Linux Son Kullanıcıya Ulaşmaz mı?

SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Linux Son Kullanıcıya Ulaşmaz mı? konusunu incelemektesiniz.

Bir bilişim teknolojileri firmasının analisti öyle bir açıklama yaptı ki, Linux destekçilerinin ve kullanıcılarının hedefi haline gelmesi kaçınılmaz. Lenovo 'nun dünya çapında rekabet analisti Matt Kohut 'a göre, netbook ve ...

SDN Forum > Haberler > SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) » Linux Son Kullanıcıya Ulaşmaz mı?

Seçenekler
Alt 21-04-2009, 17:37   #1
Linux Son Kullanıcıya Ulaşmaz mı?
Berkin Bozdoğan ÇevrimDışı 21-04-2009, 17:37

Bir bilişim teknolojileri firmasının analisti öyle bir açıklama yaptı ki, Linux destekçilerinin ve kullanıcılarının hedefi haline gelmesi kaçınılmaz.

Lenovo'nun dünya çapında rekabet analisti Matt Kohut'a göre, netbook ve dizüstü bilgisayarlarda Linux kullanımını görmek çok uzak bir ihtimal. Şu sıralarda kullanılan kişisel bilgisayarlarda, netbook ve dizüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere, GNU/Linux türevlerinin kullanımı oldukça düşük ve Microsoft'un Windows işletim sistemleri bu alanda ezici üstünlüğe sahip. Dolayısıyla şu anki durum değerlendirildiğinde Kohut'un düşüncesi çok da yanlış değil.
Geleceği Gören Kâhin mi?

Kahut'un açıklaması, Linux camiasının kullanıcılara tak ve çalıştır kolaylığını sunmak için çok fazla uğraşmadığı ve bu sebeple GNU/Linux türevlerinin son kullanıcı tarafında geri kaldığı yönünde. Peki Matt Kohut'un düşünceleri bundan birkaç yıl sonra da geçerli olacak mı? Bunu zaman gösterecek.

:: Linux'u günlük işlerde kullananların sayısı artacak mı?

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

Berkin Bozdoğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Berkin Bozdoğan
Editör
Görüntüleme: 3849
Alt 21-04-2009, 17:40   #2

adem54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Banned
Durumu: ÇevrimDışı
Tecrübe Puanı: 4
SDN Puanı: 1
adem54 is infamous around these parts

Linuxtan nefret ediyorum. Hiç bir programı açmıyor. Güvenlik filan hikaye virüsler içinde yüzerim binlerce programımı dizerim abi...
Alt 21-04-2009, 18:16   #3
Üyecik
Tecrübe Puanı: 2
SDN Puanı: 1
unsalonarici is infamous around these parts

Hiç linux kurmadım. Şu komut olayı var. Hiçbirşey bilmeden ne yapabilirim diye düşünüyorum. Sonra WinXP'ye geri dön. Bu fikir yüzünden ben pek sıcak bakmıyorum.

Sahi bu linux'u kullanmak için ne kadarlık bir altyapı lazım bilen varmı?
Alt 21-04-2009, 18:17   #4

HapS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
Tecrübe Puanı: 4
SDN Puanı: 171
HapS has a spectacular aura aboutHapS has a spectacular aura about

virus çalışan sistemde herşey çalışır yazın bunu bi kenara güzel laf oldu linux adam olmaz olamaz taki bir şirket o çekirdeği alıp üstüne adam gibi bir masaüstü sistem geliştirene kadar
Alt 21-04-2009, 21:45   #5

yusufsan21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rektör
Tecrübe Puanı: 5
SDN Puanı: 117
yusufsan21 will become famous soon enoughyusufsan21 will become famous soon enough

Alıntı:
adem54´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Linuxtan nefret ediyorum. Hiç bir programı açmıyor. Güvenlik filan hikaye virüsler içinde yüzerim binlerce programımı dizerim abi...
Alıntı:
unsalonarici´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiç linux kurmadım. Şu komut olayı var. Hiçbirşey bilmeden ne yapabilirim diye düşünüyorum. Sonra WinXP'ye geri dön. Bu fikir yüzünden ben pek sıcak bakmıyorum.

Sahi bu linux'u kullanmak için ne kadarlık bir altyapı lazım bilen varmı?

Arkadaşlar altyapıya falan gerek yok. Program eksikliği falan da yok. Linux başlıbaşına bir işletim sistemi ve içinde hazır kurulmayı bekleyen binlerce program var.

İlk defa windows kullandığınız zamanı düşünün. Durum aynıydı ben hatırlıyorum windows klasörünün içindeki dosyaları işe yaramıyorlar diye silmiştim sistem çökmüştü. İlk kurulumda kullanamanız normal.

Linuxa hiçbir programı kurulmuyor deme bence. Linux, Windowsta çalışan programları kurmuyor demelisin. Kendine ait çok fazla program var ve windowstan kullandığın her programın alternatifi var.

Ayrıca görsel olarak tüm windows sürümlerinden daha iyi, aynı zamanda daha hızlı ve daha az donanım istiyor.

Önyargıları bırakın bir süre kullanın farkı göreceksiniz.

unsalonarici gerçektan kurmak istiyorsan yardımcı olacak çok insan var. Her dağtımın irc kanalı var ve her şeyi anlatıyorlar insana...

Haps bütün dağıtımların masaüstü sistemi windowstan daha iyi... Sen hiç kullanmadın galiba.

Konu yusufsan21 tarafından (21-04-2009 Saat 21:47 ) değiştirilmiştir..
Alt 21-04-2009, 21:52   #6

Romantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator
Tecrübe Puanı: 9
SDN Puanı: 569
Romantic is a name known to allRomantic is a name known to allRomantic is a name known to allRomantic is a name known to allRomantic is a name known to allRomantic is a name known to all

Linux u ilk kez kullanacaklara biraz itici gelebilir ancak içinde gezdiğinizde güzelliğini göreceksiniz ;)

Konunun cevabına gelince;
:: Linux'u günlük işlerde kullananların sayısı artacak mı?
Laptop'larda da işleme hazır hale getirilebilirse neden olmasın ! ?
Alt 21-04-2009, 21:56   #7

Rektör
yusufsan21 will become famous soon enoughyusufsan21 will become famous soon enough

RoMaNTiC ReBeLLiOuS işleme hazır derken neyi kasteediyorsun. ?
Alt 21-04-2009, 22:04   #8

Elbruz46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rektör
Tecrübe Puanı: 6
SDN Puanı: 552
Elbruz46 is a name known to allElbruz46 is a name known to allElbruz46 is a name known to allElbruz46 is a name known to allElbruz46 is a name known to allElbruz46 is a name known to all

Linux kullanacak adamın her zaman kotasız bir internete ihtiyacı vardır...

1 her zaman yardıma ihtiyacı vardır ve bu yardımı çevredeki arkadaşlar veremez internete girmen gerekir...

2 bir program gerek olduğunda internetten indirmek durumundasın yine arkadaşlarından çevrenden cd ya da bellek ile o programı edinemezsin...

3 Linux hafta da bir ayda bir sürüm yükseltiyor durmadan paket indirmek kotalı adamın işi değil...

bir windows işletim sistemli bilgisayarı ise internetsiz yıllarca kullanabilirsiniz ki örneği sayısızdır...
Alt 21-04-2009, 22:21   #9

Rektör

Evet Elbruz kullanabilirsin ama milyonlarca virüsle birlikte. İnterneti olmayan insanlar için en ideal sistem Pardustur.
İnterneti olmayanlar antivirüsleri güncelleeyemediği için bilgisayara virüs girişini engelleyemezler..

Ayrıca istediğin yerden program elde edebilirsin. Arkadaşlarından da çevrenden de. Depoları cd lere atıp arşiv de yapabilirsin.

Sürüm yükseltme linuxun zenginliği her sürümü de yükseltmen gerekmez.
Alt 21-04-2009, 22:23   #10

eratosten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan
Tecrübe Puanı: 2
SDN Puanı: 16
eratosten is on a distinguished road

Devlet politikası bana göre bu olayda oldukça hatalı. Okullarda bilgisayar derslerinde Windows yerine Pardus öğretilse hem Microsoft'a bağımlılığımız kalmaz hemde kendi işletim sistemimiz gelişir ve güvenliğimiz garanti altına alınır. (Buradan ülke yöneticilerine seslenmek istiyorum dermişim...)

Etiketler
bilgisayar, gnu, lenovo, linux, matt kohut

Seçenekler