AcademyTech Uzmanları Sorularınızı Yanıtlıyor

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Bilişim sektöründe ilerleyenlere rehber olan Kariyer bölümümüzde yer alan konularla ilgili sorular AcademyTech eğitmenleri tarafından yanıtlandı. İşte merak edilen soruların yanıtları burada.

ShiftDelete.Net okurlarının bilişim teknolojileri konusunda kariyer hedeflerine erişmeleri konusunda destek olan AcademyTech, akıllarda kalan soru işaretlerine açıklık getiriyor. Okurlarımız tarafından Kariyer bölümünde sorular soruları AcademyTech uzmanları cevapladı. Sorularınız ve cevapları burada!



:: Hacker'lık Derslerini Kimler Verecek?

CEH (Certified Ethical Hacker) eğitimlerini verenler CEI (Certified EcCouncil Instructor) sertifikasına sahip olan eğitmenlerdir.


:: Eğitmenler Certified Ethical Hacker Derslerini Kendi Bilgileriyle mi Anlatacaklar Yoksa Hazır Kitaplardan mı Öğretecekler?

CEI sertifikalı kişiler eğitimleri kesinlikle tecrübeleri ile anlatarak Ec-Council'in resmi eğitim kit'leri ile içeriğe bağlı olarak anlatıyorlar.


:: Öğretmenlerin Hack Bilgisi Seviyeleri Nedir?


Bu konuda bilgi vermek çok doğru olmaz ama CEH eğitimini alan ve sonrasında sertifikasını edinen herkes CEI (Certified EcCouncil Instructor) olamıyor. Bunun için Türkiye distribütörü tarafından sertifkasının onaylanması ve akkredite olması gerekmektedir.


:: Kurslar Ne Zaman Başlıyor? Hangi Şartlar Altında Veriliyor?

Eğitimler CEH eğitimini verebilen tüm yetkili eğitim merkezlerinde alınabildiği gibi Türkiye Distribütörü AcademyTech bünyesindede alınabilir. CEH eğitimini almadan önce [email protected] e-mail adresine başvurarak Türkiye'deki yetkili eğitim merkezlerini sormanızda fayda var. Ancak bu şekilde doğru eğitimi doğru yerden alabilirsiniz.


:: Türkiye'de Aldığım Sertifika Nasıl Olacak da Avusturya veya Bir Diğer Yabancı Ülkede Geçerli Sayılacak?

CEH (Certified Ethical Hacker) sertifikasını alan kişiler, kendilerine tahsis edilen ID sayesinde dünyada Eccouncil Disribütörleri sayesinde istediği kuruluşta işe başlayabilir ve bu ID'yi ileride Licensed Penetration Tester olmak için kullanabilir.


Ayrıca herhangi bir Microsoft veya Cisco sertifikasını alsanız bile bu sertifika size tüm dünyada yeni bir pencere açmanızı sağlayacaktır.


:: Sertifikayı Aldıktan Sonra İş Bulma Olasılığım Yüzde Kaç Artacaktır?

Günümüzde artık herkes 7'den 70'e internet kullanıyor ve tüm işlemlerini kamudaki ve bankalardaki işlemler dahil olmak üzere internet üzerinden yapıyor. Bu nedenden dolayı artık bilgimizin güvenliği gün geçtkçe önemli hale geliyor. Firmalar bilgi hırsızlığını engellemek için birçok cihaz ve ürün alıyorlar. Bunun yanısıra bu ürünleri ve cihazları kullanabilecek bilgi ve tecrübe sahibi personel ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Eğer sizde elinizdeki sertifikalarla birlikte CEH sertifikasını sunarsanız, işe girme olasılığınız küçümsenemeyecek kadar artacaktır.


:: Cisco Sertifikası Almak İçin İlla Üniversite Mezunu Olmak Gerekiyor mu?

Cisco Sertifikalarından herhangi birini almak için üniversite mezunu olmanıza gerek yoktur. Ayrıca sadece Cisco sertifikası için değil Microsoft, Oracle, Ec-Council eğitimleri içinde aynı şey geçerli olup eğitimlere katılmak için üniversite mezunu olmanıza gerekmemektedir. Ancak sertifika sunucu firmalar yaş sınırı arayabiliyorlar. Bu konuda sertifika sınavına girmeden önce yaşınız 18 yaşından küçük ise o firmanın sertifika yaş sınırını kontrol etmenizi öneriririz.


:: MCSE Neden Gerekli?

MCSE eğitimi yeni adı ile MCITP eğitimini alan kişiler kurumsal firmaların windows 2003 veya 2008 sunucularına sistem ve network desteği verebilmektedir. Genelde birçok firma Microsoft ürünlerini kullandığı için bu firmalarda işe girmek isteyenler MCSE veya yeni adı ile MCITP eğitimini ve sertifikasını almaları kendileri adına önemli bir adım olacaktır.


:: Bizim YÖK'ten Aldığımız Diplomanın Pek Bir Önemi Yok mu?

Kesinlikle YÖK'ten aldığımız diploma çok önemlidir. Ancak bazı iş olanakları içerisinde, insan kaynakları diplomanın yanısıra sizlerin sertifika apoletini görmek isterler. Bu yüzden "Diplomam var, artık ben her işe hazırım" düşüncesi kesinlikle yanlıştır. Yaşamınızın her anında ister sertifika olsun isterse kendi gelişiminiz için olsun kesinlike eğitim almaya ve kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz.


:: White Hacker Olmak İçin Eğitimin Ücreti Nedir?

Eğitimlerin dağıtıcısı AcademyTech'e başvuruda bulunarak sizin bulunduğunuz bölgedeki yetkili eğitim merkezini öğrenebilir, eğitim fiyatları hakkında bu eğitim merkezlerinden fiyat bilgisi alabilirsiniz. Ayrıca size verilen eğitim fiyatlarına hem sınav hemde orjinal kit fiyatı dahil olduğuna emin olmanızda fayda var.



Bilgi için: AcademyTech
Tel: (216) 550 44 22
SDN - http://shiftdelete.net
 

atıl123

Öğrenci
Katılım
24 Ocak 2009
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Kariyerimi Network üzerinde yapmayı düşünüyorum.Eğer CCNA sertifikalarını alırsak Türkiye'de nerlerde ve ne tür şirketlerde iş bulma olanağımız bir adım öne çıkar???? Türkiye'de Network uzmanına gerek duyan şirketler var mıdır?????
 

ertan2002

Asistan
Katılım
9 Aralık 2008
Mesajlar
346
Reaksiyon puanı
112
Puanları
43
c6500 ve anixeon nickli arkadaşlarıma katıyorum.. Olaya bi de ben yorum yapayım..

Öncelikle o kursların gerekliliği şart değil.. Evet belki kaynak sağlıyorlar (yeterli olup olmadığı tartışılır), sınıf ortamı sağlıyorlar ve çalışmanızı sağlıyorlar.. Bunlar + yönler.. Ama bunları o kurslara gitmeden de yapmak mümkün. Internerre yığınla kaynak var ve sizde çalışma azmi varsa bir çok şeyi yapabilrsiniz. Simülasyon programları yardımıyla da o labarotuvardaki ortamı da bulabilirsiniz.. Önemli olan sürekli pratik yapmak.O yüzden o tarz kurslara gitmezsen sertifika alamazsın gibi bir bakış açısı yanlış..

c6500 arkadaşım güzel bir tespitte bulunmuşsun. Sanki o sertifikaları almayanlar iş bulamıyor gibi bir izlenim oluşturuyorlar. Eğer öyle yapmasalardı o tarz kurumlara kim gider? Arz talep meselesi oluşturuyorlar. Bilge adamın bir broşünürü okumuştum. Bahsettiğine göre avrupada 1.5 milyon, abd de 1.5 milyon kişiye ihtiyaç var, bilgi işlem bölümleri için:) Türkiyedeki açık sayısı da 70 binmiş.. Ya böyle saçma birşey olur mu? Ne kadar iyi mühendis ne zorluklar altında çalışıyor adamlar zor iş bulmuşlar kendilerine hatta açıkta olanlar da var,sen kalkmışsın türkiyede 70 bin eleman açığı var diyorsun :) göster de gidip çalışalım..

Sertifika önemli mi? Evet bir nevi önemli. Öncelikle bu bilişim aleminde etiket önemlidir. Boğaz için mezunuyla cukurova mezunu birine aynı değer verilmez.Boğaziçi mezunu daha iyi eğitim almış gözüyle bakılır.Bu da insanın etiketidir işte. Bu sertifikalar da bu işe yarar.Bilgisayarcıların çoğunun bildiği şeylerdir aslında onlar, bilmediklerini tamamlayıp teknik ingilizce öğrenirlese onlarda aynı seviyede olurlar.Ancak elinde sertifikası olmayan birine göre daha az değerli olarak görülür.. Kaybedecek biraz para var ortada,onu göze alıyorsanız girin sınavlara alın sertifikanızı :)

Ceh ile ilgili birşey söyleeceğim. Bir çok şirketin Ceh le mehle işi olmaz :) tamamen sallama.. Adam gibi güvenlikçi olursan problem olmaz, kimsenin de bugüne kadar ceh sertifikasını sorduğunu duymadım :) yıllardır bu işin içindeyim ceh sertifikasını 1 yıla yakındır duyuyorum :)

atıl123 nickli arkadaşım, CCNA sertifikasını alırsan işini garantiye almış sayılırsın.Uzmanlık isteyen birşey bu.İstanbulda, Kocaelide,İzmirdeki sanayi bölgelerindeki iş yerlerinde iş bulabilirsin.İş alanında tahmin ettiğin gibi network kurulumu olacağını biliyorsun. Büyük ağları yönetirsin :) cisco nun sertifikaları bazı yerlerde microsoftun sertifikalarından daha iyidir..

saygılarımla
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
CCNA veya MCSE sertifikalarını alıp avrupada rahatlıkla çalışabilirsiniz. Türkiye bilişim konusunda daha geride olduğu için ne bu sertifikalara sahip birine değer verir ne de düzgün bir maaşla çalıştırır.
 

atıl123

Öğrenci
Katılım
24 Ocak 2009
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ertan2002 ve cgrszone nick li arkadaşlar bilgileriniz paylaştığınız için çok teşekkürler..
 
Üst