1500 TL civarında kullanım için Laptop önerisi

Bu konuyu okuyanlar

modernist

Öğrenci
Katılım
16 Kasım 2017
Mesajlar
53
Reaksiyon puanı
6
Puanları
8
Yaş
29
Bu yazıyı okumadan lütfen mesaj atmayınız. Şuana dek arkadaşlarım ve ailem dahil birçok teknolojik cihaz alımında yardımcı oldum. Para kolay kazanılmadığı için her birinde de yorumlara, güncel teknolojiye ve tavsiyelere göre değer biçtim karar verdim. Lütfen sırf post kasmak için googlede 1500 TL'lik laptop şeklinde bir aratma ile önünüze ilk çıkanı buraya atıp +1posta sahip olmayın.

Laptopta basit işler yapılacak. Film izlenmesi gibi. Kod yazılmayacak ve oyun oynanmayacak ancak teknoloji eskiyor ve bir iki yıl sonra aynı laptop üzerinden ne yapılmak istenir belli olmaz.
masaüstünde i5 650, i5 4460 , Ryzen 1200 işlemciyi kullandık.
laptopta da i7 3632qm işlemciden sonra bunun hızını aratmayacak bir işlemciye sahip olmalı. Dolar 3.96 TL diye Intel Celeron işlemcinin yavaşlığıyla uğraşmak istemiyorum.
SSD'ye ihtiyacımız yok. 1 TL 7200 rpm HDD yeterli olacaktır.
Ekran kartsız bir bilgisayar satın alma şansımız var mı ? Diğer laptoptaki 635m'i buna takıp dahili bir ekran kartı dahi olmayan bir laptopu buna takma durumumuz olabilir mi ? Olamaz ise de dahili ekran kartlı bir tanesini satın almamız gerekiyor zira ekran kartına ekstra para gitmesine gerek yok. Oyun oynanmayacak.

Freedos olması tercihimdir zira işletim sistemine de para ödemek istemiyorum. Laptop ısınması büyük çile. Şuanki biraz ısınıyor ve bundan müzdaribim.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Paragrafta bir iki soru da sordum cevaplarsanız sevinirim.
 
Üst