User Tag List

1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 15

GTA Hayat Kurtardı!

SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda GTA Hayat Kurtardı! konusunu incelemektesiniz.

Şiddet içerikli oyunlarla ilgili olarak, çocukları sapkın manyaklar haline getirdiği tezine ters düşen bir haberimiz var. Grand Theft Auto bir aileyi nasıl kurtardı? 27 Ağustos 'ta ABD 'de yaşanan olay, ...

Berkin Bozdoğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart GTA Hayat Kurtardı!

Şiddet içerikli oyunlarla ilgili olarak, çocukları sapkın manyaklar haline getirdiği tezine ters düşen bir haberimiz var. Grand Theft Auto bir aileyi nasıl kurtardı?

27 Ağustos'ta ABD'de yaşanan olay, oyunların çocuklara doğru bilgiler de verebileceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Illinois'e doğru otoyolda iri kıyım bir dörtçekerle seyreden beş kişilik aile, birden bire kontrolü kaybolan araçla önce bariyerlere çarptı, sonrasında ise birkaç takla atarak duran araçtan yaralı kurtuldu. Ailenin 11 yaşındaki kızı Audrey Plique ise araç durduktan sonra kırık camların birinden dışarı çıkarak diğer aile bireylerinin dışarı çıkmasına yardım etti.

GTA'dan Ne Gördü?

Olaydan sonra konuşan anne Karen Norris, kızının araçtan herkesi çıkartmak için böylesine atılgan ve soğukkanlı davranmasıyla ilgili olarak Grand Theft Auto oyununda gördüğü bir olayın sebep olduğunu belirtiyor. Anneye göre küçük Audrey, GTA oynarken defalarca takla atan araçların bir süre sonra patlayabileceğini bildiği için ailesine yardım için canla başla uğraşmış.

Demek ki İşe Yarayabiliyor

Her ne kadar 11 yaşındaki bir çocuğun Grand Theft Auto oynaması genellikle olumsuz olarak değerlendirilse ve bu tür oyunlar küçük yaştaki çocuklara satılmasa da, sanırız bu defa olumlu bir getiriye de imza atmış. Bilindiği gibi, şiddet içerikli oyunlar genellikle çocukların sapıtmasına yol açıyor, tezi kabul görüyor. Genel teze göre, küçük kızın bagajdaki levyeyle bir sonraki arabayı durdurup şoförü dövdükten sonra parasını çalıp yola devam etmesi gerekirdi. Ailesini de geride bırakarak...

Yazan: Berkin Bozdoğan
    SDN - http://shiftdelete.net

emubaltaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

neden öyle yapmamış acaba
    gerçekten çocuklar bu gibi şeylerden etkileniyor ama olumlumu olumsuzmu etkileniyor kesin bir sonuç yok ortada

eray045 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burdan yetkililere sesleniyorum

El Padrino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hep adam öldürcek değiller ya...Birazda GTA adına hayat kurtarsınlar...Rockstar Games'in yerınde olsam bu aileye para ödülü veririm...

*SiRiNe* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Evet bencede aileye ödül verilmeli güzel bir reklam oldu.

HRNKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eğer çocuk aile içinde bir manyak misali yetiştirilmiyorsa , çocuğa iyi ve kötü arasında ki uçurum gibi farklar yeterince anlatılıyorsa , çocuk oyunu deli gibi oynasa bile içerikteki iyi ve kötüyü ayırt eder !aslında çocuğa etki eden oyun değil ailedir ,bu böyle gelmiş böyle gider , yapımcı firmayı karalamak boşuna...birçok aile evladına karşı ilgisiz ve sevgisiz , en ufak bir hatasında yaptıkları ilk iş çocuğa şiddet ! doğal olarak böyle bir ortam da yetişen bi çocukta bu tip oyunları oynadığında ilk olarak; içinde ailesi tarafından yaratılmış olan hayvanı ortaya çıkarıyor.ebeveynler firmaya dava açmak yerine biraz çocukları ile ilgilenmeliler...
    Konu HRNKC tarafından (05-09-2008 Saat 15:19 ) değiştirilmiştir.

Ben bu teze inaniyorum. bilgisayar oyunları insan reflekslerini çok güçlendirirmiş. ve bunun en sağlamınıda GTA yapiyor..

içinde kötü düşünceler kötü amaçlar olan kişi ztn ordan burdan bi şekilde görerek belkide görmesine gerek kalmadan bunu yapiyor.. Buna GTA'nın, diğer oyunların veya kurtlar vadisi gibi dizilerin aracı olduğunu düşünmüyorum..

1000000 kişi oynayıp 10 kişi burdan sapıtıyorsa suçun bunlarda olduğunu düşünmek çok saçma..
    Konu cndr tarafından (05-09-2008 Saat 15:33 ) değiştirilmiştir.

gtada itfaiye ambulans görevleri de var onlardan niye bahsetmiyolar polis olup suçluları da yakalayabilirsun ben hep demişimdir bu gta serisi topluma çok şey kazandırıyor diye

haldunaksoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gta nın yeni oyunun tanıtım videosunda bu kız olacaktır kesin çok deli reklam yapmışlar valla helal ancak böyle aklanabilirdi zaten

ademaktekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Genel teze göre, küçük kızın bagajdaki levyeyle bir sonraki arabayı durdurup şoförü dövdükten sonra parasını çalıp yola devam etmesi gerekirdi. Ailesini de geride bırakarak...

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)