|
![]() | SDN Forum » Linux Son Kullanıcıya Ulaşmaz mı? | ![]() |
![]() |
| | Seçenekler |
| | #1 | ||
| |||
| Görüntüleme: 3849 | |||
| | #2 |
| Banned Durumu: ÇevrimDışı Üyelik Tarihi: Aug 2007
Tecrübe Puanı: 4 SDN Puanı: 1 ![]() | Linuxtan nefret ediyorum. Hiç bir programı açmıyor. Güvenlik filan hikaye virüsler içinde yüzerim binlerce programımı dizerim abi... |
|
| | #3 |
![]() Üyecik Durumu: ÇevrimDışı Üyelik Tarihi: Sep 2008
Yaş: 31 Tecrübe Puanı: 2 SDN Puanı: 1 ![]() | Hiç linux kurmadım. Şu komut olayı var. Hiçbirşey bilmeden ne yapabilirim diye düşünüyorum. Sonra WinXP'ye geri dön. Bu fikir yüzünden ben pek sıcak bakmıyorum. Sahi bu linux'u kullanmak için ne kadarlık bir altyapı lazım bilen varmı? |
|
| | #4 |
![]() Profesör Durumu: ÇevrimDışı Üyelik Tarihi: Jan 2008
Tecrübe Puanı: 4 SDN Puanı: 171 ![]() ![]() | virus çalışan sistemde herşey çalışır yazın bunu bi kenara güzel laf oldu linux adam olmaz olamaz taki bir şirket o çekirdeği alıp üstüne adam gibi bir masaüstü sistem geliştirene kadar |
|
| | #5 | ||
![]() Rektör Durumu: ÇevrimDışı Üyelik Tarihi: Sep 2008
Yaş: 26 Tecrübe Puanı: 5 SDN Puanı: 117 ![]() ![]() | Alıntı:
Alıntı:
Arkadaşlar altyapıya falan gerek yok. Program eksikliği falan da yok. Linux başlıbaşına bir işletim sistemi ve içinde hazır kurulmayı bekleyen binlerce program var. İlk defa windows kullandığınız zamanı düşünün. Durum aynıydı ben hatırlıyorum windows klasörünün içindeki dosyaları işe yaramıyorlar diye silmiştim sistem çökmüştü. İlk kurulumda kullanamanız normal. Linuxa hiçbir programı kurulmuyor deme bence. Linux, Windowsta çalışan programları kurmuyor demelisin. Kendine ait çok fazla program var ve windowstan kullandığın her programın alternatifi var. Ayrıca görsel olarak tüm windows sürümlerinden daha iyi, aynı zamanda daha hızlı ve daha az donanım istiyor. Önyargıları bırakın bir süre kullanın farkı göreceksiniz. unsalonarici gerçektan kurmak istiyorsan yardımcı olacak çok insan var. Her dağtımın irc kanalı var ve her şeyi anlatıyorlar insana... Haps bütün dağıtımların masaüstü sistemi windowstan daha iyi... Sen hiç kullanmadın galiba. Konu yusufsan21 tarafından (21-04-2009 Saat 21:47 ) değiştirilmiştir.. | ||
|
| | #6 |
![]() Moderator Durumu: ÇevrimDışı Üyelik Tarihi: Dec 2008
Yaş: 20 Tecrübe Puanı: 9 SDN Puanı: 569 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Linux u ilk kez kullanacaklara biraz itici gelebilir ancak içinde gezdiğinizde güzelliğini göreceksiniz ;) Konunun cevabına gelince; :: Linux'u günlük işlerde kullananların sayısı artacak mı? Laptop'larda da işleme hazır hale getirilebilirse neden olmasın ! ? |
|
| | #7 |
Yaş: 26 Tecrübe Puanı: 5 SDN Puanı: 117 ![]() ![]() | RoMaNTiC ReBeLLiOuS işleme hazır derken neyi kasteediyorsun. ? |
|
| | #8 |
![]() Rektör Durumu: ÇevrimDışı Üyelik Tarihi: Feb 2008
Tecrübe Puanı: 6 SDN Puanı: 552 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Linux kullanacak adamın her zaman kotasız bir internete ihtiyacı vardır... 1 her zaman yardıma ihtiyacı vardır ve bu yardımı çevredeki arkadaşlar veremez internete girmen gerekir... 2 bir program gerek olduğunda internetten indirmek durumundasın yine arkadaşlarından çevrenden cd ya da bellek ile o programı edinemezsin... 3 Linux hafta da bir ayda bir sürüm yükseltiyor durmadan paket indirmek kotalı adamın işi değil... bir windows işletim sistemli bilgisayarı ise internetsiz yıllarca kullanabilirsiniz ki örneği sayısızdır... |
|
| | #9 |
Yaş: 26 Tecrübe Puanı: 5 SDN Puanı: 117 ![]() ![]() | Evet Elbruz kullanabilirsin ama milyonlarca virüsle birlikte. İnterneti olmayan insanlar için en ideal sistem Pardustur. İnterneti olmayanlar antivirüsleri güncelleeyemediği için bilgisayara virüs girişini engelleyemezler.. Ayrıca istediğin yerden program elde edebilirsin. Arkadaşlarından da çevrenden de. Depoları cd lere atıp arşiv de yapabilirsin. Sürüm yükseltme linuxun zenginliği her sürümü de yükseltmen gerekmez. |
|
| | #10 |
![]() Asistan Durumu: ÇevrimDışı Üyelik Tarihi: Oct 2008
Tecrübe Puanı: 2 SDN Puanı: 16 ![]() | Devlet politikası bana göre bu olayda oldukça hatalı. Okullarda bilgisayar derslerinde Windows yerine Pardus öğretilse hem Microsoft'a bağımlılığımız kalmaz hemde kendi işletim sistemimiz gelişir ve güvenliğimiz garanti altına alınır. (Buradan ülke yöneticilerine seslenmek istiyorum dermişim...) |
|
![]() |
| Etiketler |
| bilgisayar, gnu, lenovo, linux, matt kohut |
| Seçenekler | |
| |