SDN Forum »Haberler »SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) » Open Office'in Sitesi Dayanmadı

Konuyu Toplam 1 Kişi Okuyor. (0 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir) // 2411 kez okundu

LinkBack Seçenekler
Alt 14-10-2008, 11:25   #1

Frostban3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Editör
Durumu: ÇevrimDışı

Microsoft Office'e ücretsiz ve başarılı bir alternatif olan Open Office'in 3. sürümünün çıkmasıyla firmanın resmi internet sitesi openoffice.org çöktü.

Office dosyalarının hemen hemen bütün biçimlerini tanıyabilen ücretsiz Open Office'in 3. sürümü geçtiğimiz günlerde çıktı. Bu aşamadan sonra, yeni sürümü hemen indirmek isteyen kullanıcıların resmi siteye hücum etmesi sonucu site çöktü. Ücretsiz olması sebebiyle Microsoft Office'e sağlam bir rakip olduğu görülen Open Office 3, resmi sitesi haricinde başka sitelerden de indirilebiliyor.

:: Open Office 3'ü indirme sayfasına gitmek için burayı tıklayın.

:: Open Office mi, yoksa Microsoft Office mi daha iyi?

Bilgi için: Open Office
Yazan: Ruşen Göbel
SDN - http://shiftdelete.net
Alt 14-10-2008, 11:42   #2

0ReiS0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör

Elleri dert Görmessin open office
Alt 14-10-2008, 11:48   #3
Banned

Open Office genelde başarılı bir yapıya sahip ama firma olarak lisanslar mevcut olduğu için MsOffice kullanıyoruz.
Alt 14-10-2008, 12:01   #4
Üyecik

Kopya korumalar kırılamasaydı veya windows, office gibi programları kullanmak için bilgisayarlara modül takılsaydı eminimkim herkes linux veya open office tarzu programlar kullanacaklardı bu da ilerki aşamalarda office ve windows gibi ürünlerin satılmamamsına bağlı olarak microsoft şirketinin çökmesi gibi sonuçlara yol açacaktı. Öte yandan herkezin kullnadığı linux veya openoffice gibi programlar 5 veya 10 dolar gibi bir fiyattan satılmaya başlanacaktı, daha sonra bu programlar tekel olacaktı. Ondan sonrada bill gatesin torunu jerry gates açık kaynak kodlu Microsoft Doors işletim sistemini geliştirecekti ve bu olaylar dizisi böyle kıyamete kadar veya başka bir sisteme geçinceye kadar devam edecekti. Nokta koyduk bitti..
Alt 14-10-2008, 12:04   #5

kocaçınar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyecik

Bırakın İndirmeyi, bence Protesto edin!

Download sitesine bakın DİL seçeneklerinde kurdish bile var!

Ya Türkçe Turkçe varmı?
Alt 14-10-2008, 12:52   #6

Alex1024 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan

Türkçe sürümleri www.openoffice.org.tr sitesinden yayınlanıyor. 3.0 sürümü de mevcut.
Alt 14-10-2008, 13:03   #7
Banned

Alıntı:
kocaçınar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bırakın İndirmeyi, bence Protesto edin!

Download sitesine bakın DİL seçeneklerinde kurdish bile var!

Ya Türkçe Turkçe varmı?
aynen.Adamlar Türkiye ile dalga geçiyor resmen.

MS Office e devam.
Alt 14-10-2008, 13:58   #8
Üyecik

Open Office 2.x ile dün bi doc dosyası savelerken hata ile karşılaştım. Hata mesajında kaydetmeye çalıştığım dosyanın MS Office standartlarına uygun olmadığı yazıyordu. Yine de kaydet dedim, ve kaydettim dosyanın içeriği bozuk çıktı. Daha sonra kendi tavsiye ettiği ODT formatıyla kaydetince sorun ortadan kalktı.

Yani Open Office 2.x versiyonu "tam olarak" MS Office ile uyumlu değil. Şimdi 3.0.0 versiyonunu deniyeceğim. Umarım güzel yenilikler vardır.
Alt 14-10-2008, 14:26   #9
Üyecik

Ben uzun bir süredir open office kullanıyorum şirketimizdede open office yaygınlaştırıyoruz bir kaç ayar yaptıktan sonra hiç problem yaşamadım. acıkcası 2.3 versiyonu ve sonrasında önemli problemler yaşamadım microsoft office fiyatına baksanıza ortalama 500 $ civarında open office 0$ ayrıca indirme sayfasındaki dil eklentilerinde turkçe yok çünkü standart olarak open office türkçe yapısıyla indiriliyor dil eklentisine gerek kalmıyor. Open office ile tekele son okullarda paralı microsoft egitimi verilene kadar ücretsiz open programların egitimi verilmeli Open office bence çok iyi
Alt 14-10-2008, 14:54   #10
Üyecik

ne yalan söyliyim bende ilk sayfada Kurdish görünce sinir oldum.zaten MS Office dışında başka da birşey kullanmam

Seçenekler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:38 .

Reklam