Avakado Seven - Yemeyi Bilen Var mı :)

Bu konuyu okuyanlar

ßjK1903

Asistan
Katılım
25 Nisan 2011
Mesajlar
156
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Dün bi komşumuz memleketten avakado getirmiş bizimkilere vermiş. Ben de hiç yemedim avakado'yu kabuğunu soydum gayette mutluyum sosyete meyvesi ya :) hayalim kivi gibi tadı olması koskocaman bir tane dilimi ağzıma attım çiğnedim yemez olaydım :) Hayatımdaki en kötü meyve tadı aynen ama aynen Ciğer gibiydi, bildiğiniz ciğer :) Acaba dedim ortasında bi tane kabuk vardı o mu yeniyo dedim :) oradan da bi ısırık aldım ağzım uyuştu resmen :) sanki konuşamayacak gibi oldum. Aklıma 4 seçenek geldi. 1-) Ben yanlış yedim :) 2-) Meyve daha olmamıştı 3-) Tadı Gerçekten Kötü 4-) Herkesten gizli yediğim için Allah cezamı verdi :)
Sizce hangisi?
 

sebastiantr

Müdavim
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
2,617
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
Avakado biraz garip bir meyva türü.
Toplandıktan sonra hemen yenmiyor kivi gibi beklemesi lazım biraz.

Ben Kıbrıs dayken çok yiyordum böyle tropik meyveleride İstanbul da dolabı açıp meyveyi elime almışlığım görülmemiştir. :D :D
Sertse daha olmamıştır yumuşaması lazım yenmesi için, sertken acıdır zaten.
Özellikle bunun bir salatasını yapıyorlar, tuz kara biber, limon soğan vs hayatımda gördüğüm en garip ama en garip yiyecek.
Yedikçe daha bir çok yemek istersiniz.

Salata tariflerine bakın netten o şekilde yapın, mundar etmeyin meyveyi :D
 

kpln04

Müdavim
Katılım
2 Ekim 2009
Mesajlar
2,887
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
ben daha görmedim avokado ama bence 4. seçenek
 

Kenpachi

Müdavim
Katılım
23 Haziran 2012
Mesajlar
1,590
Reaksiyon puanı
25
Puanları
48
Avakado biraz garip bir meyva türü.
Toplandıktan sonra hemen yenmiyor kivi gibi beklemesi lazım biraz.

Ben Kıbrıs dayken çok yiyordum böyle tropik meyveleride İstanbul da dolabı açıp meyveyi elime almışlığım görülmemiştir. :D :D
Sertse daha olmamıştır yumuşaması lazım yenmesi için, sertken acıdır zaten.
Özellikle bunun bir salatasını yapıyorlar, tuz kara biber, limon soğan vs hayatımda gördüğüm en garip ama en garip yiyecek.
Yedikçe daha bir çok yemek istersiniz.

Salata tariflerine bakın netten o şekilde yapın, mundar etmeyin meyveyi :D

Avaka do değilde ananas süper.
 

xyz1234

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
2,587
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
üstad ben tadından hiçbirşey anlamamıştım, birde yağlıgibi kaygan bir görüntüsü var, hayatta yiyemem. favorim ananas pepino, mango. bu üç mevyei inanılmaz seviyorum. birde pamelo diye birşey var. bildiğin hormonlu greyfurt ama greyfurt gibi acı değil tatlı.
 

erenberk

Müdavim
Katılım
10 Mayıs 2010
Mesajlar
10,637
Reaksiyon puanı
101
Puanları
48
Avakado olgunlaştıktan sonra tüketilmesi gerekiyor. Olgunlaşmasını sağlamak için gazeteye sarabilirsin ve buzdolabına koymamak gerekiyor, oda sıcaklığında kalmalı. Omlete konulabilir ya da direk tereyağ gibi kızarmış ekmek üzerine sürebilirsin. Yemeklere de konuluyormuş tavukla falan güzel olduğu söyleniyor ama daha önce denemedim.
 
A

aysnrr

SDN Okuru
Bugunn karsilastigim meyveyii daha once grdm fakatt yememistimmm . esim seminer icin antalyaya gidince degisik meyve sepeti yaptirip getrmis eee bnde mutluboldum halile . avokadoyu gorunce daha bi gozlerim parlamiss neyse zaten nenem gibi olmustu yumusakk olgun ve burusukk 😊😊 neyse bi hisimla kestim meyveyii icindeki cekirdek bni sasrtmadii cnku grmustummm dizilerde neyse cay kasigiyle az bi tadina bakayim dedim kndimi inekten farksiz gordumm saman gibi ne tadi var ne tuzu . 😆 braktm hemeenn tabi esimde ayni fikirde bnmlee . demmekki neymis her meyve guzel olacak diye bi kaide yokmuss ama cok sasrdim yanii hyal kirikliklari olusuverdiii 😆😆😆
 
Üst