Akım korumalı priz gerekli mi

Bu konuyu okuyanlar

Kuvvetmira

Müdavim
Katılım
29 Nisan 2013
Mesajlar
2,462
Reaksiyon puanı
38
Puanları
48
Bim markede gelmiş 20 TL 6'lı sizce alsam faydasını görürmüyüm,almasam zararını görürmüyüm ?
 

Cytex99

Öğrenci
Katılım
17 Ağustos 2013
Mesajlar
56
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bim olduğu için alma bence. Adı ne? Le'Priz dir kesin :D
 

Dea

Müdavim
Katılım
13 Ekim 2010
Mesajlar
1,395
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Akım Korumalı Priz Al Bence Ama Teknoloji Marketlerden Al Kaliteli Birşey Lcd Tvlerde Pclerde Şart Bence
 

rubarovan21

Müdavim
Katılım
14 Kasım 2015
Mesajlar
1,009
Reaksiyon puanı
320
Puanları
83
20 TL’lik priz akım korumalı değildir. Sağlam bi markanın prizini almanızı öneririm
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
Bence alabilme imkanınız varsa almaktan çekinmeyin sonuçta her an herşey olabilir
 
Katılım
26 Nisan 2018
Mesajlar
384
Reaksiyon puanı
143
Puanları
43
Tunçmatik marka kullanıyorum. Mahallemizde bir çok kesintiler olabiliyor. Bir çok arkadaşımın bilgisayar ve modeminde zarar görmesine karşın bende hiç bir sorun olmadı. Tavsiye ederim.
 
Katılım
24 Eylül 2018
Mesajlar
160
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
76
Puanları
28
Yaş
48
Akım korumalı priz seçimi: Kullandığınız mevcut şebekede pikler (aşırı gerilim yükselmeleri) sıklıkla varsa eğer, bu hassas cihazlarınızı (masaüstü PC, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, LCD TV, vb.) cihaz ve makinelerden hemen önce kullanmak büyük fayda sağlar, ancak her cihaz ve makineye tek priz karşılık gelecek şekliyledir. Bu prizlerin üzerinde watt/joule değeri olarak ohm kanunuyla kolayca hesaplanabilecek olup üzerlerinden geçirebilecekleri olan max.. amper değeri mutlaka yazılı olur. Bu değeri kullanacağınız cihaz/makinelerin watt toplamını geçmeyecek şekliyle seçebilmek en doğrusudur, yoksa akım korumalı priz çok faydalı olamaz, buna özellikle çok dikkat edin.

Dalgalanma ve piklerle birlikte kesilmeler de sıklıkla varsa eğer kullandığınız bu şebekede, akım korumalı prizi değil line-interaktif bir UPS'yi kullanılan PC gücüne çok uygun seçmelisiniz. Çünkü sadece akım korumalı priz masaüstü PC'deki HDD'in kesintilerdeki bozulmama garantisini çok net olarak sağlayamaz, en doğrusu bu sürekli kesintilerde HDD, anakart, RAM, vb. bileşenleri tam manasıyla koruyabilmek için uygun güçteki line-interaktif UPS'leri seçerek satın alabilmektir. Kolay gelsin.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
391_buyuk_330x280_PRIZ.png

Bim A.Ş.

normal çoklu priz bu akım koruma yok zaten onlarda hikayeden oluyorlar.
 

honline

Müdavim
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
83
Piyasaki çoğu akım korumalı priz diye satılan ürünlerin içinde Varistor den başka birşey yoktur, Varistor ne ise yarar varistor cihazın sigortadan sonraki kısmına
artı ve eksi uca paralel olarak bağlanır, şebeke elektrik voltajı varistorün üst değerine ulaşınca kisadevre yaparak sigortayı attırır. Varistör elektronik cihazların çoğunda zaten mevcuttur, varistorden ibaret akım koruma prizleri cihazınızı ani voltaj yukselmesinden başka birşey için korumaz, elektronik cihazların asıl bozulma nedeni voltajin sürekli 210, 225,230,217,210 gibi dalgalanmasıdır.
 
Katılım
24 Eylül 2018
Mesajlar
160
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
76
Puanları
28
Yaş
48
Elektronik cihazların girişlerinde çoğunlukla şebeke girişi tarafında NTC, varistor gibi seri/paralel bağlı koruma elemanları yer alır, bazılarında aktif veya pasif PFC (Güç faktörü düzeltme) devresi de ayrıca bulunabilir, örneğin iyi kalitedeki PC PSU'larında olduğu gibidir. Biz akım korumalı prizleri bu koruma elemanlarını, bu cihazlarda bu korumanın içten hiç yer almaması veya devre dışında kalabilmesi ihtimaline (riskine) karşı bu cihazlardan hemen önce, aslında aşırı bir emniyet tedbiri alarak kullanmış oluruz, bunların buralardaki asıl kullanım amacı budur.

Ancak çok iyi kalitedeki PC PSU'sundan hemen önce bir akım korumalı prizi kullanmak ise çok gereksiz olur, çünkü içindeki devre yapısında zaten PFC ve akım koruma devresi (varistorlu) mutlaka yer alır. Ancak buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, vb. elektronik devre kartılarında bu korumanın yer alıp almadığından çok emin değilseniz bu çok hassas elektronik cihaz/makinelerinizden hemen önce bu akım korumalı prizleri yine kullanırsınız, bu kullanım tamamiyle de lehinize olur, aleyhinize ise hiçbir şekliyle olamaz. Şebekedeki aşıır voltaj yükselmesinde devredeki paralel varistorun içten kısa devre olmasıyla kendinden sonra gelen bu devre kartlarını tam manasıyla (% 100 oranında) korumuş bulunuruz.

Tunçmatik iyi bir akım korumalı priz markasıdır örneğin, satın alınabilir. Ben evde SBS (Çin malı) olanını tüm cihaz ve makinelerimden hemen önce mutlaka da kullanıyorum, SBS markası Koç-Taş'da satılan bir üründür. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Üst