2016 Nissan Sentra incelemesi

Bu konuyu okuyanlar

lgnd003

Öğrenci
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
34
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
2016-nissan-sentra-sedan-2.jpg

2016-nissan-sentra-sedan-6.jpg

2016-nissan-sentra-sedan-4.jpg

2016-nissan-sentra-sedan-7.jpg

2016-nissan-sentra-sedan.jpg

2016-nissan-sentra-sedan-13.jpg

Kaynak: 2016 Nissan Sentra incelemesi - Otomobilim Benim

Nissan Sentra, 2016 için önemli bir yenilenmeyle geliyor. Ne gibi değişiklikler olduğuna kısaca göz atalım.
Nissan, müşterileri için kaliteyi ön planda tuttuğunu yeni model araçlarında gösteriyor ve Sentra’da da bunu açıkça görebiliyoruz. Geçen yıla bakarsak Nissan Sentra‘nın 200bin civarında sattığını görüyoruz ve bu oran 2012’ye kıyasla %91.2 daha fazla.

Beklentileri karşılamak amacıyla Nissan, Sentra’nın yeni modelinde %20’lik değişiklik getirdi. Bu da 550 farklı ve yeni parça demek. Nissan NVH’ye yani gürültü, titreşim ve sertliğe, sürüş dinamiğine önem veriyor, yani otomobilin olabildiğince sessiz, titreşimsiz çalışmasını istiyor. Bunları sağlarken de güvenliği göz ardı etmiyor. Yeni otomobillerini de buna göre dizayn ediyor ve üretiyor. Şimdi 2016 Nissan Sentra’nın artılarına ve eksilerine bakalım.

Artıları

Sentra’nın güncel tasarımı Nissan’ın iyi işler yaptığını gösteriyor. Yeni tasarım araca daha sportif ve şık görünmesini sağlamış. Ön-arka tampon ve ışıklar yenilenmiş. Aracın yeni kaportası aracın olduğundan daha hızlı görünmesini sağlamış. 1 senede bu kadar değişiklik yapan Nissan’ın gelecek modelinde ne gibi değişiklikler yapacağını merak etmiyor değiliz ve heyecanla bekliyoruz.
Aracın fiyatı normal düzeyde olacak gibi. Türkiye için fiyat belli değil ancak dolar bazında Sentra S modeli 16,780 $ olacak.
Sentra’yı alırken uygun fiyata almanın yanı sıra alıcılar, yakıt için de uygun bir araç satın almış olacaklar. Sürekli değişken şanzımana sahip olan Sentra, şehirde bir galon ile 46 km yol katedebiliyor, otobanda ise 61 km yol katedebiliyor.
Eksileri

Aracın tek motor seçeneği var. O da 1.8 dört silindirli 130HP sağlayan motor. 6 ileri şanzımanla bu motor gücü sürekli değişken şanzıman aracılığıyla lastiklere iletiliyor. Verimlilik bakımından iyi olsa da aracın hızının kasılmasına neden oluyor. 2.0 motora sahip olan Mazda ve Honda’nın bazı modelleri de aynı yakıt tüketimine sahip.
Rakipleri

Chevrolet Cruze
Dodge Dart
Ford Focus
Honda Civic
Hyundai Elantra
Kia Forte
Mazda3
Mitsubishi Lancer
Subaru Impreza
Toyota Corolla
Volkswagen Jetta
Motor: 1.8

Gücü: 130HP

Şanzıman: Sürekli Değişken Şanzıman

Ağırlık: 1295

Kapasite: 5 kişi
 
Üst