türkiye'de insanlar genelde farklı olmaktan ve denenmemişi -ya da az denenmişi- denemekten çekiniyorlar. "kör olsun topal olsun ama bende de herkeste olan olsun" mantığıyla linux'u beğense de geçmeyen insanlar tanıyorum. gerçekten windows hayranı oldukları için değil de forumlarda iki aramayla (hele ki ubuntu, ohooo) çözebilecekleri sorunları belki windows'la yaşayıp ya bilen birinden yardım almayı (windows kullanıcısı çok olduğu için), hatta sorun tam çözülemiyor olsa bile yine de etrafından dolaşan geçici çözümleri yine forum veya google aramalarına tercih eden kişiler bunlar.
dell'e gelince, elbet türkiye'de linux pazarı büyüdüğü ve dell de türkiye'de satış yapabileceğini anladığı zaman, veya bu pazarın farkına vardığı zaman diyelim; ürünü getirecek ve satacaktır. ancak az miktarda ürün temini şu an dell'e zarara patlamıyorsa ben olsam yine de şansımı bir denerdim. ürünü alan kullanıcılara da "abi söz valla yemin billa eve gittiğim gibi silip windoz kurmıycam, na buraya yazıyorum" diye de bir taahhütname imzalatırdım