SDN Forum »Haberler »SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) » Google Audio Indexing - Gaudi ile Sesleri Arayın


Konuyu Toplam 1 Kişi Okuyor. (0 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir) // 185 kez okundu
 


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19-09-2008, 15:37   #1
 
Berkin Bozdoğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Super Moderator
Durumu: ÇevrimDışı
Üyelik Tarihi: May 2005
Mesajlar: 4.608
 
Google beta düzeyinde çalışan yeni bir teknolojiyi daha duyurdu. Gaudi adı verilen Google Audio Indexing projesini denemek ister misiniz?

Google'ın Gaudi projesi ile videoların içlerinde geçen sözcükleri aramak mümkün. Google Audio Indexing projesinin temeli, videoların içlerindeki konuşmaları tanıyarak dizinlemek ve arama sonuçları içinde bu videoları gösterebilmeye dayanıyor. Elbette işin zor kısmı arama sonuçlarına bu bilgileri eklemek değil, konuşmaları otomatik olarak anlayarak yazıya çevirecek bir sistem kurmak.


Kendiniz Deneyin!

Şu an için Gaudi sistemini Google Labs'te deneyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken Gaudi'nin sayfasına gitmek. Burada örnek videolar üzerinde yapılan çalışmaları görebilirsiniz. Bu arada Google Audio Indexing'in kısaltması olarak kullanılan Gaudi ismi, İspanyol mimar Antoni Gaudi'den mi geliyor diye merak etmemek elde değil. 1926'da ölen Gaudi'nin herhangi bir ses çalışması yaptığına dair bilgi bulamadığımızı belirtelim.


Bilgi için: Google Gaudi
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
gaudi, google, ses tanıma

Seçenekler



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:01 .



Reklam

Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.0