User Tag List

1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 12

Tablet Seçimi

Tablet Bilgisayarlar forumunda Tablet Seçimi konusunu incelemektesiniz.

Arkadaşlar temmuza doğru bir tablet almayı düşünüyorum.Bazı tabletler arasında kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim. Öncelikle kriterlerimi söyleyeyim: 1)Tablet 7''ten büyük olmalı: iPad 2 (9,7'')--Galaxy Tab 10,1 --Galaxy Tab 10,6 --(Belki;)Galaxy ...

trak99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tablet Seçimi

Arkadaşlar temmuza doğru bir tablet almayı düşünüyorum.Bazı tabletler arasında kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim.
    Öncelikle kriterlerimi söyleyeyim:
    1)Tablet 7''ten büyük olmalı:
    iPad 2 (9,7'')--Galaxy Tab 10,1 --Galaxy Tab 10,6 --(Belki;)Galaxy Tab 8,9
    2)GPU-CPU performansı iyi olmalı :
    Yeni çıkan Adreno GPU'ları gelecek vaad ediyor mu ? Bu GPU'ların grafik performansı Tegra 2-3 bir sistemle yarışabilir mi?
    Tegra 2-3'e özel uygulamaların çıkacağı söyleniyor (Angry Birds 3D'den söz ediliyor). Nvidia bu işin altından kalkar mı ?
    Tegra 3'ün 4 çekirdekte enerji kullanım yöntemi beni cezbetti.Sanırım 1,4 Ghz (4xCPU) bir tablet için yeterli.
    3)E-Book Görüntüleme:
    iBooks 2 ile beraber iPad 2 sanırım önde;fakat ben de androide meyilliyim.Android'te böyle kullanışlı bir program varmıdır.13 Yaşındayım kitap okumayı seviyorum artık kitap dayanmamaya başladı
    4)Diğer:
    Klayve bulunması önemli Facebook'ta chat yaparken zor olabilir.Tüm tabletlere harici olacak bağlanabiliyor; ama Asus Tranformer Serisi (TF101,TF201,TF700T)'nde klavyede harici pil bulunması ve şarj süresinin 16 saat gibi (Mobil cihazlar için astronomik) bir süreye çıkması takdire şayan...(Ayrıca klavyede USB portu var)

BENİM UYGUN GÖRDÜĞÜM ADAYLAR:

Galaxy Tab:8,9/10,1/10,6:

10,1:Klasik boyutta bir tablet

10,6:Burada Samsung çıldırmış olmalı diyorum.2560x1600 tablet olur mu? Sarj mı dayanır ?
    Sorum:1920x1200 çözünürlükteki Asus TF700T'den farkı olur mu?

8,9:Mütevazi bir tablet
    Asus Tranformer Serisi : (FAVORİM)
    Çözünürlük Farklı diğer Her şey aynı
    Özellikler:
    Tegra 3 göze çarpıyor
    Apple iPad 2 (Temmuza Kadar 3'te çıkar)

Fazla söze gerek yok

HTC Flyer

7'' tek adayım Sylus kalemiyle güzel iş başarır

SONUÇ OLARAK:

Arkadaşlar olay bu ben Asus Transformer serisine daha yakınım
    SİZİN GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM
    Bu arada bütçem:
    2000TL (En fazla)

flash destekli olduğu için asus trans former ı seç

iPad hariç zaten hepsi flash destekli. Bu arada zaten Adobe mobil cihazlarda Flash Player'ı durdurdu.HTML5 e ağırlık verecek gibi gözüküyor.Bu da iPad bu konudaki dezavantajını avantaja mı çevirir sizce ?

orcnd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

transformer prime kullanıyorum gayet memnum ics güncellemeside geldi. gerçi honeycomb ile ics arasında çok fazla fark yok gördüğüm kadarıyla.

GAMEHUNTER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Samsung Galaxy Tab 10.1 i şiddetle tavsiye ederim. Gayet yeterli bir tablet her yönden.
    E-Book okumak istiyorsan dört dörtlük programlar var.

Alıntı orcnd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    transformer prime kullanıyorum gayet memnum ics güncellemeside geldi. gerçi honeycomb ile ics arasında çok fazla fark yok gördüğüm kadarıyla.
    Tegra 3 kendini çok hissettiriyor mu ? ve pil performansı söylendiği kadar var mı ?

--- Mesaj Güncellendi ---

Alıntı GAMEHUNTER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Samsung Galaxy Tab 10.1 i şiddetle tavsiye ederim. Gayet yeterli bir tablet her yönden.
    E-Book okumak istiyorsan dört dörtlük programlar var.
    Kalitesiz olduğunu duydum ...yok eğer kaliteli ise (bence kalitelidir) oyun performansı hakkında ne söylersiniz

orcnd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı trak99 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tegra 3 kendini çok hissettiriyor mu ? ve pil performansı söylendiği kadar var mı ?

--- Mesaj Güncellendi ---

Kalitesiz olduğunu duydum ...yok eğer kaliteli ise (bence kalitelidir) oyun performansı hakkında ne söylersiniz
    pil performansı söylendiği kadar varmı tam bilemiyorum çok yoğun kullandığım söylenemez günlük kullanımım şöyle

cihaz günde 12 saat açık kalıyor eve geldiğimde şarzı %50 kalmış oluyor.

kullanımım ise şöyle
    günde 4 saat kadar oyun. sürekli internete bağlı ve mailleri kontrol ediyor. 4 saat kadar film yada müzik için kullanıyorum.

tegra 3 için deneyebileceğin bazı oyunlar var çoğu ücretli. fakat grafik kalitesi çok farkediyor. özellikle phsyx ile parçalanma efektleri görülmeye değer. zamanla ücretsiz oyunlarında çıkacağını düşünüyorum. şu an ücretli oyunların demoları ile idare ediyorum.

benchmark testlerinde ise zaten şu an zirvede transformer prime var. 1.4 ghz'de çalışıyor normalde fakat bazıları bunu 1.6'ya overclock etmiş

Alıntı orcnd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pil performansı söylendiği kadar varmı tam bilemiyorum çok yoğun kullandığım söylenemez günlük kullanımım şöyle

cihaz günde 12 saat açık kalıyor eve geldiğimde şarzı P kalmış oluyor.

kullanımım ise şöyle
    günde 4 saat kadar oyun. sürekli internete bağlı ve mailleri kontrol ediyor. 4 saat kadar film yada müzik için kullanıyorum.

tegra 3 için deneyebileceğin bazı oyunlar var çoğu ücretli. fakat grafik kalitesi çok farkediyor. özellikle phsyx ile parçalanma efektleri görülmeye değer. zamanla ücretsiz oyunlarında çıkacağını düşünüyorum. şu an ücretli oyunların demoları ile idare ediyorum.

benchmark testlerinde ise zaten şu an zirvede transformer prime var. 1.4 ghz'de çalışıyor normalde fakat bazıları bunu 1.6'ya overclock etmiş
    Tamam, Transformer Prime'in yaza çıkacak olan TF700T Full HD sürümünden alacağım sanırım piyasadaki en iyi tablet bu.
    Cevap veren herkese teşekkür ederim

İpad almada hocam ne alırsan al derim. Flash desteksiz tablet alma.

burns206 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

htc veya asus iclerinden en iyileri bence ancakben olsam windows destekleyen bisey alirdim windows destegi oldumu zaten linux da yuklenebiliyo .
    bunlardan ausus iyi cunku 2 USB portu var. coklu dokunmatik var.
    bunlar boyle sinirli cihazlar icin acik fark atiyo bence sadece usb desteginden dolayi asus one cikiyor.

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)