Amazon Ekim ayında Bitcoin kabul etmeye başlıyor

Bu konuyu okuyanlar

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113
Çin’in ve Rusya’nın dijital parayı yasaklama girişimleriyle ağır darbe alan Bitcoin’in fiyatı bu aralar fırlayabilir. Amazon’dan sızan bilgiler dev e-ticaret şirketinin 26 Ekim’de Bitcoin’le işlem yapmaya başlayacağını duyurmak üzere hazırlandığını söylüyor.

Önemli bir Hedge fonun yöneticisi, 20 şirketin kurucu ortağı, 11 kitabı ve önemli yayınların yöneticisi olarak tanınan James Altucher’ın sosyal medya hesabında duyurduğu bilgiye göre, Amazon Bitcoin ile işlem yapmak için gerekli hazırlıkları tamamladı. Geriye sadece basın açıklamasını yapmak ve web sitelerinde gerekli seçenekleri yayına açmak kaldı.

upload_2017-9-24_12-31-54.png


Ancak Amazon henüz bu konuda bir açıklama yapmış değil ve James Altucher’ın spekülasyon yapıp yapmadığı kesin olarak bilinemiyor. Yine de kaynağın çok güvenilir olması ve daha önce yanlış haberler duyurmamış olması medyanın bu haberi ciddiye almasının en önemli nedeni.

Söylentinin ciddiye alınmasının bir diğer nedeni ise Amazon’un 2016 yılında, Bitcoin’e ve diğer dijital para birimlerine yatırım yapan ve bu para birimlerinin yaygınlaşması için çözümler sunan Digital Currency Group’a AWS üzerinden ortak olması. Amazon’un şimdi bu yatırımına kazanç sağlamak için DCG üzerinden e-ticaret sitelerinde Bitcoin veya diğer para birimlerini kabul etmeye başlaması aslında büyük bir sürpriz olmayabilir.

TechInside
 
Üst