User Tag List
Öğretmenler İnternet Hakkında Ne Düşünüyor?
SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Öğretmenler İnternet Hakkında Ne Düşünüyor? konusunu incelemektesiniz.
Eğitim ve öğretim konusunda kimi zaman öğretmenlerin yerini alıp almayacağı tartışılan internet dünyasına bu meslek grubunun bakışı nasıldır dersiniz? Yapılan araştırmalar, öğretmenlerin internet konusunda ikiye bölündüğünü gösteriyor. Web 2.0 uygulamalarının ...
-
05-09-2008 12:18 #1
Öğretmenler İnternet Hakkında Ne Düşünüyor?
Eğitim ve öğretim konusunda kimi zaman öğretmenlerin yerini alıp almayacağı tartışılan internet dünyasına bu meslek grubunun bakışı nasıldır dersiniz?
Yapılan araştırmalar, öğretmenlerin internet konusunda ikiye bölündüğünü gösteriyor. Web 2.0 uygulamalarının eğitime olan etkisi hakkında yapılan bir araştırmada, öğretmenlerin yarısının Wikipedia ve benzeri araçları faydalı bulduğu, diğer yarısının ise bu gibi oluşumların, öğrencilerin derse odaklanmalarını engellemekten başka işe yaramadığını düşündüğü ortaya çıktı.
Beşte Biri İnterneti Bilmiyor

Aynı araştırmanın sonuçlarına her beş öğretmenden biri, Web 2.0 ile ilgili bilgi veya tecrübeye sahip değil. Ayrıca öğretmenlerin %23'ü, Facebook gibi sosyal ağ sitelerinde öğrencilerin çok fazla bilgi paylaştıkları için endişeleniyor.
Araştırmayı yapan ntl: Telewest Business yetkilileri, okulların öğrencilere en iyi imkanları sunabilmek için internetle daha içli dışlı olmaları gerektiğine dikkat çekerken, Web 2.0'ın etkileşimli yapısı gereği öğrencilere faydalı olacağının da altını çiziyor.
:: Bu araştırma bizde yapılsa sonuç ne olurdu?
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
-
05-09-2008 13:06 #2
-
05-09-2008 13:56 #3
-
05-09-2008 14:04 #4
öğretim alanında internet, okulların yerini alabilir belki bu mümkün ama öğretmenin yerini alması işin başka bir boyutu..
okula gitmeden öğretim olabilir net üzerinden...ama eğitim olmaz...öğretmenin yerini alması için internet dünyasına, bilgi vermesi dışında başka meziyetleri de yüklemek gerekir ki işte teknoloji burada tıkanır gibi geliyo bana ...
pp
-
05-09-2008 14:19 #5
Öğretmenlerin ilkokul öğrencilerine vermiş oldukları saçma sapan internet ödevlerini anlamış değlim.... Oturup şu ödevleri bir düşünsünler...
Konu amesfa tarafından (05-09-2008 Saat 15:53 ) değiştirilmiştir.
-
05-09-2008 14:34 #6
-
05-09-2008 14:40 #7
şöyle bir uygulama olabilir
çocuklar evlerinden ögrentmende evinden kamerayla
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)