SDN Forum »Haberler »SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) » Dell Ubuntu'ya Devam Ediyor

Konuyu Toplam 1 Kişi Okuyor. (0 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir) // 147 kez okundu

Seçenekler
Alt 20-07-2008, 06:54   #1

Berkin Bozdoğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Super Moderator
Dell, Ubuntu'ya olan sevgisini perçinliyor, bu dağıtımı temel alan yeni modeller sunuyor. Dell'in Ubuntu işletim sistemi yüklü modellerinden hangisi sizin için?

Dell'in ülkemizde neler yapacağı ve nasıl bir politika izleyeceğini bilemiyoruz; ama belki burada bahsedeceğimiz ve üzerinde Microsoft vergisi bulunmayan modelleri ülkemizde görürüz. Dell iki dizüstü bir de masaüstü bilgisayar modelini üzerinde Ubuntu GNU/Linux dağıtımı yüklü şekilde satışa sunuyor. Bu ürünlerden dizüstü bilgisayar olanların bir tanesi XPS M1330, diğeri ise Inspiron 1525N. Masaüstü sistem ise Inspiron 530N olarak belirlenmiş.

Nerede Satışa Çıktılar?

Bazı Avrupa ülkeleri (Almanya, Fransa, İspanya), Kuzey Amerika ve Latin Amerika'da (Meksika, Kolombiya ve birkaç ülke daha) bu ürünleri şu an için Ubuntu Linux ile temin etmek mümkün durumda. Bir gün ülkemize de Dell tarafından bu ürünlerin getirileceğini umuyoruz ve bekliyoruz.

Bilgi için: Direct2Dell
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
Alt 20-07-2008, 11:44   #2

balcis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyecik
türkiye'de insanlar genelde farklı olmaktan ve denenmemişi -ya da az denenmişi- denemekten çekiniyorlar. "kör olsun topal olsun ama bende de herkeste olan olsun" mantığıyla linux'u beğense de geçmeyen insanlar tanıyorum. gerçekten windows hayranı oldukları için değil de forumlarda iki aramayla (hele ki ubuntu, ohooo) çözebilecekleri sorunları belki windows'la yaşayıp ya bilen birinden yardım almayı (windows kullanıcısı çok olduğu için), hatta sorun tam çözülemiyor olsa bile yine de etrafından dolaşan geçici çözümleri yine forum veya google aramalarına tercih eden kişiler bunlar.

dell'e gelince, elbet türkiye'de linux pazarı büyüdüğü ve dell de türkiye'de satış yapabileceğini anladığı zaman, veya bu pazarın farkına vardığı zaman diyelim; ürünü getirecek ve satacaktır. ancak az miktarda ürün temini şu an dell'e zarara patlamıyorsa ben olsam yine de şansımı bir denerdim. ürünü alan kullanıcılara da "abi söz valla yemin billa eve gittiğim gibi silip windoz kurmıycam, na buraya yazıyorum" diye de bir taahhütname imzalatırdım
Alt 20-07-2008, 16:16   #3
Profesör
Alıntı:
balcis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"abi söz valla yemin billa eve gittiğim gibi silip windoz kurmıycam, na buraya yazıyorum" diye de bir taahhütname imzalatırdım
o zaman bircok kisi almazdı kanımca
Alt 21-07-2008, 13:27   #4
Asistan
Ubuntuyu bilgisayarıma kuralı cok olmadı, yeni yeni keşfetmeye çalışıyorum. İlk izlenimlerim ortalama bir kullanıcının bütün ihtiyaçlarını görecek bir işletim sistemi. Ülkemizde windowsun çok tutulmasının sebebi bence diyer işletim sistemlerinden insanların haberdar olmaması. Şahsen ben bulundugum yerelde tek ubuntu kullanıcıyım ve ubuntu kurulu bilgisayarı ilk kendi bilgisayarıma kurdugum zaman gördüm.

Etiketler
dell, linux, ubuntu, xps

Seçenekler