin battlefield 4 nereye kurulmuşsa.

__Installer klasörüne giriyoruz ordan directx klasörüne girip son olarak redist klasörünü açıyoruz.

Aşağıya inip DXSETUP'u buluyor açıp kabul edip yüklüyoruz.

Sonra C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\__Installer\vc\vc2012Update3\redist dizinine giriyoruz ve x64 bide x86'yı açıyoruz '' repair diyoruz '' x64 repair olduktan sonra sistemi yeniden başlatmak isteyecek kabul edin sonra tekrar aynı yere girip x86 kurun, x86 yeniden başlatmayı istemedi bende.

İkisinide repair yaptıktan sonra diğer adıma geçiyoruz.


------

Adım 2

Oyunun kurulu olduğu yere girip battlefield 4 dosyasına giriyoruz yani C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4

Sonra bu sekmeyi aşağıya alıyoruz, masaüstüne gelip bir tane metin belgesi oluşturuyoruz ve adını user.cfg yapıyoruz.

İçine şunları kopyalayın direk yapıştırın ve kaydet diyoruz.
WorldRender.TransparencyShadowmapsEnable 0
WorldRender.MotionBlurEnable 0
WorldRender.MotionBlurForceOn 0
WorldRender.MotionBlurFixedShutterTime 0
WorldRender.MotionBlurMax 0
WorldRender.MotionBlurQuality 0
WorldRender.MotionBlurMaxSampleCount 0
WorldRender.SpotLightShadowmapEnable 0
WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256
WorldRender.LightTileCsPathEnable 0
RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0
PostProcess.DynamicAOEnable 0
PerfOverlay.DrawFps 0
GameTime.MaxVariableFps 59.99

user.cfg adlı metin belgemizi oyunun kurulu olduğu yere atıyoruz yani buraya: C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4

Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

------

Son adım

Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler diyoruz, solda bulunan geleşmiş sistem ayarlarına giriyoruz, gelişmiş yazan kategoriye geliyoruz ve altında performans yazan bir seçenek olucak yanında Ayarlar... yazar ona giriyoruz.

Üstten gelişmiş seçeneğine giriyoruz ve sağ altta ki sanal belleği değiştir diyoruz.

En üstte '' Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet '' seçeneğinin yanında bulunan tik işaretini kaldırıyoruz.

Aşağıdan Özel Boyut seçeneğini seçiyoruz ve her iki kutucuğa 20284 yazıyoruz.

Oyun nereye kurulursa o yerden sanal belleğe gb verin.

Benim oyunum C'ye kurulu yani SSD'ye ve SSD'den 20GB sanal bellek verdim.

Eğer oyun D'ye kuruluysa C'den verirseniz yada C'ye kuruluysa D'den verirseniz ben bir düzelme görmedim kısaca çalışmıyor öyle galiba.


20284 yazdıktan sonra sağ'dan ayarla seçeneğini seçiyoruz ve tamam diyoruz, pcyi yeniden başlatabilir diyor tamam diyoruz herşeye tamam dedikten sonra pc yeniden başlıyor.

Sorunumuz bu kadar düzelmiştir %99 ihtimal.

Artık bunları yapmanıza rağmen düzelmemişse yuh diyorum oyunu iade edin :)

Bu bilgileri toplamak ve tecrube edinmek 1 yılımı aldı benim :)

Harcadığım para ise:

520TL Ekran kartı
200TL SSD Corsair'in '' İndirimdeyken aldım şimdi 240 falandır ''
100TL regülatör voltaj dengeleyici.

100TL'lik oyun için 800 900TL masraf yaptım evet.

Kıymetimi bilin ne diyim bu bilgileri bulmak uygulamak test etmek bin bir çeşit sorunla uğraşmak 1 yılımı aldı fakat sizler 5 dakikada okuyup sorundan kurtulucaksınız.

Aslında bir yandan seviniyorum çünkü benim çektiğimi çekmeyeceksiniz :)

Burda anlattıklarım Sadece bf4'de donma yaşayanlar için değil genel donmalar yaşayanlar içinde geçerli olan seçenekler var unutmayalım.

Saygılarımla Vikings...
 

Seyhoo

Müdavim
Cezalı
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
8,550
Reaksiyon puanı
741
Puanları
113
Sen çözebildin mi bari :)
 

swat17

Öğrenci
Katılım
6 Mart 2012
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
merhabalar acaba banada yardımcı olurmusunuz butun dedıklerınızı yaptık hala aynı multı oynarken gec yuklenıyor sayfa gırıs yapamıyorum.prumınyum paketler yuklenmeden gırıyordu oyuna ama paketler yuklendı agır agır gırmeye calısıyor oyuna gırıs yapamadık hıc..
wındoxs 8.1 pro
z170 asus
500 samsung ssd
gt970 ekran kartı
8x8 16 gb furry ram
800 luk zalman bronz powersup intel i5 skylike
 

Zavod

Öğrenci
Katılım
9 Aralık 2016
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
30
her satırı okudum eve geçince birkaçını deneyeceğim bunun dışında bende sadece Battlefield 4 için sistemime 900 TL'lik yükseltmeler yaptım yalnız değilsin emeğine sağlık ^^
 

uygar2580

Doçent
Katılım
27 Nisan 2009
Mesajlar
650
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Beyler sistemim;

x99 gaming 7
5820k işlemci
16gb DDR4
GTX970 asus
3 ekran 5760x1080

Oyun 240gb Samsung SSD de. 3 yıldan fazladır BF4 oynuyorum. Fakat bazı serverlarda oyun ilk açtığımda tam yüklenmiyor. Atıyorum bazı texturelar eksik, bazı adamlar yok sadece silahları var, helikopter sesleri falan bazı sesler eksik. Kapatıp açınca düzeliyordu, ta ki bu güne kadar. Bugün üst üste 2 kere girdim, yine eksikti. Sebebi ne olabilir. ? Yukarıdakileri de tekrar üzerinden geçiyorum şimdi. SSD de sanal disk yoktu. 16gb ram sorun olmaması lazım ama açtım şimdi tekrar deneyeyim.
 
Üst