User Tag List

1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 25

Delikanlı Anti-Virüs!

SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Delikanlı Anti-Virüs! konusunu incelemektesiniz.

Hangi antivirüs yazılımını kullanacağınıza karar vermekten gerçekten de kolay değil. Aslında bu zorluk, sizin suçunuz değil. Anti-Virüs yazılımlarının biraz delikanlı olması yeterli. İşletim sistemlerindeki veya arama motorları arasındaki rekabetin bir ...

Troy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Delikanlı Anti-Virüs!

Hangi antivirüs yazılımını kullanacağınıza karar vermekten gerçekten de kolay değil. Aslında bu zorluk, sizin suçunuz değil. Anti-Virüs yazılımlarının biraz delikanlı olması yeterli.

İşletim sistemlerindeki veya arama motorları arasındaki rekabetin bir benzeri de anti-virüs şirketleri arasında kıran kırana yaşanıyor. Her yeni sürümde, her yeni beta sürümde yeniliklerden bahsediliyor ve performans artışı anlatılıyor.

Şu sıralar hemen hemen hepsi de virüs yakalama konusunda oldukça başarılı. Kullanıcılar, bu aşamadan sonra bilgisayarlarını yormayan bir anti-virüs yazılımı kullanmak istiyor.

Rekabet Kıyasıya Devam Ediyor

Kaspersky, Norton, NOD32, AVG, AntiVir arasında devam eden rekabette kullanıcıların daha kolay seçim yapması için yazılım şirketlerinin yapması gereken tek şey var; sistemi ne kadar yorduklarını açıkça ortaya koymalılar.

Yıllardır makinelerimizi gereksiz yere yorduğu için sağlı sollu giriştiğimiz güvenlik yazılım şirketi Symantec'in ürünü olan Norton, bu işi artık çözmüş durumda.

Norton Internet Security 2009'da başlattığı bir yenilikle, tüm günahlarını temizlemiş diyebiliriz. Yazılımın arabiriminde sisteminizin işlemciyi ne kadar kullandığını anlık olarak sunan bir göstergenin yanında, Norton'un bu kullanımda ne kadar yer kapladığını da ikinci bir göstergede sunuyor.

Yukarıda adı geçen diğer rakiplerin en yeni sürümleri bile maalesef bu yeniliği kullanıcılara sunamıyorlar. Bunun nedeni de sistemi yorma konusunda henüz istenen seviyeye gelememiş olmaları.

Performans Sorunu Çok Önemli

İncelediğimiz yazılımlarda, SDN okurlarına bu durumu yaptığımız ölçümlemelerle aktarıyoruz. Ancak Norton gibi bu işi gerçek zamanlı olarak tüm kullanıcılarına sunan delikanlı anti-virüs yazılımları olduğu sürece, kullanıcıların da karar verme sürecinde pek zorlanmayacağını söyleyebiliriz.

Norton, küresel ekonomik krizden etkilendiği için PR faaliyetlerini durdurup, teknoloji editörlerine yeni yazılımların deneme sürümlerini gönderemeyecek kadar zor durumda olsa da yine de takdiri hak ediyor.

:: Anti-Virüs yazılımı seçerken neye dikkat ediyorsunuz?

karcx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üstün koruma için işlemciyi yorması göz ardı edilebilir...
    Norton Avira Premiumun yanında havasını alır...
    Bence "Avira Premium Security" 1 Numara...
    Konu karcx tarafından (30-04-2009 Saat 00:38 ) değiştirilmiştir.

NymO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Avira permium Security Sex'i diyorsun, bence de kesinlikle katılıyorum..

titanyum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 avira yeter sevgilimmmmm

resimadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

windows 7 ile nod32 smart security kullanmaya başlamıştım bugun kaldırdım eskisi gibi spyware doctor kurdum tarattım 174 tehdit tespit edildi diye çıktı trojan virüs cookie vs.. şaşırdım açıkçası

_taha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

norton 4 sene önce gözümden düştü hala beynimin bi köşesinde geçmiyor bile... istedikleri kadar deliğikanlıyız desinler

pesimist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı titanyum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 avira yeter sevgilimmmmm
    haha güzel cevap

muratflash - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ama ben NORTON U eskiden beri biliyorum çok ağır ve sistemleri yoran bi program... Nassıl olmuşta şimdi çıkmış ben sistemi yormuyorum diyor anlamadım doğrusu...Sistemi yormayan bi antivirüs programı istiyorsanız AVG abicim... İşte budur bence!...

Yaw nedir bu norton merakı anlamadım. iyi ki türkçe paketini güzel yapmışlar.
    Hem o kadar iyi bişe olsaydı bu kadar reklama gerek kalır mıydı?
    Her lattop içinde 90 günlük bedava çıkıyor ne tesadüf gıcık oldum zaten.
    Biraz paraya kıyıp kaspersky kullanın.
    site de maşşallah reklamdan para kazanıyor da böyle de reklam yapılmaz ki delikanlıymış pöh...

Çok taraflı olarak yapılmış bir haber bence SDN 'e yakışmadı, %1 cpu kullanımı yine fazla, şuan piyasadaki çoğu anti-virüs %0 Cpu kullanarak(yani cpu kullanmayarak) gerçek zamanlı koruma sağlıyor ki zaten Bellek kullanımından hiç bahsedilmemiş, Norton kaç Mb bellek tükettiği malum eski deneyimlerimizden biliyoruz.
    Saygılar

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)