Balık Yiyenler Dikkat! Sağlıklı Olmak İstiyorsan Bu 5 Balık Türünü Yemeyin

Bu konuyu okuyanlar

İnterface

Öğrenci
Katılım
28 Ocak 2019
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
43
Diyelim ki bir tarafta balıklar yararlı olsa da, diğer tarafta tüketerek vücuda zarar verebilecek bazı balık türleri olduğunu bilen çok az insan var. Bu makalede, hangi balık türünün tüketilmesinin size zarar verebileceğini söyleyelim.

TİLAPİA

Tilapia.jpg


Tilapia, yüksek düzeyde omega-6 yağ asidi ve çok düşük seviyede omega-3 yağ asidi içerir, bu da onu enflamatuar yapar. Genellikle, omega-3 yağ asitleri sağlığınız için faydalıdır, ancak araştırmaların önerdiği gibi tilapinin çok düşük seviyede omega 3'leri vardır. Yüksek omega 6s içeriği artrit, kalp rahatsızlığı ve astımı olan insanlar için tehlikelidir. Bu balık doğrudan kalp ve kan damarlarına saldıran

ÇİFTLİK SOMONU

CYFTLYK_SOMONU.jpg


Her ne kadar iyi somon balığı kolay bulunmamakla birlikte, gerçek şu ki, bu cinsin çoğunluğu sağlıksız. Çiftlik salmonları çok düşük seviyelerde omega 3'lere sahiptir ve yapılan araştırmalar farmed somonunun vücut kısımlarını ve bağışıklık fonksiyonlarını tehlikeye sokabilecek toksinler içerdiğini göstermektedir.

KEDİ BALIĞI

KEDY_BALIYI.jpg


Lezzeti yüksek, yayın balığı kendine özgü tehlikelere sahip. Her balığın içinde yağ vardır, ancak yayın balığının yağı cildindedir, doymamış ve kan akışına yerleşebilir. Balıklar etten daha lezzetlidir ancak yüksek seviyedeki omega 6, kalp rahatsızlığı çeken insanlar için sağlıksız bir seçimdir.

ORKİNOS

ORKYNOS_1.jpg


Her şeyden önce, uskumru eti saat içinde çürür. Korunması durumunda, sadece tehlikeli olmayacak aynı zamanda birçok organ için tehdit oluşturabilir. Hiç şüphe yok ki yağlarda yüksek, ancak birçok insanda beyin ve sinir problemlerine neden olabilecek cıva oranı yüksektir.

YENGEÇ

YENGEC.jpg


Yengeç eti B12 Vitamini, protein ve vitaminlerle doludur ancak aynı zamanda yengeç eti tüketimi de sodyum ve kolesterol üzerinde aşırı doz almanıza neden olur. Günlük diyetinizde artan miktarda sodyum bulunması kalp felci riskini artırabilir. Ilımlı miktarda tüketim önerilir.

Kaynak : Kadın Post - Kadına Özel, Sağlık, Moda, Diyet, Gebelik
 
Üst